EXCLUSIV DEZASTRU la IPJ Constanța (partea a X-a): AVEM FOTOGRAFIILE care demonstrează batjocorirea polițiștilor constănțeni, înghesuiți precum sardelele! Ordinea publică: în PERICOL!

Coordonarea Inspectoratului General al Poliției Române cu Inspectoratul de Poliție al Județului funcționează în așa manieră încât infractorii Constanței se pot considera în Raiul lor: Poliția se sabotează singură și reușește să pună în pericol ordinea publică și siguranța cetățenilor. În ciocnirile din ultimele opt luni dintre TOMIS NEWS și IPJ Constanța, mai nou (din motive greu de înțeles) și cu IGPR, reținem că realitățile pe care le publicăm sunt „insinuări tendențioase”, interzicerea accesului la conferințele de presă intrând în această notă de refuz de colaborare publică și rezolvare a problemelor. Deși suntem acuzați că facem „insinuări tendențioase”, atât IGPR, cât și IPJ, au recunoscut public că au fost nevoiți să ia măsuri. Fie că vorbim de abateri de serviciu ale unor cadre din IPJ sau, ultima noutate, interzicerea comercializării alcoolului în cantina din incinta clădirii, TOMIS NEWS a avut mereu dreptate în această circotecă pe care IGPR și IPJ se ambiționează să o piardă lamentabil, insistând să intre în zona răspunderii penale, spre care se îndreaptă cu mare rapiditate.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV DEZASTRU la IPJ Constanța (partea a IX-a) Șmecherii financiare în curtea direcției județene de Poliție. CONTRACTUL care NU este semnat cu Eteks!

Astăzi vom vorbi despre nerespectarea contractului în vigoare dintre SC Beyaz Food SRL și IPJ Constanța, care consfințește instalarea societății comerciale în incinta direcției județene de Poliție, respectiv bine cunoscuta cantină „Eteks”.

În corespondența oficială TOMIS NEWS – IPJ Constanța s-a pus, printre altele, problema comercializării alcoolului la respectiva cantină. Deși, contractul este în vigoare din 2013, nimeni din Poliția constănțeană nu s-a arătat deranjată de faptul că alcoolul se vinde fără probleme la cantina liberalului Baiazid Memiș. Abia pe 25 august a.c., IPJ Constanța ne înștiințează:

„IPJ Constanța a pus în vedere SC Beyaz Food SRL să respecte art. 21 din contractul de închiriere, alin. 3, sens în care periodic sau ori de câte ori considerăm necesar, prin reprezentanții din partea I.P.J. Constanța, se fac verificări în acest sens”, se arată în răspunsul emis pentru TOMIS NEWS.

Acuzați de „insinuări tendențioase”… Avem DOVADA: Polițiștii NU își pot desfășura activitatea, din cauza cantinei!

Ce facem, însă, cu alineatul 1, foarte important, din același art. 21 al contractului dintre IPJ Constanța și Beyaz Food? Alineat care spune exact așa:

21

 

Nici vorbă de respectarea acestui articol 21, făcut țăndări, nerespectat niciodată pe parcursul ultimilor trei ani, aspect care favorizează creșterea activității infracționale la nivelul întregului județ!

În perioada septembrie 2014 – decembrie 2015, tot personalul Secției 3 Poliție Constanța, împreună cu jumătate din personalul Biroului de Investigații Criminale, au fost înghesuiți în subsolul Secției 1.

Despre acest aspect, responsabilul cu (dez)informarea publică (n.p.) din cadrul IPJ Constanța, Marius Ovidiu Niculescu, ne precizează, cu aprobarea inspectorului șef Mircea Relu Vizitiu, următoarele:

„Mutarea polițiștilor ce deservesc Secția 3 de Poliție Constanța în incinta Secției 1 Poliție a fost una cu caracter provizoriu iar activitatea acestora s-a desfășurat în condiții optime. Totodată vă informăm că în perioada septembrie 2014-decembrie 2015 nu au fost înregistrate la nivelul unității sesizări ale cadrelor de poliție care să vizeze ,,condiții improprii desfășurării activităților de poliție”, astfel cum dumneavoastră în mod tendențios afirmați. Faptul că dumneavoastră personal în numele publicații pe care o administrați înțelegeți să publicați articole denigratoare la adresa IPJ Constanța și care au la bază strict supoziții și deducții personale, nu sunt fapte sau împrejurări care să poată afecta imaginea instituției noastre. Urmează ca instituțiile abilitate ale statului, pe care susțineți că le-ați sesizat, să efectueze cercetările legale ce se impun și să vă comunice rezultatul verificărilor”.

La citirea acestui fragment de text, polițiștii din cadrul IPJ Constanța, care au lucrat în perioada respectivă la Secția 1, au explodat!

„Insinuări tendențioase”, „articole denigratoare” sau „supoziții și deducții personale”, sunt termenii folosiți în comunicarea publică de o instituție care se dorește a fi respectabilă și respectată. Din aceste motive, TOMIS NEWS PUBLICĂ ÎN PREMIERĂ fotografiile din subsolurile Secției 1 Constanța, zonă de securitate clasa a II-a, alături de mărturiile polițiștilor care au lucrat acolo, în speranța că IPJ Constanța va înceta politica de victimizare, de nesimțire și de război mediatic și se va apuca de treabă.

Despre nerespectarea art. 21, alin. 1 din contract, un polițist ne precizează următoarele:

sursa1

În altă ordine de idei, aflăm că Marcel Ciubotaru, șeful Corpului Național al Polițiștilor, sucursala Constanța, a făcut fotografii în subsolul cu pricina și, un alt polițist constănțean, ne spune că „s-au încălcat multe prevederi din Codul Muncii, dar nu s-a întâmplat nimic și ulterior am înțeles că el a acționat ca un cal troian. Oricine ar merge acum acolo, ar constata, foarte frumos, că nu s-a schimbat nimic”!

TOMIS NEWS a intrat în posesia fotografiilor care demonstrează cum au fost batjocoriți polițiștii constănțeni, demers despre care ne punem toată încrederea în IPJ Constanța că va fi perceput ca „tendențios” și „denigrator”. Iată-le:

21104096 891134054384914 1373572335 o

21146871 891134051051581 1851159544 o 1

Facem precizarea că zona este una de securitate clasa a II-a, ceea ce presupune, conform Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat, următoarele: perimetru clar definit şi protejat, în care toate intrările şi ieşirile sunt supravegheate; controlul sistemului de intrare, pentru a permite accesul numai persoanelor verificate şi autorizate să pătrundă în această zonă, pentru toate celelalte persoane trebuie să existe reguli de însoţire, supraveghere şi prevenire a accesului neautorizat în această zonă; intrările sunt controlate prin permis de intrare sau printr-un sistem de recunoaştere personală aplicat personalului permanent; detectarea pătrunderii neautorizate prin folosirea unor modalităţi adecvate (televiziune cu circuit închis, sisteme de alarmă sau pentru inspectare vizuală); forţă de intervenţie pentru situaţii de urgenţă; generator de avarie sau fişete metalice prevăzute cu cifru.

TOATE aceste prevederi OBLIGATORII privind securitatea au fost încălcate, tocmai pentru ca IPJ Constanța să nu deranjeze activitatea cantinei lui Baiazid Memiș, în opinia IPJ o cârciumă fiind mult mai importantă decât alte „prostii”, precum ordinea publică și siguranța cetățenilor!

Potrivit unui polițist constănțean, situația, în realitate, era cea care se vede în fotografiile mai sus atașate, la care atașăm și explicațiile cutremurătoare:

sursa2

P.S. Atât IGPR, cât și IPJ Constanța, sunt nevoite să explice public cine își asumă responsabilitatea pentru ASCUNDEREA REALITĂȚILOR din cadrul direcției județene de Poliție. Astăzi, TOMIS NEWS trimite o nouă rundă de solicitări publice la cele două instituții, pentru clarificarea nerespectărilor prevederilor contractuale dintre IPJ Constanța și SC Beyaz Food SRL. De asemenea, informațiile publicate astăzi vor fi puse atât la dispoziția instituțiilor pe care le-am sesizat și cu care colaborăm în momentul de față, cât și la un deputat constănțean, care va demara în a doua sesiune parlamentară cu o interpelare la ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “EXCLUSIV DEZASTRU la IPJ Constanța (partea a X-a): AVEM FOTOGRAFIILE care demonstrează batjocorirea polițiștilor constănțeni, înghesuiți precum sardelele! Ordinea publică: în PERICOL!

  • marți, 29 august 2017 la 18:43
    Legătură permanentă

    dara… nu ai si poze cu aceiasi politisti , cum batjocoresc oamenii in trafic sau pe strada, la comanda sefilor ?
    Dece le plingi de mila celor care stau inghesuiti si cu capul plecat si celor care-s otinciti de cei ce aplica „legea” nu le dai nici macar un pic de atentie ?!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *