Spread the love

Europarlamentarul USR PLUS – Renew Europe Nicolae Ştefănuţă a deschis oficial, sâmbătă, biroul de europarlamentar de la Constanța. Noul sediu este situat în bd. Mamaia, nr. 39.

La evenimentul de sâmbătă au mai participat deputatul constănțean Stelian Ion, din partea USR și Cristina Rizea, din partea PLUS.

„Este al doilea cabinet de europarlamentar pe care-l deschid, dincolo de localitatea de unde sunt eu, din Sibiu. Am încercat ca în fiecare birou pe care îl deschid să atrag un talent, un artist local, care să ofere biroului o latură mai umană, mai personală, cu istoria locului. (…) Din istoria Constanței și a României fac parte și cei 13 ani de când suntem în UE, care a început la 1 ianuarie 2007. Pentru mine, acești 13 ani nu au fost suficient de bine valorificați de România, nu am văzut acea dezvoltare pe care trebuia să o avem, pe care ne-o închipuiam la 1 ianuarie 2007. Se scria atunci că vom avea 1.500 km de autostradă, venituri de 75% din PIB-ul european pe cap de locuitor, ei bine… nu am ajuns acolo. (…) Mă aduce această poveste la munca pe care o fac în PE, este vorba de mediu și buget, politici importante pentru viitorul României și al Europei. Din punctul acesta de vedere, al comisiei de mediu, este un pact Verde european, ecologic. 500 miliarde euro vor fi disponibili din 2021 până în 2027 și România trebuie să fie un actor activ, nu pasiv. (…) Mai este un proiect, ca gazul natural să fie o parte a soluției în următorul deceniu, este important”, a spus Nicu Ștefănuță.

Europarlamentarul Ștefănuță este vicepreşedinte al Uniunii Salvaţi România şi a fost ales europarlamentar pe lista Alianţei USR PLUS pe 26 mai 2019. Este vicepreședinte al Delegației pentru relațiile cu Statele Unite şi membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară şi al Comisiei pentru Bugete din Parlamentului European.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *