EXCLUSIV Consiliul local Mereni a fost DIZOLVAT! Palaz: „Prefectul trebuie să își dea demisia!”

Pe 14 octombrie a.c., Partidul Mișcarea Populară Constanța a emis o scrisoare deschisă adresată prefectului Adrian Nicolaescu. „Popularii” constănțeni îi solicitau reprezentantului Guvernului în teritoriu să ia „atitudine împotriva primarului comunei Mereni, Garea Silviu Florentin, primar PSD, care în mod abuziv a evacuat viceprimarul, Simonca Vasile (PMP), din biroul său, a schimbat yala și l-a amenințat cu bătaia”!

Declarațiile primarului PSD ale comunei Mereni, precum că vrea să ducă primăria în insolvență, sunt declarațiile unui om iresponsabil.Domnule Prefect, vă rog public să dispuneți un control asupra activității primarului din comuna Mereni, Garea Silviu Florentin, așa cum se procedează în astfel de situații și să informați opinia publică  asupra rezultatelor controlului. Opriți haosul care se poate crea în județ! Dacă va fi anarhie în cadrul activităților autorităților locale, cei care vor fi afectați sunt cetățenii. Azi sunt mii de reclamații la sediul Prefecturii privind activitatea negativă și nemulțumiri ale cetățenilor pe care nu le-ați rezolvat!”, preciza atunci președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz.

Circoteca de la Mereni a continuat și, potrivit președintelui PMP Constanța, prefectul Adrian Nicolaescu nu a făcut nimic în acest sens!

„Știa că acolo nu se întrunește consiliul local, trebuia să intervină, să trimită echipe de control, să vadă de ce și cum. Astăzi, consiliul s-a dizolvat și ceea ce putea fi evitat nu s-a realizat. O să îi cer demisia prefectului!”, a spus Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

Vineri, 22 decembrie a.c., Tribunalul Constanța a decis DIZOLVAREA CONSILIULUI LOCAL MERENI, decizia fiind definitivă!

„Admite cererea de chemare in judecata. Constata dizolvat de drept Consiliul Local al comunei Mereni. Respinge ca neintemeiate cererile de interventie accesorie in favoarea paratului. Definitiva. In temeiul art.55 alin.2 din legea nr.215/2001 prezenta hotarare se comunica si Prefectului Judetului Constanta. Pronuntata azi, 22.12.2016 prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”, se arată în decizie.

Reclamantul a fost Florea Ciucardel, care a înregistrat cauza la 8 septembrie a.c.

Primarul comunei Mereni mai are o problemă administrativă, fiind chemat de prefect la Tribunalul Constanța într-un dosar privind „anulare act administrativ DISPOZIŢIA NR 88/23,08,2016”, primul termen fiind stabilit pentru 7 februarie 2017.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *