Evenimentele culturale din acest weekend, la Constanța

„Hip Hip Zbumzzi – Caravana Zbumzzi”, 10 august-12 septembrie

Îndrăgita trupă va susține sâmbătă, de la ora 17:00, în Parcul Viitorului(strada Caraiman), spectacolul „Aventurile lui Nică”.

Intrarea este liberă!

Proiectul „Hip Hip Zbumzzi – Caravana Zbumzzi” este organizat de Oțeleanu Ioana Cătălina PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța și se desfășoară în perioada 10 august-12 septembrie în parcurile din oraș, între orele 17:00- 18:00. De asemenea, de luni până joi, de la ora 19:30, trupa Zbumzzi se va muta pe plaja din Faleză Nord, strada Rotterdam, nr. 2.

„4V Rally Raid 2020”, 21-22 august

Cea de-a doua ediție a competiției sportive se întoarce la Constanța. Evenimentul este organizat de Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Federației Române de Motociclism si Ministerul Tineretului și Sportului. Cursa în sine are loc în data de 22 august și se desfășoară în partea de sud a Dobrogei pe o distanță totală de aproximativ 400 de km. Parcul auto poate fi vizitat vineri, 21 august, între orele 17:00 – 20:00 în parcarea de la Poarta 1, Faleza Cazino.

4V Rally Raid 2020

Startul festiv se va da sâmbătă dimineața, din zona parcului tehnic, la ora 06:30, iar startul în proba specială se va da la monumentul Straja la ora 07:00. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă seara începând cu ora 19:00, în zona parcului tehnic, fără accesul publicului. Lista participanților, precum și detalii referitoare la înscrieri, regulament și sponsori veți găsi pe site-ul: https://4vrallyraid.com/.

„Seri de teatru la Pontul Euxin”, 07 august -06 septembrie, zona Amfiteatru din parcul Tăbăcărie

Cel de-al treilea weekend al „Serilor de teatru la Pontul Euxin”, proiect ajuns la a doua ediție, organizat de organizat de Oțeleanu Ioana Cătălina PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța, se va deschide vineri, 21 august, de la ora 21:00,  cu spectacolul „Pasărea Măiastră – Maria Tănase”, un one-women show susținut de Adriana Trandafir, sub îndrumarea regizorală a lui George Bănică. Spectacolul s-a jucat și în 2019, la prima ediție a „Serilor de teatru la Pontul Euxin”, bucurându-se de un deosebit succes, motiv pentru care organizatorii l-au introdus și în programul acestei ediții.

Adriana Trandafir, cea care o interpretează cu atâta sensibilitate pe Maria Tănase, are încă vie în memorie momentul în care a avut ocazia să o întâlnească pe Pasărea Măiastră, cu prilejul unui recital susţinut de aceasta la căminul cultural din satul natal al actriţei. Spectacolul prezintă viaţa personală a artistei cu vocea de aur, născută în Mahalaua Cărămidarilor din București, cu aspecte mai puţin cunoscute publicului.

Sâmbătă, 22 august, de la ora 21:00, copiii, însoțiți de părinți și bunici, sunt așteptați în Parcul Tăbăcărie, în zona Amfiteatru, pentru a păși pe „Drumul lui Făt-Frumos”. Călătoria în lumea poveștilor va fi ghidată de actorul-magician Marian Râlea.

Duminică, 23 august, de la ora 21:00, se joacă „Ursul” lui Cehov. În rolurile principale: Elena Ariadna Șeulean, Theo Costache și Eduard Cârlan. Regia este semnată de George Constantinescu.

Intrarea este liberă cu respectarea tuturor măsurilor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2. Accesul în spațiul destinat publicului se realizează cu jumătate de oră înainte de începerea spectacolului, adică de la ora 20:30.  

„Festivalul de modă pentru copii „Kids Summer Fashion Week 2020”, 22-23 august, de la ora 20:00, piațeta Perla din Mamaia

Evenimentul organizat de Asociația „Bulevardul Culturii” și finanțat de Primăria Municipiului Constanța va aduce pe podium designeri și branduri din industria de modă pentru copii și adolescenți și va fi prezentat de actorul Stelian Milu.        

Cei prezenţi vor urmări ultimele trenduri în moda pentru copii și adolescenți, impuse de designeri şi branduri de renume din Romania si nu numai. Evenimentul se bucura de prezența pe catwalk a colecțiilor designerilor Cătălin Botezatu, Clara Rotescu, Luna Morgaciova, Alexandru Raicu, Two Kids, Shine Boutique, I – Fashion, Nor Clothing, Emma Concept Wear, Svetlana Karahan, La Donna by Cătălin Botezatu, SDA Kids Wear. La acest eveniment hair styling-ul va fi asigurat de către specialiștii de la MM Boutique care cu această ocazie vor prezenta ultimele trend-uri de coafuri si tunsori pentru copii și adolescenți. Invitați speciali: balerinii Studioului de Balet pentru Copii si Tineret al Operei Naționale Române coregrafiați de Magda Rovinescu, Copii talentați WCOPA România și solista adolescentă Raisandra. În cadrul Festivalului de modă pentru copii „Kids Summer Fashion Week”, nu se percepe nici o taxă. Accesul la eveniment este gratuit și se va face în limita locurilor disponibile.  Accesul publicului la eveniment se face între orele 19:00 – 20:00, pe o intrare delimitată în Piața Cazino din Mamaia: Intrarea A (Punct de reper Cazino Mamaia). 

Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța 2020 – ediția V, 20 – 23 august, Termele Romane (Parcul Carol I)

Evenimentul este organizat de Asociaţia Art Society Center, sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii. Spectacolele au loc pe două scene amenajate în zonele A și B în cadrul secțiunilor Blue Theatre Independence(teatru, dramaturgie contemporană și teatru-dans), Seathre(teatru pentru liceeni) și Red Theatre(teatru studențesc). De asemenea, sunt prezentate publicului şi spectacole invitate, ce fac parte din repertoriul unor instituţii publice de teatru din ţară sau companii private, protagonişti fiind actori consacraţi şi tineri ai scenei româneşti precum: Rodica Popescu Bitănescu, Paula Chirilă, Rodica Mandache, Anca Sigartău, Marius Bodochi, Răzvan Vasilescu.

„Referințe la Dali…”, vineri, 21 august, ora 20:00, zona B

„Referințele la Dali…” (Teatrul Arte dell’Anima) e un spectacol despre singurătate în doi, speranțe neîmplinite și despre cum evadarea în vis poate fi un drum fără cale de întoarcere. Regie: Răzvan Enciu,  Ilustrație muzicală: Răzvan Enciu, Decor: Andrei Șova Costume: Iolanda Mutu Jr., Traducere: Cristina Juncu & Răzvan Enciu. Distribuție: Bianca Cuculici, Denis Hanganu, Alecsandru Dunaev, Robert Onofrei, Carla Mihai, Alexandru Cătănoiu

„Talcioc de sentimente”, vineri, 21 august, ora 21:30, zona D

Mădălina Petrencu lansează o provocare iubitorilor de teatru și frumos: „În inima târgului mă mutasem și era de datoria mea să pompez trăirile spre marginea sufletului! Toți vecinii ziceau că duc o viață boemă, „ce-ți pasă! te leagănă fluxul și refluxul sentimentelor“, ziceau ei, dar numai unii vedeau cu câtă nebunie mușcăm din dorul de absolut! Cumpăr scump și vând ieftin! Repar priviri goale și subliniez predicatele care accelerează sentimentul de „încă în viață“! Decupez personaje și probez cum mi-ar sta goală de mine! Donez rătăciri căutătorilor de sens! Primesc frământări profunde în schimbul înțelegerii că nicio convingere nu e definitivă! Las de voie socotelile la îndemână celor care numără norii. Cerșesc frumosul infinit! Mă împart cu tine și îți înmulțesc freamătul simțirilor ca să rezulte mai mult ca perfectul cuvântului! Te chem la un TALCIOC DE SENTIMENTE! „Cumpăr scump și vând ieftin!“

„Șase comedii ușoare pentru oameni triști”, vineri, 21 august, ora 22:00, zona A

Șase comedii ușoare pentru oameni triști, marcă a Teatrului Dramaturgilor Români, e un șirag de perle culese de pe fundul unei mări poluate; perlele sunt curate și limpezi în miezul lor, însă scoicile acelea care le-au produs sunt bolnave și triste, aproape că seamănă cu oamenii culegători: preocupați, lacomi, grabiți și egoiști.Regia: Alexandru Nagy, Coloana sonoră: Dani Ionescu. Cu: Răzvan Vasilescu și Letiția Vlădescu

„Despre dragoste”, sâmbătă, 22 august, ora 10:00, zona A

Spectacolul pus în scenă de Trupa INSIDEOUT reunește mai multe texte scrise de liceeni pe tema iubirii. Fie că este vorba de fericirea de a iubi sau de drama pe care o poate produce pierderea acesteia, adolescenții empatizează cu textele pe care le-au scris și transmit cu sinceritate, uneori cu umor, emoția dragostei. Regizor: Dorin Eugen Ionescu Distribuție: Andreea Ciotarca, Alex Figaro, Bianca Stolea, Alexandra Zurlo, Maria Atasiei, Clarisa Oprea

 „Rhonda”, sâmbătă, 22 august, ora 11:30, zona B

Rhonda este vedeta televiziunii americane Vision. Ea este iubită și urâtă în același timp, face o grămadă de bani din publicitate, iar fața ei crește rating-ul oricărei emisiuni. Dar ce se întâmplă în momentul în care Rhonda își anunță retragerea din televiziune? Rhonda este un spectacol captivant despre showbiz, celebritate și influență. Regizor: Dorin Eugen Ionescu.

Distribuția: Costin Toma Dirtu, Irina Oancea, Dragoș Șerban, Yasmina State, Anays Cosma, Anisia Bandi-Turtoi, Patricia Tudor, Ioana Baroiu.

„Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate”, sâmbătă, 22 august, ora 17:00, zona A

„Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate“ spune povestea lui Rosie, o adolescentă care se întoarce pe nepusă masă acasă, în suburbia unui oraș provincial din Australia, după ce a încercat să-și facă un rost prin Europa. Pe lista ei cu lucruri pe care le știe sigur ca fiind categoric adevărate se află doar mama, tata și cei trei frați… Dar viața își face loc și un val-vârtej de evenimente o face să se maturizeze brusc. Regie: Puiu Șerban, Asistentă regie: Raluca Ghervan, Scenografie: Flavia Stroe, Sunet și lumini: Claudia Ene. Distributie: Vlad Lință, Anca Bejan, Irina Noapteș, Dorin Enache, Claudian Șiman, Patricia Cordoș

„Fix o oră”, sâmbătă, 22 august, ora 18:30, zona B

Într-o lume în care nimeni nu mai crede în iubire şi toți fug de ea, e oare posibil să laşi totul în urmă pentru o persoana pe care abia ai cunoscut-o? Doi tineri din estul Londrei se intâlnesc într-un bordel de lux. Marley visează să ajungă detectiv. AJ vrea să fie inginer. În ora petrecută împreună Marley si AJ discută toate subiectele mari si grele ale vieții, aflând că au în comun mai multe decât ar fi crezut la început. Spectacolul arată cum doi oameni pot să treacă de la străini la amici, prieteni şi poate chiar tineri îndrăgostiți în „Fix O Oră”.

Spectacol interzis minorilor sub 16 ani. Regia: Mihnea Săvuică. Distribuția: Radu Catană și Andreea Boșneag.

„Batman in love”, sâmbătă, 22 august, ora 20:00, zona A

O adaptare după piesa “Groapa cu nisip” de Michal Walczak, spectacolul își dorește să ne întoarcă în timp – un refugiu într-o lume mai pură, cu urma de zâmbet a privirii de azi. Prima iubire e ca o primă urmă de pas în zăpada proaspăt căzută. Puțini, foarte puțini rămân cu ea pentru toată viața. De cele mai multe ori, zăpada se umple de urme de pași amestecați și noi trăim cu nostalgia zăpezii neatinse sau uităm. Cu prima iubire începe maturizarea, timpul începe să curgă. Un spectacol despre timp și timpurile iubirii. Adaptare și regie: Ana-Ioana Macaria, Scenografie: Romulus Boicu. Distribuția: Rodica Pașca și Ștefan Mohor.

„O afacere rusească”, sâmbătă, 22 august, ora 21:00, zona B

Spectacolul de teatru este o adaptare după nuvela „Ursul“ de A.P. Cehov și spune povestea unei tinere rămase văduvă după moartea soțului. Elena Nicolaevna Popova și-a iubit foarte mult bărbatul și acum trăiește retrasă între cei patru pereți ai conacului, înconjurată doar de slugi.Scenografie și costume: Ana Teofornaia. Cu: Marius Bodochi, Anca Sigartău și Mihai Cuciumeanu.

„Coșmarul lui Puck”, sâmbătă, 22 august, ora 22:00, zona A

O producție a Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”, spectacolul adună pe scenă, alături de actori profesioniști ai teatrului, tineri actori ai liceelor constănțene, care îi dau un plus de energie și tinerețe spectacolului, iar performanța lor vine în întâmpinarea orizontului de așteptare al adolescenților.Regia: Tiberiu Roșu, Coregrafia: Geta Radvan Huncanu. În distribuție: Vlad Ianuș/Tiberius Zavelea, Grațian Prisăcariu, Daniela Vlad, Oana Sârbu, Alexandra Burnichi, Alina Manțu, Teodor Robert Dobre, Andrei Calu, Andrei Stroescu, Buse Ozgul, Daniel Minciună, Ion Ciolan, Gabriel Sandu, Vlad Constantinescu, Bogdan Dandeș, Ștefan Oprișan, Arina Cojocaru, Cristina Dănciulescu, Ana Bădilă, Cosmina Melcea, Sandra Armașu, Robert Ioan.

„Improfix”, duminică, 23 august, ora 17:00, zona A

Pentru prima dată, Teatrul Arte dell`Anima reunește într-un proiect ambițios tineri actori profesioniști din Chișinău, Timișoara, Cluj și București. Pe scenă vor urca cei mai creativi, dinamici și spontani actori selectați în urma castingului „Anima pentru Societate VIII“. Coach: Mihaela Sîrbu. Distribuție: Emanuel Bighe, Irina Ștefan, Cătălin Ștefan Bucur, Armand Crișan, Petru Marginean, Oana Laura Gabriela, Teodor Abagiu, Crina Lință, Dumitru Țui, Adriana Irimescu, Ioana Niculae, Alexandru Cătănoiu.

„Opera de trei parale”, duminică, 23 august, ora 18:30, zona B

Veți râde, dar vă veți și întrista în povestea spusă de cei din Trupa Aici. Modelul de teatru epic al lui Brecht şi celebrul său efect de distanţare – teoretizate şi puse în practică la mijlocul secolului trecut și aduse în fața dumneavoastră într-o manieră liberă și plină de energie. Regie: Tiberiu Roșu, Pregătire muzicală – Radu Făgărășan/ Tiberiu Roșu
Coregrafie – Geta Ravdan Huncanu, Scenografie – Trupa AICI.

„Cine are nevoie de teatru”, duminică, 23 august, ora 20:00, zona A

Spectacolul îi are în distribuție pe actorii: Rodica Mandache, Marius Bodochi, Marina Fluerașu / Nicoleta Lefter, Cristina Elena Moldovan.  Scenariul este semnat de Rodica Mandache, regia este asigurată de Diana Mihailopol.

„Chirița în carnaval”, duminică, 23 august, ora 21:30, zona B

Chiriţa, Bârzoi, Guliță, Luluţa, Safta, Domnul Șarl… adică snobismul, incultura, parvenitismul, corupţia, cu alte cuvinte toate metehnele societăţii românești de veac XIX și nu numai, dar care au rămas actuale şi societăţii contemporane, sunt „aduse la judecata“ publicului prin geniala scriitură a lui Vasile Alecsandri, prin interpretarea spumoasă a unor actori excepționali și prin viziunea artistică magistrală a Maestrului Marius Bodochi.

Intrarea este gratuită. Din cauza numărului redus de locuri disponibile, impus de restricțiile provocate de noul coronavirus, locurile pot fi rezervate doar pe www.bilet.ro.
Rezervarea este necesară pentru respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară.

Stagiunea estivală „Be.Safe- BEst Summer Art Fest Constanța 2020”

„Spectacol extraordinar de folclor”, vineri, 21 august, ora 20:30, Teatrul de Vară Soveja

Proiect cultural este organizat de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, secția Ansamblul Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene” – Promovare Cultură Tradițională.

Vor evolua artiștii: Elena Plătică, Andrei Girel, Margareta Clipa și Valentin Sanfira

Acompaniamentul este asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene” condusă de maestrul Cristian Obrejan.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

„Și veni bărbatul la femeie”, vineri, 21 august, de la ora 21:00, Parcul Arheologic

O producție a Teatrului de Artă București, în regia lui Bogdan Budeș, piesa de teatru este o comedie cu două personaje despre dorința primordială de a împărți singurătatea la doi. Dina și Victor sunt trecuți de patruzeci de ani, divorțați și fiecare are câte un copil dintr-o fostă căsătorie. Doi prieteni comuni încearcă să le vină în ajutor, aranjându-le o întâlnire. Amândoi au de înfruntat temeri, frustrări și dezamăgiri din trecut. Așa că se apropie unul de celălalt cu o stângăcie plină de candoare, care dă naștere unor replici strălucitoare. O comedie înduioșătoare, o privire amuzată asupra a doi oameni care vor să o ia de la capăt, împreună.

„This is my song- seară americană”, sâmbătă, 22 august, de la ora 21:00, Teatrul de Vară Soveja

Spectacolul prezintă momente celebre din musical-uri și muzică de film.  Sub conducerea muzicală a lui Alexandru Ilie vor evolua  soliștii vocali și orchestra Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”.

„Seară franceză” – Colaj de șansonete, duminică, 23 august, ora 21:00, Teatrul de Vară Soveja

Sunteți invitați la un spectacolul cu șansonete și arii celebre din operete franceze. Interpretează soliști vocali și orchestra Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”. Conducerea muzicală: Alexandru Ilie, Lighting design: Cătălin Măican.
Soliști: Stefan Popov, Anton Zidaru, Gladiola Niţulescu – Lamatic, Valentino Tiron, Silvia Şohterus Mărăscu, Florin Ganea, Mihaela Alexa, Florin Ganea, Florin Budnaru, Tina Munteanu, Daniel Madia, Bianca Ionescu- Ballo

Stagiunea estivală „Be.Safe- BEst Summer Art Fest Constanța 2020”  este organizată de Teatrul de Stat Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și al  Consiliului Județean Constanța.

Accesul la spectacole va fi pe baza de bilete ce pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (bulevardul Ferdinand nr. 11).

Programul casei de bilete  de la Teatrul de Stat Constanța este miercuri – duminică, orele 09:00 – 12:00, 16:00 – 21:00.

Biletele pot fi achiziționate și de la casa de bilete a Teatrului de Vară Soveja, cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

Toate spectacolele care vor avea loc în aer liber se vor desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *