Spread the love

0,06% aceasta a fost diferența dintre PSD și PNL la alegerile locale din 5 iunie, pe județ, practic 160 de voturi, 103 la redistribuire. Așa a câștigat PSD alegerile, exact la „mustață”!

Diferența nu este foarte mare, sună similar cu alegerile câștigate de John F. Kennedy, care a avut un avantaj de doar 112.827 de voturi, adică 0,1% din votul popular, în fața lui Dwight D. Eisenhower, la 20 ianuarie 1963. Cu această temă și lecție s-au dus liberalii la „negocieri”, pe principiul: „aveți o majoritate fragilă, nu sunteți marii câștigători, ar trebui să ascultați și de noi, că avem votul în spate”.

Negocierile din „culise” se pare că au mers până la un moment dat, când unii (repetăm: unii liberali) au bătut palma pentru sumele X și Y.

Pe 25 octombrie a avut loc ședința Consiliului Județean Constanța, în care, printre altele, s-a decis „repartizarea pe unități administrativ teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală”.

Cu alte cuvinte, primăriile din județul Constanța primesc niște bani. La respectiva ședință, consilierul județean liberal Remus Cristy Baisan a avut o reacție interesantă:

Data trecută am sesizat faptul că primăriile PNL au primit finanțare cu 50% mai puțin decât celelalte. O să vorbesc cu oamenii din aceste localități și o să vă treziți cu dosare în instanță, e la fel ca pe vremea lui Nicușor Constantinescu!”, a spus Baisan.

Discuțiile au înflăcărat anumiți consilieri județeni și, încolțit din toate direcțiile, Baisan a fost „salvat” de colegul său, Robert Boroianu, care a intervenit ca să calmeze spiritele.

„Am votat în comisie cu colegii favorabil, primarii PNL au fost consultați, au existat discuții, pe proiecte și pe nevoile acestor primari și au existat puncte de vedere diferite vis-a-vis de suma care ar trebui livrată către primarii PNL, sunt sigur că la următoarea alocare lucrurile vor sta mai bine și, astăzi, în acest consiliu, este altă abordare vis-a-vis de alocarea sumelor față CJ precedent”, a spus Robert Boroianu, personaj care ulterior a fost „taxat” de Baisan.

Se pare că afirmațiile lui Baisan au un anumit temei. TOMIS NEWS s-a interesat de problema alocărilor banilor pentru primăriile din județ și am constatat că primăria Seimeni a cerut 65.000 lei, pentru dezvoltare locală și a primit… 100.000 lei! Cu alte cuvinte: ce face această primărie cu acești bani primiți „în plus”, pentru care nu a avut în „spate” solicitare sau proiect?

Sursele noastre susțin că Baisan este decis să meargă în instanță, așa cum a propus în ședința respectivă de Consiliu Județean, lucru pe care l-a promis, în ședința cu colegii, că îl va face astăzi. Asta rămâne de văzut, cert este că, cel puțin pentru Seimeni, banii NU au fost acordați corect!

seimeni1

seimeni2

seimeni3

 

IATĂ BANII ACORDAȚI PENTRU TOATE PRIMĂRIILE PE 25 OCTOMBRIE 2016:

bani1

bani2

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *