EXCEPȚIE a CNSU: Credincioşii ortodocși NU au nevoie de certificat verde la slujbele religioase

Bisericile rămân deschise, iar accesul în ele nu se va face pe bază de certificat verde. Autoritățile nu au inclus biserica pe lista locurilor publice în care nu este necesară prezentarea certificatului verde. Este decizia CNSU, a explicat secretarul de stat Raed Arafat.

Singurele reguli care se aplică în biserici sunt purtarea măștii de protecție și respectarea unei distanțe de doi metri între persoane.

Se menționează faptul că vor trebui să fie 2 mp menționați.. Nu, la acest moment nu, s-a decis să nu existe condiționare. Va trebui să fie mască și 2 mp de persoană. Este o decizie luată la nivelul CNSU, au fost discuții în acest sens. Sunt măsuri care se iau, nu neapărat cu argument științific pentru anumite decizii. Este o măsură decisă să nu închidem activitățile religioase… este o decizie la nivelul CNSU, e o decizie votată, pe lângă baza științifică oferită de către medici.”, a explicat Raed Arafat.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus, vineri, ca indiferent de rata de incidență din localitate să se impună restricții de circulație de la ora 22.00. În plus, în centre comerciale, în instituții sau în alte locuri, accesul este permis în baza certificatului verde.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „EXCEPȚIE a CNSU: Credincioşii ortodocși NU au nevoie de certificat verde la slujbele religioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *