Evenimentele culturale din acest weekend, la Constanța

Sugestii de weekend:

Creatori de viitor – Champions United 2020”, 18 – 20 septembrie, Parcul Arheologic

Unul dintre cele mai importante proiecte naționale dedicate liceenilor performeri ajunge în acest weekend la Constanța. Evenimentul organizat de Asociația 11even din Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța va avea loc în Parcul Arheologic într-un spațiu special amenajat și cu toate măsurile sanitare și de distanțare luate și va reuni 16 liceeni cu performanțe diverse din oraș care vor lua parte în cele 3 zile de eveniment la sesiuni cu mentori invitați și vor lucra la o idee de proiect care rezolvă o problemă în domeniul educației, apărută ca urmare a pandemiei de Covid-19. Ideea va fi ulterior finanțată cu un buget de până de până la 20.000 RON. Participarea celor 16 liceeni selectați la eveniment este gratuită. Evenimentul se va desfășura vineri, între orele 14:00 – 18:00 iar sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Deschiderea stagiunii în sala de spectacole va avea loc în această seară, de la ora 19:00, cu reprezentația „A Whole New World”. Sub bagheta dirijorului Lucian Vlădescu pe scenă vor evolua soliștii Smaranda Drăghici, Doru Iftene, Aida Pascu, Madeleine Pascu, Răzvan Săraru și Daniela Vlădescu. 

A whole New World

Duminică, 20 septembrie, de la ora 19:00, iubitorii de frumos sunt invitați să urmărească poemul vocal-coregrafic „L’heure d’or de Paris”. Spectacolul îi va aduce în fața publicului pe Alina Mavrodin-Vasiliu, Daniela Vlădescu, Marius Eftimie, alături de soliștii de balet: Irina Mihaiu, Adrian Mihaiu, Bogdan Bîrsănescu, Cătălina Iliescu, Oana Dincă, Mayura Takase, Ryan Brown. Potrivit organizatorilor, spectacolele se vor desfășura în condiții de siguranță cu respectarea normelor de distanțare fizică:

– Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/nonmedicală) pe toată durata spectacolului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;

– Accesul la spectacolele instituției se face cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului și până la ora specificată pe bilet;

– Spectacolele se vor derula fără pauză și vor dura de la 1 oră și 30 minute până la maxim 2 ore;

– Așezarea publicului în sală se va face conform regulilor de distanțare așa încât capacitatea sălii nu va fi mai mare de 150 de locuri;

– Publicul este încurajat să achiziționeze bilete pe cât posibil online, astfel încât contactul fizic să fie minimizat în locaţii.

Biletele vor putea fi achiziționate conform diagramei atât la Agenția de bilete aflată în incinta instituției (intrarea dinspre parc), cât și online accesând www.tnobconstanta.ro/bilete. Prezența publicului în sală se va face în funcție de ordinea vânzării locurilor.

Programul Agenției de Bilete: luni- 11:00-17:00, marți – închis, miercuri-joi-vineri- 11:00 -17:00, sâmbătă – duminică – 17:30 – 18:45(închis în zilele fără spectacol).

Programul proiecțiilor din acest weekend găzduite de sala de cinema a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Lungmetrajul „Tenet/ 2D/AP-12” va putea fi vizionat astăzi, de la ora 17:00. Filmul  regizat de Christopher Nolan este o poveste epică a cărei acțiune debutează în lumea spionajului international. Înarmat cu un singur cuvânt – Tenet – şi luptând pentru supraviețuirea întregii lumi, protagonistul călătoreşte printr-o lume crepusculară a spionajului internaţional, într-o misiune a cărei acţiune se va desfăşura dincolo de timpul real. În distribuție: Elizabeth Debicki, Robert Pattinson, Kenneth Branagh, John David Washington. Filmul va fi prezentat publicului și sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 20:00 și duminică, 20 septembrie, de la ora 17:30.

Pelicula „După ce ne-am certat”(”After We Collided/ 2D/N-15”), adaptarea cinematografică a best-seller-ului scris de Annna Todd,  va fi proiectată vineri, 18 septembrie, de la ora 20:00, sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 15:00 și duminică, 20 septembrie, de la ora 15:00. Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) și Tessa Young (Josephine Langford) parcurg urmările despărțirii lor. Chiar dacă vor trece prin momente bune și momente rele, vor avea suișuri și coborâșuri, vor face greșeli și le vor repara, Hardin și Tessa nu se vor lăsa și vor lupta pentru a fi împreună. În distribuție: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin și Dylan Sprouse, Shane Paul McGhie, Candice King, Charlie Weber, Khadijha Red Thunder, Inanna Sarkis, Pia Mia, Samuel Larsen, Louise Lombard, Rob Estes, Dylan Arnold, Selma Blair și Karimah Westbrook.

Filmul de animație „Tot înainte”(”Onward/ 3D/AG”) în regia lui Dan Scanlon revine în sala de cinema a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” sâmbătă și duminică, de la ora 12:00.

Pelicula care  combină fantezia urbană cu poveștile clasice inspirate din mitologie îl are în prim-plan pe Ian, un elf al cărui tată a murit înainte ca el să se nască. Nesigur pe el și introvertit, Ian tânjește să fie încrezător și puternic și trăiește cu impresia că ar fi avut ambele calități dacă ar fi crescut alături de tatăl său. Ian are un frate mai mare, sălbatic și cam haotic, pe nume Barley, care e o sursă constantă de probleme pentru Ian. Cu ajutorul multiubitei furgonete a lui Barley, numită Guinevere, frații pornesc într-o aventură memorabilă care este și un test al legăturii dintre ei. În distribuție: Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus și Octavia Spencer.

Filmul „Noii Mutanți”(”The New Mutants”/ 2D/AP-12) va rula sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 17:30 și duminică, 20 septembrie, de la ora 20:30.  În producția regizată de Josh Boone cinci tineri mutanţi, care abia îşi descoperă abilităţile în vreme ce sunt ţinuţi închişi într-o instituţie secretă, încearcă să se salveze, dar şi să se lepede de păcatele comise în trecut. Cu Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Maisie Williams, Henry Zaga, Blu Hunt.

Prețul biletelor:

– avanpremiere/blockbuster 2D:  20 lei persoană / reprezentație tarif unic;

– 2D – preț bilet: 16 lei întreg; 4 lei copii/elevi/studenți; 8 lei pensionari * în limita locurilor disponibile;

– 3D – preț bilet: 18 lei întreg; 4,5 lei copii/elevi/studenți; 9 lei pensionari * în limita locurilor disponibile

Informațiile legate de programul de vânzarea biletele sunt disponibile pe site-ul oficial http://www.cmeptjc.ro/, pe pagina de Facebook sau direct la casieria centrului, din bulevardul Ferdinand, nr. 56 (fostul Cinema Republica). Toate evenimentele se vor desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.