Spread the love

Pentru orice locuitor al Constanței, este cunoscut faptul că zona Palas este una nefrecventabilă. Infracționalitatea din acest cartier este la grade ridicate de mai mulți ani și nici o conducere a Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța (chiar și desele interimate ale actualului Mircea Relu Vizitiu) nu au reușit să ofere un climat de siguranță. În cartier există, pur figurativ, niciodată practic, Secția 4 de Poliție. Spunem niciodată practic, pentru că polițiștii acestei Secții sunt acolo ca un fel de „batalion disciplinar”. În general, polițiștii din Constanța sunt lipsiți de logistică, dotare, orice ar fi nevoie pentru intervențiile unui polițist cu pretenții europene, însă ceea ce se întâmplă la Secția 4 din Palas depășește orice imaginație.

Practic, în momentul de față, infractorii (deloc puțini la număr) din cartierul Palas pot acționa în voie, fără să fie deranjați de nici un polițist, nu pentru că aceștia nu ar dori, ci pentru că nu au cu ce!

TOMIS NEWS se află în conflict deschis cu conducerea din ce în ce mai discutabilă a IPJ Constanța de mai multe luni. Luptele pe care publicația noastră le duce pentru ca nesimțirea conducerii IPJ să înceteze a dus la multe bătălii, câștigate momentan de TOMIS NEWS, războiul fiind încă în desfășurare, ceea ce, pe bună dreptate, a adus sprijinul polițiștilor constănțeni. Reiterăm faptul că polițiștii constănțeni vor găsi ÎNTOTDEAUNA UN SPRIJIN LA PUBLICAȚIA TOMIS NEWS, așa cum a considerat și de această dată unul dintre polițiștii de la Secția 4 Poliție Constanța, a cărui mărturie o redăm cu scopul ca cineva din conducerea națională a Poliției să reacționeze:

„La noi la Secție erau cinci autoturisme, trei pentru ordine publică și două pentru proximitate. Una de la ordine publică a fost trimisă la IPJ Constanța, pe care ne-au reținut-o ca să ia piesele de pe ea și alta, de la proximitate, pe litoral, pentru sezonul estival. Cealaltă de la proximitate a plecat la ordine publică, pentru că e singura care are aer condiționat și, pe vremurile astea, să nu ne sufocăm în misiuni. Astfel, departamentul de proximitate de la Secția 4 a rămas fără nici o mașină! De la IPJ Constanța se cer lucrări, s-a făcut de la Secție raport pentru IPJ să se repare și IPJ ne-a comunicat, în scris, că nu sunt piese pentru reparații și ne rețin mașinile ca să le demonteze”, ne-a mărturisit un polițist de la Secția 4 Poliție Constanța.

Astfel, Secția 4 Poliție Constanța NU ARE NICI UN AUTOTURISM PENTRU PROXIMITATE, ceea ce înseamnă că ORICE INTERVENȚIE ESTE IMPOSIBILĂ! Într-o astfel de situație, în plin sezon estival, infracționalitatea poate să explodeze nestingherită, pentru că Poliția din Constanța nu are cum să intervină!

Suspiciunile TOMIS NEWS sunt fondate în privința presupusei mobilizări a IPJ Constanța în acest sezon estival.  În cadrul conferinței de presă, organizată vineri, 30 iunie a.c., cu scopul prezentării misiunilor ce vor fi desfășurate, în sistem integrat, pe timpul sezonului estival 2017, IPJ Constanța A INTERZIS ACCESUL publicației TOMIS NEWS la acest eveniment.

CITEȘTE ȘI:

FRICA domină în conducerea IPJ Constanța. Accesul TOMIS NEWS, INTERZIS într-o CONFERINȚĂ PUBLICĂ!

În cadrul acestui eveniment, IPJ Constanța a anunțat că, anul acesta, Ministerul Afacerilor Interne a trimis pe litoral… 164 de polițiști, care vor trebui să gestioneze prezența a… peste 60.000 de turiști! Pe acest subiect, a reacționat, duminică, Sindicatul Polițiștilor „Europol”, susținând următoarele:

„În cursul lunii iunie, în baza Planului de acțiune ,,Litoral 2017”, șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu a dispus, ca în fiecare an de altfel, suplimentarea efectivelor  curente care acționează pentru liniștea și siguranța turiștilor de pe litoralul Mării Negre, pentru perioada 1 iulie – 3 septembrie a.c., în două perioade, 30.06-01.08.2017 și 01.08-03.09.2017. (…)  Polițiștii din Eforie Nord au fost cazați la un hotel cu 3 stele la intrare, Petrolul. O clădire înaltă de cel puțin 10 etaje și la o distanță de 5 minute mers față de sediul poliției. Încântătoare priveliște, însă doar până la intrarea în hotel. După completarea formelor de cazare, polițiștii au fost îndrumați către corpul „B” al acestui hotel, etajul II. Un loc pustiu, ce părea că nu are nicio treabă cu restul hotelului și care părea desprins din scenele cu Harry Potter.  Camerele erau pline de păianjeni, mucegai ascuns pe sub tapetul scorojit de pe pereți, gândaci mumificați, frigidere ce ascundeau mirosuri care erau mai puternice ca formolul, covoare de lână, model anii 64 prin care mișunau moliile iar mobilierul demn de luat și pus pe site-urile de vânzare-cumpărare mobilă vintage. Această imagine dezolantă ne făcea să ne întrebăm: „Asta e grija pe care ne-o poartă IGPR-ul?!” Imediat s-a creat o „revoltă” la adresa managerilor din poliție,  care s-au ocupat de contractarea acestei unități hoteliere, pe care nu are rost să o reproducem pentru că e plină de limbaj colorat și de multă carne. Ideea este că fiecare a simțit nevoia să își spună nemulțumirea, moment în care au intrat în prim plan sindicatele. (…)  Fiind create presiuni de către reprezentanții sindicali, șeful poliției Eforie a venit personal la spațiile de cazare, unde constatând condițiile în care trebuie să stea o lună polițiștii, a transmis mai departe situația, luându-se legătura și cu managerul hotelului. (…)  Am primit din nou asigurări că va remedieze problemele ridicate, în intervalul de timp în care vom fi la ședința I.P.J. Constanța. După revenirea de la ședință, cu toții am constatat că cineva a fost prin camerele noastre, au înlocuit un frigider și au acoperit zonele cu mucegai cu o „mână” de var, atât mizeria cât și gândacul găsit cu „craci-n” sus pe o comodă dintr-o cameră, rămânând la locul lor. Către seară, din cauza nemulțumirilor noastre continue și a „intervențiilor” prin diferite căi, împuternicitul șef al I.P.J. Constanța s-a deplasat la locul de cazare de la hotelul Petrolul, constatând personal cele reclamate de către colegii lui polițiști”.

DEZVĂLUIRI COMPLETE ALE EUROPOL, AICI!

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV DEZASTRU la IPJ Constanța (partea a VI-a): Varza murată a unui consilier liberal „staționează neregulamentar” în beciurile Poliției, printre ascultătorii de telefoane

AMINTIM CĂ POLIȚIȘTII CONSTĂNȚENI POT SEMNALA PROBLEMELE CU CARE SE CONFRUNTĂ, BENEFICIIND DE CONFIDENȚIALITATE, LA ADRESA DE E-MAIL tomisnews.ro@gmail.com

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *