Spread the love

În data de 20 mai, România a celebrat la International Maritime Organization (IMO) Londra, Marea Britanie, 40 de ani de la înființarea Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV și a sistemului maritim românesc de training.

Discursul Secretarului de Stat în Ministerul Transporturilor, Marius Humelnicu, în plenul Comitetului de Siguranță Maritimă (MSC) a evidențiat rolul României ca important furnizor de personal navigant – peste 30.000 de navigatori în flota mondială.

“România are un potențial maritim imens. Depinde doar de noi să-l exploatăm”, a declarat  Marius Humelnicu, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor.

Prezența Ambasadei României la Londra, networkingul dedicat României și un film de prezentare a CERONAV, au arătat celor aproximativ 500 de delegați,  importanța strategică a României în transporturile navale, ca țară cu deschidere la Marea Neagră și la Coridorul Rin-Main-Dunăre.

“Marinarii români sunt apreciați în toată lumea, iar această acțiune are rolul de a sublinia  imaginea pozitivă pe care și-au creat-o de-a lungul timpului”,  a declarat Ovidiu Sorin Cupşa, Ambasador Maritim IMO,  Director General CERONAV.

foto1

Potrivit CERONAV, delegații din 174 de țări prezenți la IMO au ascultat doine cântate la nai și li s-a oferit ceramică de Horezu. Acestea sunt două dintre cele patru elemente pe care România le are în patrimoniul cultural imaterial UNESCO.

În perioada 16 – 17 iunie 2016 CERONAV va celebra aniversarea celor 40 de ani la Baza de Instruire  CERONAV – Constanţa şi la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

La eveniment vor participa Secretarul General al International Maritime Organization, Kitack Lim, însoţit de Frederick Kenney – Director of Legal Affairs and External Relations Division şi de Milhar Fuazudeen – Head of the Maritime Training and Human Element Section, Maritime Safety Division.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *