Spread the love

Precampania alegerilor parlamentare ne întreține de câteva zile cu „transferurile spectaculoase” pe care Partidul România Unită le realizează. Aruncând haina naționalistă la gunoi și bătând palma cu „crema” penalilor din actualul Parlament, președintele PRU, Bogdan Diaconu, insistă să se agațe de imaginea lui Victor Ponta, doar-doar de l-ar convinge să părăsească PSD.

Dincolo de textul „de astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi și mai puternici”, folosit cu fiecare prilej în care Diaconu anunță că s-a mai împrietenit cu un penal pe care, până mai ieri, l-ar fi tras în „țeapa lui Țepeș”, pe alocuri se mai vorbește și de realele intenții ale acestor racolări.

De ce se duc parlamentarii la PRU când se duc?

Bogdan Diaconu are nevoie de grup parlamentar. Logica e simplă: parlamentari în plus înseamnă voturi în plus (multe, puține, sunt în plus); oameni în secțiile de votare și șansa intrării în viitorul Parlament, după alegerile din 11 decembrie. Diaconu are nevoie de încă un mandat de parlamentar ca de aer și pentru asta este în stare să se calce pe el în picioare, anunțând că va renunța la șefia PRU în favoarea lui Victor Ponta.

Pariul pierdut al lui Diaconu: minciunile îl ajung din urmă!

Pe 17 ianuarie 2015, când avea loc moțiunea de cenzură împotriva guvernului Ponta, Bogdan Diaconu declara sus și tare:

„Am avut de ales între două rele la fel de mari, Ponta şi Iohannis şi noi am susţinut votul pentru Vlad Ţepeş! Vom rămâne consecvenţi şi măcar să încercăm să scăpăm de una dintre marile rele care conduc România acum şi voi vota orice fel de moţiune de cenzură. Vom vota pentru căderea Guvernului Ponta!”

Zilele trecute, Diaconu s-a răsucit complet: „Ni-l dorim pe Victor Ponta și îl așteptăm să vină în PRU. E cel mai bun premier de la I.C. Brătianu încoace pe care l-a avut România. Când Victor Ponta va veni la PRU, partidul va depăși 15% în sondaje”.

Presa centrală vorbește despre „Partidul România Unită cu Rusia”, făcând aluzie la Partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin și la faptul că Diaconu ar fi ori un agent rus, ori cel puțin un filorus. Experiența politică ne demonstrează că agenții Moscovei activează în primele rânduri, elita politică a unei țări, nicidecum reprezentanții lui 1% la ultimele alegeri, cum este cazul lui Diaconu și al său PRU. De altfel, amatorismul politic al lui Diaconu în circoteca rusofilă cu președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a făcut din nou remarcat zilele trecute, când liderul PRU preciza:

„Îl informez (pe Dragnea – n.r.) că în momentul în care am aflat despre arestarea liderului acelui partid, BPN al PRU, în luna mai 2016, a votat în unanimitate, la propunerea mea anularea acelui protocol”.

Este vorba despre un protocol de colaborare cu partidul naționalist Zmiana din Polonia, încheiat pe 16 martie a.c. Întrebat atunci despre liderul Zmiana, Mateusz Piskorski, Diaconu ne preciza:

„Știu doar că nu este un partid pro-rus, este vopsit de presa mainstream din Polonia ca fiind așa și atâta tot. E un partid naționalist, care apără interesele națiunii poloneze și își iubește națiunea și patria. Iar, Polonia are un interes legitim în a proteja niște teritorii pierdute din cauza conjuncturii istorice nedrepte și care, astăzi, sunt administrate de guvernul de la Kiev”.

10415573_1047606908611310_3247079747871065540_n

De ce a dat vina pe „presa mainstream” în cazul rusofilului Piskorski, arestat între timp în Polonia pentru spionaj? De ce anunță abia acum încetarea protocolului de colaborare? Și de ce tocmai pe Dragnea și nu opinia publică, cea pe care inițial a anunțat-o de semnarea protocolului?

Bâlbâielile politice ale lui Diaconu au continuat și zilele trecute, invocând „mulți ofițeri patrioți” care i-au dat un nou prilej să se răfuiască cu Dragnea, respectiv „pentru a-mi da o informație precisă” despre… anul 2009, la un hotel din Viena!

Pentru a câștiga bunăvoința lui Ponta, Diaconu e dispus să se înjosească la un astfel de nivel, ba chiar mai jos, ajungând la un nivel de notorie imbecilitate politică, lansând aplicația „PokePonta”, prin care solicită: „Dă-i lui PokePonta un mesaj pe FB să vină la PRU!!!”

bla2

Ca un copilaș gâdilat pe burtică, Diaconu se întreține pe Facebook cu Victor Ponta, completându-se reciproc în declarații. Cele ale lui Ponta denotă un plan monstruos. „Dacă e nevoie de mine în PSD, o să rămân în PSD. Dacă nu e nevoie de mine, o să văd ce o să fac. Depinde doar de conducerea PSD”, a spus Ponta, completând ulterior cu adevărata miză a apropierii de PRU: „Nu au adus PRU si Diaconu FMI in tara, nici nu au semnat fara mandat in numele Romaniei faimosul MTO care trebuia sa condamne Romania la subdezvoltare. (…) Si nici nu au condus PRU si Diaconu Guvernul 2009-2011, care a bagat in faliment sute de mii de firme cu capital romanesc si a lasat in somaj 750.000 de romani! Deci frica lui Basescu de PRU este justificata”.

Cu alte cuvinte, PRU îi este folositor lui Ponta în cele două conflicte ale sale: cu Liviu Dragnea și cu Traian Băsescu, aspecte care nu îl deranjează pe Bogdan Diaconu, fiind dispus să renunțe la naționalism și la electorat, pentru a-l primi pe Ponta în partid. De altfel, de când PRU a intrat în atenția publică a ultimelor zile, pagina de Facebook a lui Diaconu s-a transformat într-un stadion virtual, în care înjurăturile vin una după alta, liderul PRU fiind mai înjurat de foștii săi fani decât Băsescu la Antena 3.

Amatorismul politic al lui Diaconu își face, astfel, din nou simțită prezența. Ca fost social-democrat, Diaconu ar fi trebuit să știe că PSD este singurul partid din țară cu electorat solid, fiind organizația politică pentru care întrebarea „cu cine ai votat, mamaie?” primește răspunsul: „cu ai noștri, maică”. „Ai noștri” înseamnă sigla, culoarea și partidul, nicidecum numele. Ultima dată când un nume a plecat din PSD s-a soldat cu următorul rezultat la alegerile locale de anul acesta: PSD – 1.677 primari, PSRo (Mircea Geoană) – 4!

Revolta nu este tocmai calea de urmat pentru un fost lider PSD, iar Victor Ponta știe asta, de aceea PRU este folosit ca „instrument de lucru”, iar Diaconu, ori din nesimțire, ori din amatorism politic, întreține PokePonta pe Facebook.

Primele semne ale dezamăgirii membrilor PRU au apărut imediat după alegerile locale. Decizia lui Diaconu de a candida la Primăria Generală a Bucureștiului s-a dovedit a fi una catastrofală. De altfel, imediat au apărut și discuțiile, iar cel care a scos cel mai bun scor al partidului, mai mult chiar și decât Diaconu, candidatul la Sectorul 5, Bogdan Lencu, a părăsit partidul. A fost unul dintre mai mulți membri care au plecat, printre care și Daniel Ghiță sau Augustin Hagiu. Un alt membru al PRU ne-a precizat recent că naționalismul era doar o imagine a partidului, nicidecum o doctrină sinceră: „la una dintre sedintele din campanie am auzit replica: daca nici cu naționalismul asta nu mai merge,atunci ce-o sa mai meargă…atunci am inteles cu cine stăteam la masa cu adevarat…”, atribuind declarația lui Florin Huidu, de la PRU Sector 4.

bla

Adevărata miză: lui Diaconu îi este frică de tigaia nevestei

Problema lui Bogdan Diaconu nu este una de naționalism, de credință, de luptă cu Dragnea prin „ofițerii patrioți”, ci de… buget personal! Realitatea este că Diaconu, dacă nu prinde încă un mandat de parlamentar la aceste alegeri, riscă să se afunde în uitare, dar și în probleme personale financiare.

Bogdan Diaconu a intrat în Baroul București la începutul anului 2008. Patru ani mai târziu, a rămas, literalmente, fără obiectul muncii. Diaconu a fost radiat din Baroul București. La solicitarea TOMIS NEWS, Baroul București ne-a precizat:

„Domnul Diaconu I.D. Mihai-Bogdan a fost exclus din Baroul Bucuresti, in temeiul dispozitiilor art.18 alin.(6) din Legea nr.51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat si in baza dispozitiilor art. 73 alin.(3) din Statutul profesiei de avocat, incepand cu data de 10 aprilie 2012 pentru neprezentare sau respingere la 3 sesiuni ale examenului de definitivare”, au precizat reprezentanții Baroului București, pentru TOMIS NEWS.

barou

 

Cu alte cuvinte, din 2012 Bogdan Diaconu a renunțat la meseria sa. De altfel, dacă ne concentrăm pe situația acelui an, se apropiau alegerile locale, în care Diaconu a fost directorul de campanie al USL Sector 4 și, ulterior, a devenit parlamentar, pe valul USL care și-a zdrobit pur și simplu adversarii politici, doza de ură la adresa lui Traian Băsescu și a PDL aducând USL procente covârșitoare, atunci devenind parlamentar din partea USL aproape oricine ar fi vrut. Diaconu, unul dintre ei.

Fără meseria de avocat, Diaconu rămâne doar cu venitul anual brut de 84.688 lei de la Camera Deputaților și cu 50% din acțiunile pe care le are la firma soției sale, Maria Olaru, respectiv MOD Special Gym SRL (de la Maria Olaru Diaconu – n.r.), o sală de fitness de pe bd. 1 Mai, nr. 53, din Capitală.

MOD Special Gym SRL a avut anul trecut un profit de 64.456 lei. Dacă rămâne fără mandatul de deputat, Bogdan Diaconu va avea un venit net de doar 2.685 lei lunar! Mult prea puțin pentru un personaj cu aspirații de parlamentar și șef de partid, cu un copil de un an și jumătate și căsătorit cu o fostă gimnastă campioană a României. Căderea lui Diaconu ar fi bruscă și inacceptabilă pentru actualul deputat, mai ales că, potrivit ultimelor declarații fiscale, firma Mariei Olaru înregistrează și datorii de 117.023 lei, iar Bogdan Diaconu mai are de rambursat un credit de 65.000 lei, scadent în luna decembrie a acestui an și un altul de 66.000 lei, scadent în iunie 2018! Cu perspectiva catastrofală a bugetului personal, se poate explica astfel disperarea lui Bogdan Diaconu de a aduce pe oricine în partid, numai să câștige încă un mandat de parlamentar, formatul PRU de dinainte de racolarea penalilor fiind o certitudine că nu ar fi putut să treacă pragul de 5% la alegerile din 11 decembrie.

bilant

Facebook Comments

One thought on “EXCLUSIV Adevărata față a lui Bogdan Diaconu. „Dacă nici cu naționalismul ăsta nu mai merge, atunci ce-o să mai meargă?” Miza gălăgiei PRU”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *