Spread the love

După înregimentarea surprinzătoare în PNL, fostul PMP-ist Siegfried Mureșan, europarlamentar și purtător de cuvânt al Partidului Popular European, a pornit prin țară într-un soi de promovare atât în interiorul partidului, cât și în spațiul public. Cârcotașii din PNL spun că Siegfried Mureșan este pregătit pentru o viitoare funcție importantă în PNL, dacă nu cumva chiar pentru postul ocupat în prezent de Ludovic Orban. Până când vom vedea care va fi traseul politic al europarlamentarului, Mureșan a susținut, vineri, 22 iunie, o conferință de presă la Constanța, alături de președintele Filialei Constanța a PNL, deputatul Bogdan Huțucă. Siegfried Mureșan a declarat că a venit la malul mării pentru a lua pulsul orașului și al județului, aspect la care nu a apelat în perioada în care a activat în PMP.

„În acestă perioadă vizitez multe județe ale țării pentru a afla care sunt grijile oamenilor, pentru a comunica în legătură cu deciziile politice pe care le luăm la București și proiectele europene în care sunt implicat. Zilele acestea vom avea o întâlnire cu primari și consilieri locali pentru a afla despre problemele atât din municipiul Constanța, cât și din județ. De asemenea, ne vom întâlni cu studenți, pentru a discuta despre perspectivele lor în Constanța, care a devenit, din păcate, în ultimii 20 de ani, unul din polii care nu reușește să facă investiții în tineri de valoare“, a declarat Siegfried Mureșan.

După prezentarea motivelor vizitei sale, europarlamentarul a întors-o brusc pe politică și s-a înfipt direct în actuala coaliție de guvernare PSD – ALDE, pe care a tocat-o mărunt.

„Avem al treilea guvern condus din umbră de Liviu Dragnea și vedem că de când PSD-ul este la guvernare inflația a ajuns la 5,4% și este cea mai mare din toate statele UE. Din cauza aceasta suferă, în primul rând, oamenii cu venituri mici. O altă veste proastă este creșterea ROBOR, ceea ce înseamnă majorarea ratelor în lei la bănci, pentru cei care s-au împrumutat cu bună credință la bănci. Ceea ce nu au prevăzut ei este că va veni un guvern iresponsabil. Din păcate, banii merg pe diferite cheltuieli și pomeni, iar atragerea de fonduri europene este un adevărat eșec. În actualul exercițiu bugetar european 2014 – 2020, până în prezent au reușit să absoarbă doar 13% din fondurile destinate țării noastre. De aceea Guvernul Dragnea – Dăncilă trebuie să plece și de aceea PNL a depus o moțiune de cenzură. În fiecare zi în care acest Guvern se află la conducerea țării este o zi în care Executivul stă în buzunarele oamenilor“, a afirmat Siegfried Mureșan.

La rândul său, deputatul Bogdan Huțucă a declarat în cadrul conferinței de presă că, cel mai probabil, moțiunea de cenzură va fi votată miercuri, 27 iunie. Întrebat dacă Liviu Dragnea își va depune demisia ca urmare a condamnării la închisoare, șeful liberalilor constănțeni a afirmat că i se pare absurd să se discute de depunerea demisiei a lui Dragnea, în condițiile în care acesta este la a doua hotărâre judecătorească penală.

CITEȘTE ȘI:

Liberalii constănțeni jubilează după condamnarea lui Dragnea: „PNL își propune să pună capăt unei guvernări marionetă”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *