EXCLUSIV De la Năvodari se dă semnalul? PNL intră în alegerile locale cu candidați desemnați NEREGULAMENTAR! Liberal: „Riscăm să ne salte DNA”

Oamenii legii au fost solicitați marți seara să intervină la un incident mai puțin obișnuit la Biroul Electoral Orășenesc Năvodari, întrucât liberalul Adrian Sponte a chemat Poliția pentru că nu i-a fost primită o contestație. Președintele Biroului Electoral de Circumscripție Orășenească nr. 9 Năvodari a declarat că Adrian Sponte a fost nemulțumit că nu a fost propus de partidul lui pe listă și a sunat la 112.

„M-am prezentat pe data de 26, seara, la biroul de circumscripție, pentru a depune o contestație cu privire la nerespectarea procedurilor statutare și a prevederilor regulamentare ale PNL și a hotărârii 2 a Consiliului Național în ceea ce privește felul în care s-a alcătuit lista, adică respectarea procedurii, nu și a persoanelor care sunt pe listă, iar doamna președintă a biroului, doamna procuror Nițescu, a refuzat să îmi dea un număr de înregistrare, spunându-mi că nu e de competența biroului. Eu am solicitat un număr de înregistrare și să decline competența. I-am spus că știu că soluționarea acestei contestații ține de instanță, dar doresc să înregistrez un document care ține de procesul electoral și a refuzat acordarea unui număr de înregistrare. Mi s-a refuzat acest drept, prin urmare am sunat la Poliție pentru a veni la fața locului să alcătuiască un proces verbal prin care mi s-a refuzat înregistrarea unui document”, a spus Adrian Sponte, pentru TOMIS NEWS.

În replică la precizările lui Sponte, președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, susține că tânărul său coleg a fost nemulțumit pentru că nu s-a regăsit pe listele de candidați.

„Este dreptul oricărui liberal să se exprime cum dorește. La Năvodari, am auzit și eu, a fost o sesizare. Candidatul nostru de acolo și-a asumat oameni care nu au avut de-a face cu terenuri sau alte relații cu administrația Nicolae Matei și vrea să își respecte acest angajament față de năvodăreni. Adi Sponte, probabil, a fost nemulțumit că nu s-a regăsit cum și-a dorit și a sunat la Poliție. Și pe mine, ca și pe tine, m-a pufnit râsul, dar sunt surprins, pentru că el este un tânăr cu experiență, nu e de ieri – de azi…”, a spus Dragomir, pentru TOMIS NEWS.

Hotărârile Consiliului Național al PNL încălcate flagrant. Liberalii se așteaptă ca DNA să dea buzna

Se pare că sesizările lui Adrian Sponte duc la o poveste mult mai încurcată. Liberalul ne-a precizat că el contestă procedurile, nu și persoanele de pe liste.

„Regulamentul PNL și hotărârea 2 a Consiliului Național, semnată de doamna co-președinte Alina Gorghiu și de domnul Vasile Blaga, prin vot asumat în Consiliu Național de sute de persoane, spune foarte clar că alcătuirea unei liste de consilieri se face prin votul consiliului de coordonare local pentru o localitate, consiliul de coordonare județean face pentru consilierii județeni. În speță, la Năvodari, votul trebuie făcut de comitetul de coordonare locală! Dacă acest comitet nu se întrunește, forul decizional este Biroul Permanent Județean, care prin vot secret face această listă, iar departajarea pe listă, de la 1 la 24, inclusiv pe supleanți, se face în ordinea obținerii voturilor și nu s-a respectat acest lucru!”, a mai spus Sponte, pentru TOMIS NEWS.

Liberalul a acționat și în instanță.

instanta

Chițac a intuit neregulile și a vrut să se retragă!

Pe 3 februarie a.c., secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, se deplasa la Constanța pentru a se asigura că treburile stabilite la București merg „șnur” și că Vergil Chițac va fi desemnat candidatul partidului la Primărie. Chițac a semnat adeziunea la partid, a fost numit în funcția de președinte al organizației municipale, care, conform „tradiției”, înseamnă și postura de candidat. Spunem numit, pentru că alegerea sa a fost o glumă proastă pentru cei prezenți. La validarea lui Chițac, nici nu s-au numărat toate voturile! Plictisit de ideea de a se număra voturile „pentru”, secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a demonstrat că a venit să facă figurație și a precizat: „unanimitate”, în timp ce voturile se numărau!

A doua zi, PNL Constanța anunța:

Membrii Consiliului de Coordonare Local al Organizației municipale Constanța a Partidului Național Liberal au votat miercuri, 03 februarie a.c., în ședință, desemnarea fostului rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Vergil Chițac, ca viitor candidat la Primăria municipiului Constanța. Hotărârea va fi înaintată către Comitetul Județean Executiv, care va valida și înainta către Biroul Național PNL validarea candidaturii acestuia la alegerile locale din vara acestui an. Decizia CCL al PNL Constanța vine ca urmare a înscrierii fostului rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Vergil Chițac, în Partidul Național Liberal. La ședința Consiliului de Coordonare Local al Organizației municipale Constanța a Partidului Național Liberal au participat secretarul general al PNL Constanța, Ilie Bolojan, copreședinții PNL Constanța deputatul Gheorghe Dragomir și Sorina Tușa, și parlamentari ai PNL Constanța.”

Numai că, potrivit unor liberali, nici vorbă de CCL! Am încercat să descoasem această situație și am aflat de la un liberal, care a preferat să își păstreze anonimatul din motive lesne de înțeles, că desemnările PNL sunt ilegale de la un cap la altul!

„E și la Constanța aceeași problemă și nu s-a sesizat nimeni! Nu s-a respectat statutul de desemnare a candidaturilor. Asta e caz de DNA! La Constanța (municipiu – n.r.), problema este mult mai gravă. Chițac a vrut să se retragă, pentru că e caz 100% de DNA! Păi, candidații trebuiau desemnați și votați într-un CCL și nu au fost votați acolo, ci doar în BPJ! Intră și Dragomir „în c***t”, intră și Chițac în „în c***t”, mai e și campania făcută pe spatele unui ONG, amestecată cu partidul, aici e totul de DNA, dar până acum nu s-a sesizat nimeni. (…) Când au dat comunicatul oficial, au zis că Chițac a fost desemnat prin CCL, dar el a fost desemnat doar prin votul celor de la BPJ. Statutul dacă nu se respectă, intri în pușcărie! Chițac când a fost desemnat candidat trebuia să fie votat în CCL, asta înseamnă cu președinți de OSV ș.a.m.d. Procedura asta nu s-a respectat! El nu a fost desemnat de CCL, ci de CLEx, adică 29 de oameni, când el trebuia să fie desemnat de 500 de oameni!”, ne-a spus liberalul.

hot2

De altfel, așa cum reiese din fotografiile atașate mai jos de la ședința de desemnare a lui Vergil Chițac, nici vorbă de sute de persoane, care oricum nu ar fi încăput în sala de ședințe a PNL Constanța, ci doar câteva zeci de persoane!

haha

haha2

CITEȘTE ȘI:

DISPERARE pentru voturi la PNL: Chițac promite GRATUITATE pe transportul în comun! Oficialii RATC s-au tăvălit de râs

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.