Spread the love

Admirată și criticată în același timp, alianța PSD – PMP de la nivel național și, implicit, la nivel local, se pregătește să-și dea sfârșitul. Cel de-al 55-lea primar al Constanței, Decebal Făgădău, beneficiază de o majoritate fragilă în Consiliul Local Municipal, prin alianța cu PMP. PSD are 13 consilieri locali municipali, PNL 10, iar PMP are trei. Totodată, există și independentul Andrei Popescu, a cărui prezență ar putea să cântărească de acum încolo foarte mult.

Cine ar fi crezut că o localitate de doar 5.000 de locuitori ar putea cauza atâtea probleme? „Mărul discordiei” o reprezintă comuna Castelu, unde certurile politice se țin lanț de două luni. Primarul Nicolae Anghel nu reușește să își impună viceprimarul, pe Antoneta Prodan, iar PSD și PNL au făcut front comun împotriva lui Anghel. Administrația locală este astfel blocată.

Teoretic, o comună de doar 5.000 de locuitori nu ar trebui să reprezinte vreo mare miză pentru decidenții politici, mai ales în județul în care se găsesc atâtea orașe mari. Numai că această buturugă mică ar putea răsturna carul alianței PSD – PMP, care ar avea efecte inimaginabile.

Miercuri, la Castelu, a avut loc una dintre multele ședințe de consiliu local, ultimele neavând nici un deznodământ, în afară de continuarea circului politic. De data aceasta, au fost prezenți doar trei consilieri!

S-a bătut palma și bărbătește și pe semnătură

În ultimele săptămâni, au avut loc la Consiliul Județean Constanța zeci de întâlniri între liderii PSD  și PMP, convocate cu scopul de a împiedica escaladarea circului de la Castelu. De altfel, puțină lume știe că între PSD și PMP există un contract scris de colaborare, în care se precizează că liderul PMP, Claudiu-Iorga Palaz, pentru parafarea alianței cu PSD, a solicitat să nu fie „călcat pe coadă” în localitățile Cogealac și Castelu. Liderul PSD, Felix Stroe, a fost de acord și iată că s-a împlinit ceea ce am văzut cu toții: colaborarea celor două partide în CLM și în Consiliul Județean.

Toate înjurăturile se duc la… Donțu!

Încălcarea protocolului prin absența undei decizii clare a PSD în privința Castelu l-a iritat pe Palaz peste măsură. De altfel, sursele noastre susțin că Felix Stroe a ținut tot timpul ca parteneriatul cu PMP să se desfășoare așa cum s-a convenit inițial, însă dispozițiile sale aproape niciodată nu s-au pus în aplicare! Aceleași surse ne-au precizat că ce decidea Felix Stroe ziua, secretarul general al PSD Constanța, Gheorghe Donțu, făcea exact invers seara! Unul dintre multele exemple este cazul consilierului PSD Castelu, Marius Dajiu. Acesta nu a corespuns calculelor politice ale lui Stroe, a demisionat din consiliu, însă luni seara a fost convins de Donțu să revină asupra deciziei și chiar i-a anunțat pe politicienii din Castelu că s-a răzgândit! Din păcate pentru Dajiu, demisia primise deja număr de înregistrare și figura pe convocatorul emis de Nicolae Anghel, pentru ședința de consiliu de miercuri. Tot miercuri, prefectul Adrian Nicolaescu a clarificat situația lui Dajiu: nu mai există cale de întoarcere.

13900773_10157170764730104_553166139_n

Între timp, se pare că Donțu s-ar fi înțeles (din nou) cu PMP și, de comun acord, au stabilit ședința de miercuri, destinată să pună capăt scandalurilor de la Castelu. Totodată, s-a stabilit ca social-democrații care absentează de la ședință să fie excluși din partid. Doar Gevat Cherim a fost prezent și, potrivit presupusului angajament, vor fi excluși Viorel Corbu, Dumitru Ginara, Marian Irizea și Paraschiva Mocănașu.

13932962_10157170764385104_1148562940_n

„Ședința a fost organizată ca să se liniștească apele, să se voteze toată lumea și să fie ales viceprimarul… dar… Cine vine la primărie să propună lucruri tâmpite? Vii să construiești, ei asta vor (consilierii PSD și PNL – n.r.), să nu se dezvolte nimic! Mâine ar trebui să vină lista cu supleanți (a PSD – n.r.), să se facă o ședință de îndată și să terminăm odată cu panarama asta! În toiul verii, când toată lumea lucrează pentru a fi la iarnă la adăpost, noi stăm și ne jucăm de-a consiliul. Suntem penibili!”, a spus fostul viceprimar, Antoneta Prodan, pentru TOMIS NEWS.

Făgădău a încurcat-o! Palaz își „ia jucăriile” și anunță un… concediu prelungit

Pe liderul PMP, Claudiu Palaz, situația de la Castelu l-a „scos din pepeni” și sursele noastre susțin că reacția sa a fost foarte vehementă. În cadrul discuțiilor de zilele trecute, Donțu ar fi propus-o pe Paraschiva Mocănașu ca viceprimar, din partea PSD, iar Claudiu Palaz a reacționat dur: „La Castelu nu discut! Noi am făcut o înțelegere, dacă voi vreți să jucați altfel și să nu fiți corecți, atunci ne schimbăm și noi caracterul! Cum să îmi cereți să scot președintele de partid din comună de pe listă și să vin cu supleanți?”

Ulterior, Palaz a ridicat ștacheta: „La prima ședință de CLM, ai mei pleacă toți în concediu! Nu va participa nici unul! Dacă ei vor să dea municipiul Constanța pentru Castelu, dacă așa vor să se tranșeze lucrurile, atunci e treaba lor și să negocieze Făgădău de acum înainte!”

Afirmațiile au fost confirmate de Palaz și pentru TOMIS NEWS:

„Sunt convins că o să ne ajute în negocieri Decebal Făgădău! Nu e vorba de parteneriat, e vorba că mi se pare corect ca la Castelu să ne fie pus viceprimar. Atâta timp cât noi suntem corecți, la municipiu și nu comparăm Castelu cu municipiul Constanța… și aici nu e vorba de președintele partidului (Felix Stroe – n.r.), sigur asta, e vorba de niște orgolii personale ale consilierilor PSD din Castelu. Ar trebui să înțeleagă că negocierile politice sunt cu totul și cu totul altele decât interesele personale ale dumnealor acolo! Atâta timp cât PMP s-a ținut de cuvânt, sunt convins că, la Castelu, PSD va trebui să ne susțină! Nu renunț la a-mi pune viceprimar la Castelu, mai ales în condițiile astea, pentru că interesele personale ale celor de acolo sunt mai presus de negocierile politice, ceea ce nu mi se pare corect!”, a spus Palaz, pentru TOMIS NEWS.

Dacă Claudiu Palaz își va pune planul în aplicare, Decebal Făgădău va pierde din frâie majoritatea în Consiliul Local Municipal Constanța. Prin trecerea celor trei PMP-iști de „partea ailaltă”, apoi prin contribuția independentului Andrei Popescu la grupul PNL, așa cum a dat de înțeles și s-a poziționat la prima ședință a CLM, opoziția va forma majoritatea, iar proiectele PSD vor pica pe bandă!

Facebook Comments

One thought on “EXCLUSIV Alianța PSD – PMP pe cale de a se face ȚĂNDĂRI! Făgădău PIERDE MAJORITATEA în Consiliul Local”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *