Spread the love

În premieră pentru spațiul public constănțean și, în special, pentru polițiștii constănțeni, publicăm contractul dintre Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța și SC Beyaz Food SRL, societate comercială controlată de consilierul județean Baiazid Memiș, singurul ale cărui ordine și dispoziții contează cu adevărat în incinta județeană a Poliției.

După o luptă de aproximativ șapte luni, publicăm acest contract nu pentru că IPJ Constanța ar fi dorit să respecte legea, ci pentru că a trebuit să îl obținem prin alte metode. Obișnuință a IPJ Constanța, nerespectarea legislației în vigoare în privința informațiilor de interes public va aduce grave prejudicii atât conducerii instituției, cât și scăderea încrederii polițiștilor în propria conducere, fiind păcăliți timp de mai mulți ani în legătură cu această cantină, cunoscută ca Eteks în tot orașul, care nu este nici a polițiștilor, ci a interlopilor locali, în cârdășie cu alți amatori de corupție: conducerea IPJ Constanța.

Astăzi, polițiștii constănțeni văd cu ochii lor cum propria conducere îi duce de nas, pe ce bani, cu ce clauze, pe spinarea cui și pe beneficiul unei găști specializată în inginerie financiară de tip „găinari”, mediul în care conducerea IPJ Constanța se simte ca peștele în apă.

În partea a VIII-a a seriei TOMIS NEWS vs. IPJ Constanța am dezvăluit cum SC Eteks Producție SRL, administrată de Baiazid Memiș, a încheiat colaborarea cu Inspectoratul și cantina a fost preluată de SC Beyaz Food SRL, care, în acte, nu aparține lui Baiazid Memiș, ci familiei acestuia. De asemenea, am arătat în același episod cum Baiazid Memiș jubila contractual cu foștii sau actualii liberali de frunte ai județului, relații contractuale continuate, în mare parte, de SC Beyaz Food SRL, după cum se va vedea mai jos.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV DEZASTRU la IPJ Constanța (Partea a VIII-a) Contract „cu dedicație” pentru Baiazid Memiș, pe spinarea Ministerului de Interne

În toată această perioadă, IPJ Constanța A INDUS INTENȚIONAT ÎN EROARE în comunicarea publică informațiile referitoare la această relația contractuală, de exemplu nerecunoscând niciodată că, în prezent, cantina Eteks este, de fapt, Beyaz Food, detaliu pe care îl vom descoase în acest material, cu sprijinul unor polițiști constănțeni acordat TOMIS NEWS, cărora le mulțumim și le garantăm în continuare maximă confidențialitate, pentru a evita binecunoscuta răzbunare a coruptei conduceri a IPJ Constanța.

SC Beyaz Food este, literalmente, o firmă de apartament. Dar, nu orice fel de firmă, ci cea care beneficiază de cea mai mare atenție a conducerii IPJ Constanța. Firma de apartament dictează în IPJ Constanța încă din 2013.

La doi ani de la preluarea apartamentului, Beyaz Food intra în IPJ Constanța, pe post de continuatoare a Eteks, fără știrea polițiștilor constănțeni, cu aprobarea șefului de atunci al inspectoratului, în prezent pensionatul Adrian Rapotan și cu semnătura analfabetei de prestigiu a instituției, după cum TOMIS NEWS relata la momentul respectiv, contabilul șef Liliana Agbaș, încă în funcție și sancționată de Inspectoratul General al Poliției Române pentru abateri de serviciu.

Acest contract în vigoare are doar patru pagini. Mai trist este că procesul verbal s-a făcut și mai „pe genunchi” față de precedentul contract cu SC Eteks Producție, de doar (mult spus) două pagini, pline de ștampile și semnături.

 

PROCESUL VERBAL

În ciuda faptului că IPJ Constanța a încheiat încă din 2013 contractul cu SC Eteks Producție, autoturismele Eteks încă domină zona din incinta instituției, în prezent fiind parcate sau fac aprovizionarea FĂRĂ RESPECTAREA NORMELOR DE ACCES ÎN INSTITUȚIE chiar lângă IPJ. Despre ilegalitatea acestui aspect așteptăm răspuns de la IPJ Constanța și IGPR. De asemenea, parcarea cantinei este împrejmuită cu garduri și lanțuri ale Jandarmeriei! Un alt aspect care trebuie clarificat, de data aceasta de Jandarmeria din Constanța.

Un polițist din cadrul IPJ Constanța ne-a relatat următoarele: „Eu am parcat mașina o dată în parcarea lor și am găsit-o cu ștergătoarele ridicate. Îmi venea să le arunc cantina în aer. Apoi, alt coleg care a parcat acolo, și-a găsit mașina îngrădită cu gardurile despre care îți spuneam”. Cam așa decurge relația dintre polițiștii constănțeni, aflați la locul lor de muncă, în raport cu șeful neoficial al IPJ Constanța, Baiazid Memiș.

Alte probleme ilegale pe care trebuie să le clarifice IPJ Constanța: extinderea cantinei pe spațiul verde, zonă neprecizată în contractul încheiat; în baza cărei legi SC Beyaz Food își poate autoextinde perioada de valabilitate a contractului (art. 6 din contract) până în 2019.

Potrivit declarației de avere a consilierului județean Baiazid Memiș, nr. 495/19.05.2017, reținem că deține funcția de director economic al SC Beyaz Food SRL și soția sa, Berchin Memiș, este bucătar. Evident, declarația de avere este incompletă, pentru că șeful neoficial al IPJ Constanța doar nu se va împiedica de un detaliu atât de insignifiant, precum respectarea legii, iar conducerea IPJ Constanța nu are nimic împotrivă. Memiș Celik-Onur este fiul lui Baiazid Memiș, asociat al SC Beyaz Food SRL. Anul trecut, Celik-Onur intra al 11-lea din 17 la Facultatea de Științe Economice a Universității „Ovidius” cu media generală 6,61, suficient ca să devină moștenitorul celui care dictează contractele și banii în IPJ Constanța, pe bunurile statului, cu aprobarea și susținerea conducerii IPJ Constanța.

Scriam în partea a VIII-a că Baiazid Memiș a avut contracte cu foști și actuali liberali de frunte și cu instituții de prestigiu și am publicat contractele acestuia cu Administrația Porturilor Maritime Constanța, Oil Terminal, Tenis Club IDU, CNADNR sau SC Istrus SRL, deținută de Marian Dragomir, fratele fostului președinte al PNL Constanța, Gheorghe Dragomir. O veselie de familie galbenă, pornită într-o horă financiară din care conducerea IPJ Constanța nu s-a abținut să fie absentă. În loc de controale, Poliția i-a dat… contracte! SC Beyaz Food a continuat un traseu similar.

(REFERITOR LA CONTRACTELE ATAȘATE MAI JOS, DIN CONSIDERENTE DE SPAȚIU PUBLICĂM PRIMA ȘI ULTIMA PAGINĂ A FIECĂRUI CONTRACT)

UN NOU CONTRACT CU TENIS CLUB IDU

 

ÎNCĂ UN CONTRACT CU CRÂȘMA FOSTULUI PREȘEDINTE AL PNL CONSTANȚA, GHEORGHE DRAGOMIR

 

CONTRACT ÎN MALL TOMIS

TOMIS NEWS amintește că se află la dispoziția cadrelor Ministerului de Interne pentru a le asculta toate problemele cu care se confruntă în sistem, sub protecția anonimatului, agenți și ofițeri batjocoriți de sistemul pentru care își pun viețile la bătaie, pe care îi invităm să ne scrie cu încredere la tomisnews.ro@gmail.com

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *