EXCLUSIV Dacă ACUM ne tratează cu DISPREȚ, ce ar face la Primărie? Chițac și-a BĂTUT JOC (din nou) de constănțeni printr-o manevră securistă!

Ne-am fi dorit să nu ne dezvoltăm un obicei de a scrie prea des despre candidatul PNL la Primăria Constanța, iar acest fapt ne-a atras o mulțime de reproșuri publice, inclusiv când am anunțat că nu susținem nici unul dintre contracandidații domniei sale. Numai că Vergil Chițac este singurul candidat care reușește să uimească prin cele mai nepotrivite abordări. Timpul trece cu rapiditate, mai sunt doar patru zile până în momentul în care constănțenii își vor alege viitorul primar, iar disperarea din ce în ce mai vizibilă și punctată de presa locală a PNL atinge noi culmi.

Pe 28 mai, relatam despre emisiunea „Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV, difuzată cu o seară înainte, în care PNL Constanța condamna cu vehemență absența candidatului PSD, Decebal Făgădău. În fapt, demontam atunci o manevră securistă pusă la cale de firma de PR a lui Chițac, Amicom. Staff-ul de campanie al candidatului PSD anunța pe 27 mai, ora 17:19, că Făgădău nu va fi prezent, însă moderatorul emisiunii, Rareș Bogdan, anunța la 19:00 că acesta va participa! Era o schemă prin care Chițac, singur în platou, poza în bătăiosul zilei, care l-a speriat pe Făgădău cu dezbaterea în cauză.

CITEȘTE ȘI:

EDITORIAL Cum i-a prostit Vergil Chițac (din nou) pe constănțeni, printr-o manevră securistă

Gropoșilă se ambiționează să se facă de râs

Miercuri, scenariul s-a repetat. Într-o manieră similară, a avut loc o „masă rotundă” a candidaților la Primăria Constanța, la ora 15:00, la Consiliul Județean Constanța. Uniunea Națională a Patronatului Român a organizat acest eveniment, la care au participat doar Claudiu Ceti, Andrei Nicolae Tatu, Ionuț Budi și Vergil Chițac. TOMIS NEWS a intrat în posesia invitației trimisă de această organizație, din care redăm aspectele relevante:

unpr1

unpr2

 

unpr3

Reținem așa:

  1. Vor fi invitați să participe TOȚI cei care și-au depus candidatura pentru funcția de primar
  2. Reprezentanții presei locale

Hai să vedem ce a ieșit!

Începem cu presa. Pentru că domnilor de la „patronate”, în frunte cu președintele organizației locale, Iulian Gropoșilă, le plac sondajele, TOMIS NEWS a efectuat sondaje în presă și partide/politicieni. Începem cu presa și cu confirmarea primirii invitației:

A PRIMIT: REPLICA de Constanța

NU A PRIMIT: Constanta.ro, CTNews.ro, Cuget Liber, Litoral TV, Ziua de Constanța, Info Sud-Est, Observator, Digi 24, Dezvaluiri, Telegraf.

De altfel, din poza atașată reiese sala goală:

IMG-20160601-WA0004

 

Am început să discutăm și cu politicienii. Iată ce a ieșit:

A PRIMIT: Andrei Popescu, Omer Sunay, Claudiu Ceti, Ionuț Budi, Andrei Nicolae Tatu, Gheorghe Caruțiu, Decebal Făgădău

NU A PRIMIT: Christian Gigi Chiru, Claudiu Palaz, Dumitru Bădrăgan

Reținem că la rubrica NU A PRIMIT figurează exact persoanele care i-ar fi pus mari probleme lui Vergil Chițac, pentru că toți sunt reprezentanți ai dreptei. Totodată, Chițac este la curent cu faptul că Făgădău are un program de la care nu se abate, așa că știa că invitațiile pleacă în neant.

IMG-20160601-WA0002

Dintre cei care figurează la rubrica A PRIMIT, candidatul independent Andrei Popescu ne-a precizat:

„Am primit o invitație de la Uniunea Patronatelor, în care ne-au invitat pe toți candidații. Dar, eu unul nu merg, pentru că nah… nici nu le-am confirmat, nici nu le-am infirmat, să fie sănătoși! Le dau lor raportul, păi dacă tot vor să le dea Chițac raportul!”

Într-o situație similară s-au aflat și cei de la PNȚCD, un reprezentant al lor fiind vehement:

„Știam că e cu liberalii, de-aia nici nu ne-am dus!”

La ora debutului „mesei rotunde”, l-am contactat și pe candidatul PRU, Dumitru Bădrăgan.

„Dacă e ceva, sunt în apropiere, că acum am ieșit de la barou, dar din moment ce nu am primit… ”

Candidatul PND, Omer Sunay, s-a deplasat la „masa rotundă”, ca să afle că, de fapt, e o „manevră a PNL”. A plecat imediat din sală.

„În condițiile în care timp de ani de zile liberalii au împărțit „ciolanul” și toate investițiile au fost sufocate din cauza corupției, mi s-a părut total deplasat să facem astfel de discuții. Noi am crezut că va fi cu presă, cu toți candidații, nu doar cu Chițac și cu…”, a spus Omer Sunay, pentru TOMIS NEWS.

De partea cealaltă, coordonatorul de campanie al lui Decebal Făgădău a fost, la rândul său, convins de ce se întâmplă de fapt în sala Consiliului Județean.

„Am primit o invitație, dar datorită faptului că avem programul deja stabilit, nu putem participa. Am răspuns politicos la toată lumea care ne-a pus la dispoziție toate invitațiile posibile și imposibile înainte de a începe campania electorală, dar noi ne-am făcut un program strict pe această durată de 30 de zile. Nu am făcut nici un fel de modificări, doar în teren datorită vremii nefavorabile. Atât. (…) Normal, e cine trebuie să fie acum acolo, dar nu e nici un fel de problemă, domnul Gropoșilă doar știți ce partid reprezintă, nu e nici un secret!”, a spus coordonatorul de campanie al lui Decebal Făgădău, pentru TOMIS NEWS.

 

Palaz a luat foc! I-a făcut plângere lui Gropoșilă!

Candidatul PMP, Claudiu-Iorga Palaz, susține că nici el nu a primit invitație, însă ne-a precizat că a primit niște întrebări de la Uniunea Națională a Patronatului, după același model pe care l-a efectuat Iulian Gropoșilă, când a prezentat o prosteală ieftină din care a reieșit că „Chițac și numai Chițac, doar Chițac”

CITEȘTE ȘI:

Cum și-a dat Gropoșilă cu firma în cap! A pupat ghiulul lui Chițac, pentru a intra în hora slugărniciei politice

„Nu am primit nimic! Nu sunt tot oamenii lui? Nu sunt oamenii lui Gropoșilă? (…) Cei de la București (UNPR – n.r.) mi-au trimis niște întrebări și eu le-am răspuns că nu sunt de acord să le răspund, pentru că Gropoșilă e omul lor! Și, apropo, noi am făcut o adresă la AEP, pentru că nu îi dădea voie legea să iasă și să spună că îl susține pe Chițac! Nu are voie, pe lege! Ei (UNPR – n.r.) fac campanie mascată pentru Chițac!”, a spus Palaz, pentru TOMIS NEWS.

La mijlocul lunii mai, președintele Patronatului IMM Constanța, Iulian Gropoșilă anunța că organizația sa îl va susține pe Vergil Chițac, încălcându-și astfel propriul statut!

gropo

Claudiu Palaz a intuit momentul și le-a făcut plângere lui Iulian Gropoșilă și Vergil Chițac la Autoritatea Electorală Permanentă, pe care o prezentăm în EXCLUSIVITATE:

pmp1 pmp2 pmp3

Deznodământ

Așteptăm cu această ocazie un comunicat, eventual comun, al „patronatelor” și al PNL Constanța, din care să reiasă fuga rușinoasă a contracandidaților lui Vergil Chițac, care ar fi dorit să participe la „masa rotundă”, dar s-au speriat de abilitățile imbatabile ale domniei sale, care excelează în fulminante cunoștințe și transparență inegalabilă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.