EXCLUSIV De ce ține Dragomir „cu dinții” de reforma în PNL? „Vrea să devină CĂMĂTAR”!

SC PNL Constanța SRL se încăpățânează să își continuie traiectoria de partid caricatură, realitățile din sânul liberalilor constănțeni fiind departe de discursul public.

Amintim că președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, a propus recent ideea ca actualii parlamentari ai partidului să nu mai candideze. Ideea, din cale afară de îndrăzneață și interesantă, a fost bine primită de publicul sătul de „dinozaurii” PNL, precum Puiu Hașotti, Victor Manea ș.a., care s-au făcut remarcați, în general, cu nimic în mulți ani de politică. Numai că, propunerea venind din partidul care nu se bucură nici de credibilitate, nici de sinceritate, ar trebui să ridice semne de întrebare.

TOMIS NEWS și-a păstrat reticența pe parcursul acestei perioade, în care ideea lui Dragomir a făcut referire la „reformă”, „modernizare”, „solicitare a electoratului” ș.a.m.d. Și bine am făcut.

Astăzi, disputele interne ale PNL Constanța, care cu greu mai pot fi stăvilite în tendința lor de revărsare în spațiul public, determină pe unii liberali constănțeni să „dea din casă”, la fel cum au făcut și zilele trecute, când am publicat o serie de mail-uri care arată o parte a nivelului de tensiune.

„E deranj mare, că Dragomir nu are voturile. Boroianu, dacă nu iese parlamentar, turbează!”

Revenind la situația lui Gheorghe Dragomir, liderul liberal constănțean are de trecut un test mare astăzi, de la 11:00, întrucât liberalii se reunesc în şedinţă de Comitet Judeţean Executiv pentru a vota lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Listele vor pleca spre Bucureşti, unde luni, 17 octombrie şi joi, 20 octombrie, vor fi validate candidaturile din toate filialele liberale. Numai că cea de la Constanța va intra în dezbateri… pe 23!

„E deranj mare în partid și Dragomir tremură, pentru că nu are voturile (necesare – n.r.)! Cei propuși nu au susținerea totală a partidului. Joi, pe 20, e Biroul Politic Național, dar noi nu intrăm acolo. Filialele cu probleme intră în BPN pe 23, iar Constanța e una dintre ele”, a spus un liberal constănțean pentru TOMIS NEWS.

Dragomir intentionează să deschidă lista pentru Camera Deputaţilor cu fostul consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa, Ana Marcu, urmată de Bogdan Huțucă și Robert Boroianu; iar, la Senat, pe primul loc se află Vergil Chițac, urmat de Tiberiu Tofolean.

S-a vorbit zilele acestea că Huțucă ar fi refuzat propunerea de candidatură, numai că sâmbătă seară era „în cărți”.

„Pe locul patru e circ mare, pentru că Dragomir i-a promis Alinei (Gorghiu – n.r.) multe și nu s-a ținut de cuvânt, o minte și pe-aia grupa mare. Cred că s-a împotmolit în propriile lui minciuni, că a promis peste tot și nu a făcut nimic. Alinei i-a promis că va fi Horga, apoi i-a promis și Sorinei Tușa că va fi ea și tot așa. (…) Dacă Boroianu nu va ieși parlamentar, ăla turbează!”, ne-a mai spus un liberal constănțean.

Reformă? Nici vorbă! Dragomir își face IFN, IFN-ul face lista!

Ana Marcu a fost desemnată consilier municipal al Constanţei în 2012 și a demisionat pe 15 septembrie 2015, precizând atunci că preferă să aleagă profesia, în locul politicii. Marcu are o vastă experiență în domeniul bancar, în prezent fiind la Banca Comercială Română.

Dacă acum un an a preferat profesia, iar acum figurează pe primul loc pe listele PNL Constanța pentru parlamentare, în mod normal ar trebui ridicate semne de întrebare, la care a răspuns un liberal constănțean, explicând motivația actualei întocmiri a listelor:

„Dragomir vrea să își facă IFN (instituție financiară nebancară – n.r.) și pentru asta are nevoie de niște documentații, garanții bancare și capitalul social minim în echivalentul a 200.000 de euro. Toate astea trebuie depuse la o bancă, acum înțelegi rolul lui Ana Marcu? Ea îi face toate actele astea. Tot ea a avut grijă și la Gepeto a lui Boroianu de-a lungul timpului. Așa înțelegi de ce apare Marcu pe primul loc. Nu știu cât de legal e ce face ea pe la BCR și nici dacă firma va fi pe numele lui Dragomir, poate fi pe numele fiului său, Radu sau chiar Boroianu sau oricine, dar ce pot să îți spun 100% e că Dragomir vrea să își facă IFN și Marcu îl ajută. Ce s-o mai lungim? Dragomir vrea să fie cămătar! Iar, noi, în partidul ăsta, suntem un fel de SRL!”, a spus un liberal constănțean, pentru TOMIS NEWS.

Vestea cade ca un trăsnet pe capul deputatului constănțean, care, finanțist la bază, și-a axat și politica în zona fiscală, trâmbițând constant facilități în acest domeniu. De exemplu, în aprilie 2014, Dragomir și deputatul Mihai Lupu „defilau” cu astfel de facilități. Pe 24 aprilie 2014, Lupu anunța, pe marginea noii legi a insolvenței, că „PSD şi celelalte partide aliate au refuzat să introducă în această lege şi reglementări cu privire la insolvenţa personală, discriminând astfel cetăţenii români comparativ cu firmele din România”, iar Dragomir „înțepa” guvernanții astfel: „După presiuni repetate ale PNL şi anunţul depunerii unei moţiuni de cenzură, prin acţiunile parlamentarilor liberali, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat o declaraţie de susţinere a reducerii CAS cu 5 puncte procentuale şi a scutirii de impozit a profitului reinvestit. (…) PNL s-a referit la necesitatea adoptării a două măsuri, eliminarea impozitului pe profitul reinvestit fiind doar una dintre ele, insă măsura cu adevărat importantă şi care poate avea un efect substanţial pentru mediul de afaceri şi pentru economia ţării este reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator. PNL consideră că, dacă nu se adoptă ambele măsuri, efectul în plan economic nu va fi cel aşteptat”. Pe 4 octombrie a.c., Dragomir relua tematica, cu tente lacrimogene: „Dezvoltarea economică de mâine depinde de calitatea educației copiilor noștri”.

Rămâne de văzut cum se împacă viziunile din public ale lui Dragomir de facilități fiscale cu cele personale, întrucât IFN-urile, crescute în popularitate în ultimii ani, fac ravagii printre debitori. IFN-urile sunt reglementate de Legea nr. 93/2009 privind instituțiile financiare nebancare. Practic creditele până la salariu oferite de IFN-uri sunt destinate persoanelor care nu pot sau nu vor să ia un credit pe termen mai lung, de la o bancă, însă și în cazul creditelor rapide, pentru neplată, IFN-urile, la fel ca și băncile, pentru a-și recupera datoria se pot îndrepta împotriva oricăror bunuri, în caz de executare silită, asta după o perioadă în care oricum dobânzile penalizatoare sunt usturătoare.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.