EXCLUSIV Cum ajunge Vergil Chiţac senator, în comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională

Oamenii vor fi chemaţi la vot pe 11 decembrie şi este o obligaţie civică şi morală să ştie pe cine vor pune ştampila. Unul din personajele recent intrate în politică, Vergil Chiţac, fostul candidat al PNL pentru Primăria Constanţa, şi-a făcut intrarea printr-o postură imaculată, ireproșabilă, așa cum șade bine unui militar. Susținut din spate de miliardarul falimentar Gabriel Comănescu și prezent din două în două zile la Realitatea TV, Chițac a obținut un scor nesperat de bun, care i-a produs fiori celuilalt candidat ținut în brațe de partid, social-democratul Decebal Făgădău.

Între timp, imaginea de militar imaculat a lui Chițac în PNL se stinge. Discuțiile interne au trecut la stadiul de reproșuri, în special referitoare la faptul că Vergil Chițac nu a trecut, statutar de altfel, prin votul partidului, pentru orice își dorește domnia sa să atingă.

Chițac și-a dorit și își dorește multe. Și-a dorit primăria și a pierdut-o, acum, însă grație scorului ridicat e ca și senator, pentru că, aflat pe primul loc pe lista pentru Senat, nimic nu îi mai poate sta în cale să ajungă în acea funcție.

Pe 22 septembrie, deputatul Mihai Tararache organiza o conferință de presă, la finalul căreia și-a făcut prezența și Vergil Chițac, prin prisma funcției de președinte al organizației municipale, cu sediul în str. Lahovari, unde Tararache și-a ținut conferința. „Neoficial”, Chițac confirma ceea ce cu toții știam deja: țintește comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă, ca senator.

Asta contează mai puțin. Ceea ce contează cu adevărat este modul prin care acest personaj ajunge în această funcție: Vergil Chițac NU este apreciat în partid, aspect pe care tocmai liberalii constănțeni ni-l confirmă.

Aducem aminte că duminică, 16 octombrie, liberalii s-au reunit  la sediul organizației județene, cu prilejul întrunirii Comitetului Executiv Județean, în cadrul căruia au stabilit „eligibilii”: Senat – Vergil Chițac, Sorina Tușa, Costel Stanca, iar la Camera Deputaților – Bogdan Huțucă, Ana Marcu, Robert Boroianu, George Nicolescu și Oana Florea.

Pe 19 octombrie, liberalii constănțeni au primit un SMS prin care au fost invitați la o nouă ședință a Comitetului Executiv Județean, în aceeași zi!

Listele s-au modificat, iar Sorina Tușa a fost „rasă” din locul doi pentru Senat. Circul de rigoare al liberalilor constănțeni nu a lipsit nici de această dată, iar, colac peste pupăză, tanti Lucia Varga, un personaj complet irelevant în politica națională, a fost „parașutată” la Constanța de PNL București, de la Bihor, pentru un loc eligibil la Senat, respectiv locul doi!

Cum ajunge Chițac senator: șapte pe listă, al optulea dispare!

Dar, cum ajunge Chițac senator? Inspirăm adânc, facem ochii mari, semnul crucii și digerăm mărturiile unui liberal constănțean, prezent la circul cu pricina:

„Pentru Camera Deputaților, erau 20 și ceva de persoane, însă trebuia să alegem 14. Trebuia să tăiem de pe foaie numele pe care nu le doream și apoi introduceam în urnă. Pentru Senat, erau șapte persoane. Vergil Chițac nu trecea de acest vot. Dacă erau opt persoane și era vorba de tăiat de pe listă, el zbura primul! Și așa nu aveam listă la Senat! Așa că la Senat, prima dată, așa a rămas. Apoi, a venit Lucia Varga și erau opt pe listă! Era cutremurător, așa că unul dintre cei care erau pe listă și-a anunțat retragerea!”, ne-a spus liberalul constănțean, care își păstrează anonimatul din motive lesne de înțeles.

Din alte surse liberale, aflăm că cel care s-a retras este George Măndilă. Acesta a fost inițial pe lista pentru Camera Deputaților, apoi a „aterizat” pe cea pentru Senat, exact persoana care putea fi „zburată” de pe listă, pentru ca Lucia Varga să fie nominalizată și numărul să rămână la șapte!

Între timp, Măndilă a fost „recompensat” cu revenirea în Consiliul Județean Constanța, un „job” mai vechi al său, în care se simte ca peștele în apă, așa cum a confirmat pentru TOMIS NEWS la momentul respectiv.

Lucia Varga este exact personajul care a respins proiectul șoselei de coastă când era secretar de stat și, între timp, tot „plusează” pentru scoaterea de la votul final din Camera Deputaților a acestui proiect necesar constănțenilor și nicidecum ei, care ar face orice ca să prindă un mandat de parlamentar, inclusiv să fie „parașutată” de la Bihor la Constanța.

Problemele lui Chițac nu se opresc aici. Un alt liberal ne-a mărturisit: „Chițac nu este foarte iubit sau… hai, fie, nu neapărat iubit, dar apreciat în partid. Pentru că el mereu s-a „eschivat” de la votul de investire. El, practic, nu reprezintă pe nimeni! Nu a fost votat de nimeni și mereu fuge de asta. I s-a spus deja de vreo 4-5 ori în partid și el tot fuge de votul partidului. În fine, e un arogant „bășit” de nu-i ajungi la nas, că el e cel mai tare și restul lumii e proastă și el le știe pe toate, de zici că-i partidul lui!”

Acest comportament al lui Chițac l-am sesizat de multe ori, iar ultima dată când a fost vorba de o vizită „in cognito” la București, depistată recent în EXCLUSIVITATE de TOMIS NEWS.

Un alt liberal constănțean a avut mai mult curaj și, implicit, o ieșire publică la adresa lui Chițac, respectiv Remus Cristy Baisan, susținând că fostul amiral este… un popotar!

„Este un „popotar”, vrea să schimbe popota de la Armată cu cea de la Senat”, preciza Baisan pe 18 octombrie.

„Vergil Chițac este perceput la vechiul PNL ca provenit din vechiul PDL! Așa au transmis la București, așa că locurile eligibile la Senat erau cu doi de la PDL… de-aia ălora de la București le-a sărit muștarul și așa înțelegi și de ce Cristy Baisan a vorbit de „popotarul” Chițac în presa de la noi”, ne-a transmis un liberal constănțean.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.