EXCLUSIV Congresul UDTTMR este ANULAT! Eserghep „dă foc la sat” ca să nu piardă funcția: „Este bolnav de paranoia!”

Uniunea Democrată a Tătarilor Tuco-Musulmani din România (UDTTMR) a fost înființată în decembrie 1989 și funcționează conform prevederilor O.G 26 / 2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii. Uniunea a fost recunoscută  „ca organizație de utilitate publică” prin HG 451-28 Mai 2014 / MO 407.

Model de multiculturalitate, Dobrogea se află în pragul unei zguduieli etnice în premieră în istoria sa modernă, întrucât tătarii și-au ascuțit săbiile și vor capul liderului Gelil Eserghep,  fostul președinte al UDTTMR.

Spiritele se tot încing de mai multe zile, contestatarii strâng rândurile și plănuiesc să termine definitiv cu Eserghep, cel care nu ezită să anunțe prin ședințe că „eu sunt dictatorul”.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Radiografia unui război pentru un milion de euro. Gelil Eserghep, UDTTMR: „Aici e dictatură, eu sunt dictatorul!” 

În mediul online, funcționează site-ul „Administrație și politică”. Întrucât nici un articol nu este semnat, deci neasumat, iar site-ul face furori printre turco-tătarii dobrogeni, Eserghep caută „responsabilii” dezvăluirilor de pe acel site. Exemplu: în urmă cu ceva timp, Constanța anunța publicului larg faptul că, pentru prima dată în istoria sa, are doi subprefecți de etnie turco-tătară: Ersun Anefi și Levent Accoium. Se pare că și de data aceasta factorul politic a triumfat, iar „dezvăluirile” de acolo referitoare la subterfugiile familiale ale lui Eserghep continuă în următoarea manieră:

„Gelil Eserghep nu s-a învăţat minte, ci l-a numit subprefect pe Anefi Ersun, nașul de cununie al fiicei lui celei mari, propunându-l şi ca deputat în alegerile din toamna aceasta”.

Un Congres finalizat cu circ: „Alesul” Eserghep a fost suspendat!

UDTTMR a anunțat pe 9 ianuarie a.c., cu prilejul Congresului Național, noua conducere a organizației pentru următorii patru ani, precum și candidatul pentru funcția de deputat în Parlamentul României pentru mandatul 2016 – 2020.

Astfel, Gelil Eserghep a fost reconfirmat în funcția de președinte pentru un nou mandat (384 voturi pentru, 4 voturi împotrivă și 2 abțineri), în timp ce candidat pentru funcția de deputat în Parlamentul României a fost desemnat actualul subprefect Ersun Anefi (387 voturi pentru, 1 vot împotrivă și 2 abțineri). Cel de-al doilea candidat pentru fotoliul de parlamentar a fost actualul deputat, Varol Amet, care a obținut doar 5 voturi pentru, 2 abțineri și 383 de voturi împotrivă.

Pentru prima dată în istoria UDTTMR, raportul de activitate al deputatului în funcție, Varol Amet, nu a trecut de votul membrilor congresului, el fiind astfel respins.

Între timp, pe 23 iunie a.c., Judecătoria Constanța a decis: Anulează Hotărârea nr. 01/09.01.2016 a Congresului U.D.T.T.M.R. Obligă pârâta U.D.T.T.M.R. să plătească reclamantului VAROL AMET suma de 100 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru. Obligă pârâta U.D.T.T.M.R. să plătească reclamantei GAFAR METCHIURE suma de 20 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru”, potrivit motivării care a intrat în posesia TOMIS NEWS.

Cu alte cuvinte, Congresul UDTTMR din 9 ianuarie este anulat! 

Totodată, reluarea Congresului pentru 20 august ar fi fost amânată pe perioadă nedeterminată de Gelil Eserghep.

„Se crede mai ceva ca Ceaușescu!” Reacții după valul de excluderi

TOMIS NEWS a relatat pe larg situația din interioriul UDTTMR în ultima perioadă, iar, de data aceasta, situația a devenit și mai urâtă: Congresul, care ar fi trebuit să îl realeagă pe Gelil Eserghep în aceeași manieră democratică în care era ales Nicolae Ceaușescu, va fi anulat!

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Scandal MONSTRU în cadrul minorităților dobrogene: tătarii îi vor capul lui Gelil Eserghep! 

nuredin-si-gelilMiercuri, 3 august, prof. univ. dr. Nuredin Ibram (FOTO STÂNGA), o somitate în domeniul culturii constănțene, a fost exclus din Consiliul Reprezentanților al UDTTMR, cât și din din funcția de președinte al Comisiei de Cultură, Culte și Tradiții din cadrul Uniunii! Eserghep l-ar fi numit atunci pe profesor „intelectual trădător”. De supărare, Ibram a petrecut acea noapte la Spitalul Județean!

Două zile mai târziu, vineri, Eserghep a mai exclus trei persoane: pe președintele UDTTMR Medgidia, Aidîn Murat și pe Nagi Gelal, ultimul fiind demis și din funcția de vicepreședinte la nivel național al UDTTMR, dar și pe Senol Murat, contracandidatul său la șefia Uniunii.

 

perodinCinci persoane compun comisia de disciplină a UDTTMR, controlată în totalitate de Gelil Eserghep, iar dintre acestea fac parte consilierul local municipal și, totodată, lider al Sindicatului Navaliştilor din SNC, Dede Perodin (FOTO STÂNGA) și Memiș Suedin, care are un dosar penal pentru scandal!

După aceste excluderi, tătarii încep să vorbească, iar unii dintre aceștia s-au alăturat surselor TOMIS NEWS.

Sursele noastre susțin că Eserghep este dispus să distrugă definitiv Uniunea, dacă nu va fi el reales. Noul Congres era planificat pentru 20 august, însă în ultimele zile Eserghep a decis amânarea lui! Cu alte cuvinte, nu acceptă să piardă funcția și preferă să pârjolească tot, ca nimeni să nu mai fie după el! Una dintre aceste surse ne-a precizat că Eserghep încă semnează actele Uniunii, deși este suspendat!

„El ne-a învrăjbit, peste tot a zis că dă afară pe oricine, cu gura lui! Că vrea să scape de cine vrea el ca să nu piardă funcția. Orice, e în stare să facă orice! Eu știu de ce e în stare! Nu am făcut rău la nimeni în viața mea, nici la tătari, nici la români, am zeci de ani de muncă… Congresul s-a anulat deja, nu se mai face! Uniunea nu pierde banii. La ora actuală, bănuiesc că corpul de control o să îl acopere, el orice semnătură pe care a dat-o nu e valabilă, că el nu mai e președinte! A pierdut procesul și nu mai are voie să semneze nici un act!”, ne-a spus sursa.

O altă sursă ne-a spus că Gelil Eserghep a muncit „pentru că ne-am rugat noi de el, că el, pe baza lui… din băutură…”

„Nu au judecat oameni cu vechime, au judecat niște neica-nimeni, care nu au făcut nimic pentru Uniunea asta. Noi am fost 55 în CR și acum sunt 105! 60% sunt angajații lui, rude, neamuri… pupincuriști… (…) Gelil a fost ajutat. Gelil nu putea să cumpere oameni. Dacă Gelil se ducea să candideze, nu îl ajuta nimeni, că știau ce om e. Se știa ce om e, se știa că nu are cuvânt și valoare pentru nimic! (…) Ah, că a plimbat tătărimea, da a plimbat-o, a muncit, dar tot datorită insistențelor noastre, care l-am ajutat să muncească, că el, pe baza lui… din băutură…” 

O altă sursă a noastră ne-a vorbit despre cazierul lui Eserghep. Fostul lider al UDTTMR, ca efect al suspendării Congresului, nu ar fi avut voie, teoretic, să candideze la un nou mandat.

„Nu știu dacă acum cazierul lui e chiar așa de curat, ne-a fluturat un cazier, dar nu are nimeni o copie, să vedem dacă chiar așa un om care are condamnare poate să aibă funcție. După condamnare sunt perioade, doi ani, trei ani, nu are voie să aibă funcție publică, dar noi suntem ONG de utilitate publică!” 

Întrebată cum este posibil ca o comunitate atât de numeroasă, cu 105 membri în CR, are un singur candidat și nimeni nu îndrăznește să i se opună lui Eserghep, a treia noastră sursă ne-a mai precizat că: „Este mai ceva ca Dragnea, ca Ceaușescu!” 

O altă sursă ne-a precizat că Nagi Gelal și-ar fi dorit, pe final de carieră în UDTTMR, funcția de prim-vicepreședinte. Potrivit sursei, Eserghep a considerat că Nagi Gelal se dorea președinte interimar și l-a exclus din Uniune, apoi a desființat și postul de prim-vicepreședinte, de aici și expresia „e bolnav de paranoia”! 

Cum arată UDTTMR, în interior!

O altă sursă a TOMIS NEWS ne-a schițat organizarea internă a UDTTMR, după „chipul și asemănarea” lui Eserghep. Este cutremurătoare și o prezentăm:

„Prin dispoziții nestatutare trecute prin votul C.R., președintele UDTTMR conduce după propriile interese cu dispoziții verbale transmise prin salariați și bilețele, pentru a nu exista documente scrise. Filialele sunt spionate prin interpuși, discuțiile sunt monitorizate și urmate de sancțiuni. Pentru colectarea de partizani folosește „mita electorală” prin organizarea de mese festive fastuoase cu sute de invitați la restaurantele „amicilor”, excursii colective gratuite în țară și în străinătate, transportate cu autobuzele familiei! (…)Cei care amintesc că se încalcă statutul sunt considerați „în opoziție” și nu au voie să participe la ședințele în care se votează nefiind anunțați și nu sunt pe listele de participare sau sunt excluși din asociație. În Adunările generale este interzis votul secret.  Adunările sunt pregătite cu grijă, împănate cu rude, partizani și  „aplaudaci” și cu interzicerea participării membrilor considerați „în opoziție”. În acest fel s-a ajuns ca toate hotărârile să fie luate „cu  unanimitate de voturi”! (…) Pedepsele date prin ordine și amenințări verbale sunt : suspendarea din funcție,  ordine transmise unor persoanei să nu se prezinte la ședințe și amenințari telefonice de violentare a familiei. A stabilit legături de afaceri cu persoane cunoscute pentru comportament violent!”

Dosare și dosare…

În decembrie 2013, Gelil Eserghep, cumnatul lui Selamet Iucsel, fost subprefect al județului Constanța, a fost acuzat într-un dosar de „favorizare a infractorului”. Potrivit DNA, la data de 24 octombrie 2013, Selamet Iucsel, subprefect al judeţului Constanţa, a promis bani şi alte foloase unui agent de poliţie judiciară în cadrul IPJ Constanţa – Serviciul de Investigaţii Criminale (denunţător în cauză) pentru ca acesta să întârzie începerea urmăririi penale împotriva sa într-un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa pe care îl instrumenta, să îi elibereze copii ale unor înscrisuri din dosarul respectiv şi să propună soluţii favorabile faţă de el.

Pe 7 noiembrie 2013, Eserghep Gelil, fost deputat PRM și PC în două mandate, l-a ajutat cu informaţii pe Selamet Iucsel, comunicându-i împrejurarea că discuţiile sale telefonice sunt interceptate și că este supravegheat operativ, deşi cunoştea că acesta este cercetat în mai multe dosare penale. Informațiile confidențiale din ancheta penală au vizat îngreunarea urmăririi penale în prezenta cauză, împiedicându-l astfel pe Selamet Iucsel să dea efectiv mita promisă denunţătorului. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “EXCLUSIV Congresul UDTTMR este ANULAT! Eserghep „dă foc la sat” ca să nu piardă funcția: „Este bolnav de paranoia!”

  • marți, 9 august 2016 la 18:11
    Permalink

    Toate documentele , fiind o Organzatie Publica care reprezinta interesele unor minoritati , pot fi obtinute conform legii 544 prin formularul aferent. Sunt Obligati prin Lege sa furnizeze aceste documente altfel fiind pasibili de sanctiuni si chiar procese cu despagubiri.
    Inclusiv Cazierele alesilor sunt Publice caya vreme au aderat la o functie Publica.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *