EXCLUSIV DEZASTRU la IPJ Constanța (partea a V-a): AM AVUT DREPTATE, M.A.I. confirmă: „Abaterile de serviciu sunt o regulă”

„Ofițerul de poliție în cauză din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa nu se află la prima abatere de la atribuţiile de serviciu, este răspunsul de marți pe care Inspectoratul General al Poliției Române ni l-a oferit în cazul persoanei pe care TOMIS NEWS a semnalat-o încă din prima parte a dezvăluirilor.

Este evident astfel: conducerea IPJ Constanța se bazează pe ascunsul gunoiului sub preș și nu pe profesionalism și eficiență. Ca urmare a dezvăluirilor TOMIS NEWS, pentru șeful departamentului Financiar din cadrul IPJ Constanța, Liliana Agbaș, s-a aplicat o măsură cu caracter administrativ-preventiv.

IPJ

Evident, măsura „mustrării scrise” nu doar că nu mulțumește, ci ne motivează să ne continuăm abordarea cu această instituție, până la curățenia totală.

Potrivit legii nr. 360/2002, privind Statutul Polițistului, sancțiunea disciplinară se aplică după cercetarea prealabilă și după consultarea consiliului de disciplină, iar procedura se reglementează prin ordin al ministrului de Interne. Întrucât, potrivit art. 62 din legea 360/2002 stipulează faptul că respectivul consiliu de disciplină s-a realizat la nivelul IPJ Constanța, suntem îndreptățiți să constatăm o iertare a Lilianei Agbaș de către superiori, printr-o sancțiune blândă, deși aceasta „nu se află la prima abatere”, cu alte cuvinte: încălcări repetate ale atribuțiilor de serviciu, fără sancțiuni aplicate.

EXCLUSIV DEZASTRU la IPJ Constanța (Partea I) Incompetență la Financiar, departamentul care își bate joc și de memoria colegilor plecați dintre ei

EXCLUSIV DEZASTRU la IPJ Constanța (Partea a II-a): „Vă scriu în numele mai multor polițiști, cărora le este teamă de urmări”

EXCLUSIV DEZASTRU la IPJ Constanţa (Partea a III-a): Ministerul de Interne dă buzna cu controale peste Financiar

EXCLUSIV DEZASTRU la IPJ Constanța (partea a IV-a): Șefimea IPJ în cârdășie cu golăneala liberală

Ești analfabet, ajungi șef la IPJ!

Campania TOMIS NEWS de răscolire și eliminare a neregulilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța începe, încet, dar sigur, să dea roade. Ca urmare a mai multor corespondențe oficiale cu Ministerul de Interne, într-una dintre acestea ni s-a precizat că șeful departamentului Financiar din cadrul IPJ Constanța, Liliana Agbaș, va face obiectul unui control de la „centru”. Liliana Agbaș, șeful contabililor din cadrul IPJ a intrat în atenția TOMIS NEWS grație nonactivității sale la locul de muncă. Liliana Agbaș a reușit performanța să nu muncească timp de o lună și să arunce în aer bilanțurile financiare ale instituției.

Nenumăratele noastre sesizări primesc răspunsuri și unul dintre acestea făcea referire pe 16 decembrie a.c. la analfabeta deținătoare de autoturism „Reno” din cadrul IPJ Constanța, Liliana Agbaș.

Amintim că TOMIS NEWS a sesizat Ministerul de Interne printr-o pleiadă de solicitări în baza Legii 544/2001 privind liberul (și obligatoriul – n.r.) acces la informații de interes public și promitem să continuăm cu aceste anchete, dar și cu altele. În paralel, așa cum am promis în partea I, suntem la dispoziția cadrelor Ministerului de Interne pentru a le asculta toate problemele cu care se confruntă în sistem, sub protecția anonimatului, agenți și ofițeri batjocoriți de sistemul pentru care își pun viețile la dispoziție, pe care îi invităm să ne scrie cu încredere la tomisnews.ro@gmail.com

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *