Spread the love

Europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu a fost prezent, miercuri, la Constanța, într-un demers de popularizare și conștientizare a importanței alegerilor pentru Parlamentul European care vor avea loc pe 26 mai. Evident, în cadrul conferinței de presă, alături de președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, Marinescu a început prin asediul împotriva principalului competitor politic, PSD, subliniind faptul că acest partid intenționează să scoată România din Uniunea Europeană, situație care ne-ar arunca direct în… brațele președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

„Aceste alegeri sunt cele mai importante, din două motive. Din motive interne și din motive externe. Interne, datorită discursului antieuropean pe care îl au cei de la putere acum, nici nu știu de ce fac acest lucru, cred că nici ei nu știu de ce fac acest lucru. Trebuie să arătăm neapărat Europei că românii vor să rămână în Europa. Această structură, Uniunea Europeană, până la urmă a adus pacea de foarte multă vreme, ne asigură un echilibru. Împreună cu NATO ne asigură și securitate. Asigură o perspectivă de dezvoltare pe viitor, structură din care neapărat trebuie să facem parte. O ieșire din Uniune… vă rog să mă iertați pentru limbajul foarte direct, ne mănâncă Putin înainte de micul dejun. Nu la micul dejun, ci înainte de micul dejun! Poate vi se pare exagerat, dar să știți că Crimeea e foarte aproape de dumneavoastră de aici, la mine în Oltenia e oleacă mai departe. Aici e foarte aproape, la 300 km. Lucrurile nu stau foarte bine în zona aceasta. Erdogan face și el foarte multe valuri și actuala guvernare are legături destul de strânse cu Erdogan și, mai nou, cu țările arabe, iar cu Rusia are tot felul de legături care nu prea se văd, dar dacă Sputnik (publicație a Federației Ruse în România – n.r.) îi laudă de zor pentru mine asta înseamnă un semnal mare de alarmă. Acesta este motivul intern. Motivul extern este faptul că Europa, în acest moment, trece printr-o perioadă mai puțin fastă. A crescut foarte mult populismul, naționalismul, s-au trezit unii că nu mai vor în Europa și și-au schimbat discursul. Cei de aici din PSD – ALDE sunt singurii care spun acum că nu le place Europa. Ceilalți s-au schimbat… și Salvini și spaniolii și Le Pen chiar! Vor acum să schimbe regulile. Ce reguli? Nici ei nu știu. Și Cinque stele și-au schimbat discursul de acum cinci ani. Vor în Europa, dar să facă ei regulile”, a spus europarlamentarul Marinescu.

Bulgarii și sârbii o pun de o autostradă: Oltenia și Moldova riscă să fie condamnate la sărăcie!

Un aspect important punctat de europarlamentar a fost cel legat de intențiile sârbilor și bulgarilor de a se conecta printr-o autostradă care va lega Marea Neagră de centrul și, evident, de vestul Europei, situație care ar izola Oltenia. De asemenea, nici Moldova nu se află într-o situație fericită.

„Sunt motive importante să mergem la vot neapărat și să arătăm că vrem o Europă mai puternică, e adevărat – fără viteze, fără cercuri concentrice, vrem una în care toți să fie egali și să meargă în aceeași direcție. (…) Să nu uităm un lucru: PSD e la putere din 2012! De foarte multă vreme… Ne uităm la situația care este acum și leg de Uniune, pentru că discursul este – pensiile, salariile – asta se discută în orice campanie. (…) Începem cu infrastructura: autostrăzile și căile ferate. Banii europeni de coeziune și dezvoltare regională și fondul social vin pe sărăcia dintr-o țară! Principalul factor care determină suma fondurilor este PIB-ul pe cap de locuitor de regiune. Regiunea Oltenia este a șaptea ca sărăcie din Europa și Moldova este a cincea ca sărăcie din Europa! Din păcate, banii nu se întorc în aceste regiuni. Dacă nu legăm Oltenia și Moldova de vestul Europei le condamnăm la sărăcie, iar Oltenia la izolare completă. În momentul în care Bulgaria și Serbia vor completa autostrada de la Sofia la Niș din acel moment sudul României este izolat complet, pentru că toate porturile Bulgariei de la Marea Neagră și Salonicul din Marea Egee vor fi legate direct de Europa și nu mai au nevoie să treacă prin România!”, a mai spus europarlamentarul Marinescu.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *