EUROSTAT BUBUIE prețul terenului arabil din România: A crescut de peste TREI ori în patru ani!

Preţul terenului arabil din România a crescut de la valoarea de 1.598 euro/hectar în 2016 până la 7.163 de euro în 2020, practic, de 3,6 ori, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Eurostat, biroul european de statistică. Cu toate acestea, consultanţii din sectorul de profil consideră că valoarea este încă mică pentru potenţialul său şi ar putea creşte până la 10.000 de euro în viitorul apropiat dacă se investeşte în infrastructură.

Preţul terenului arabil din România variază în funcţie de regiunile geografice. Astfel, în 2020, în medie, cel mai scump pământ a fost în zona Bucureşti – Ilfov, fiind 11.600 de euro/hectar, iar cel mai ieftin a fost în zona nord-vest, fiind 6.200 de euro/hectar, mai arată datele de la Eurostat.

În acest an, până la jumătatea lunii decembrie au fost vândute şapte terenuri mari, de peste 30 de hectare, ce au avut o suprafaţă totală de 287 de hectare şi o valoare de 7,6 milioane de lei (peste 1,5 mil. euro), arată datele de la Ministerul Agriculturii, care dă aviz pozitiv sau negativ pentru vânzarea terenurilor de peste 30 de hectare din România.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *