EXCLUSIV DEZASTRU la IPJ Constanţa (Partea a III-a): Ministerul de Interne dă buzna cu controale peste Financiar

Campania TOMIS NEWS de răscolire și eliminare a neregulilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța începe, încet, dar sigur, să dea roade. Ca urmare a mai multor corespondențe oficiale cu Ministerul de Interne, într-una dintre acestea ni s-a precizat că șeful departamentului Financiar din cadrul IPJ Constanța, Liliana Agbaș, va face obiectul unui control de la „centru”.

Ești analfabet, ajungi șef la IPJ

Liliana Agbaș, șeful contabililor din cadrul IPJ a intrat în atenția TOMIS NEWS grație nonactivității sale la locul de muncă. Așa cum relatam în partea I a dezvăluirilor noastre (care nu se vor opri până când nu se va face curățenie în cadrul IPJ), Liliana Agbaș a reușit performanța să nu muncească timp de o lună și să arunce în aer bilanțurile financiare ale instituției. Un apel la 0241611364, urmat de solicitare la Financiar, ar trebui să ducă la contabilul șef Liliana Agbaș, ofițer pr. II, în cadrul IPJ Constanța. Niciodată nu răspunde la telefon pentru că, evident, nu se află niciodată la birou. Dacă, totuși, este găsită la birou, ca solicitant al unor probleme te lovești de un sictir și o nesimțire incredibile, care ar trebui să te facă să îți pară rău că ai sunat și ai deranjat-o pe contabilul șef din nesfârșitul ritual al nefăcutului nimic la locul de muncă.

Nenumăratele noastre sesizări încep să primească răspunsuri și unul dintre acestea face referire la analfabeta deținătoare de autoturism „Reno” din cadrul IPJ Constanța.

Astfel, vineri, Ministerul de Interne ne-a precizat că „art. 55 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului prevede generic faptul că „încălcarea de către polițist cu vinovăție a îndatoririlor de serviciu angajează răspunderea sa disciplinară, materială, civilă sau penală, după caz”. (…) Veți primi răspunsul din partea Inspectoratului General al Poliției Române”.

mai

Referitor la situația reclamată în partea a II-a a investigației TOMIS NEWS, facem precizarea că răspunsurile primite de la MAI sunt neclarificatoare, insuficiente, cel mai probabil ca urmare a presiunilor venite din zona de conducere a Constanței pentru continuarea ținerii „sub preș” a acestei povești, cărora le promitem că nu va avea deznodământul scontat. Vom face lumină și în acest caz.

Amintim că TOMIS NEWS a sesizat Ministerul de Interne printr-o pleiadă de solicitări în baza Legii 544/2001 privind liberul (și obligatoriul – n.r.) acces la informații de interes public și promitem să continuăm cu aceste anchete, dar și cu altele. În paralel, așa cum am promis în partea I, ne punem la dispoziția cadrelor Ministerului de Interne pentru a le asculta toate problemele cu care se confruntă în sistem, sub protecția anonimatului, agenți și ofițeri batjocoriți de sistemul pentru care își pun viețile la dispoziție, pe care îi invităm să ne scrie cu încredere la tomisnews.ro@gmail.com

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *