Eugen Tomac (PMP), la Constanța: „Am încredere în tandemul Elena Băsescu – Claudiu Palaz”

Președintele PMP, Eugen Tomac, este prezent joi la Constanța și a organizat o conferință de presă alături de președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz și candidatul partidului pentru Camera Deputaților, Elena Băsescu.

Fiica fostului președinte Traian Băsescu a deschis conferința și a precizat că că județul Constanța este dezvoltat cu trei viteze. De asemenea, Elena Băsescu a precizat că ea duce o campanie în stilul vechiului PDL, întrucât acest mod a fost cel mai eficient.

Obiectivul meu este să merg în majoritatea localităților din județ. Ne aflăm în plină pandemie… Este puțin dificil, dar nu imposibil. Constanța nu înseamnă doar municipiul și stațiunile. Campania mea, la firul ierbii, am învățat-o de la tatăl meu și de la vechii PDL-iști și PD-iști și mi se pare cea mai eficientă. Vorbind cu mii de oameni, am constatat cu amărăciune că județul este dezvoltat cu trei viteze. Prima – municipiul, care are resurse care nu sunt exploatate la maxim, mă refer la platforma continentală a Mării Negre, poziția geostrategică a Portului. A doua – stațiunile. Includ aici și Mihail Kogălniceanu, care găzduiește baza NATO și are o infrastructură excelentă și arată ca un oraș. A treia – restul localităților, par abandonate de autoritățile locale și naționale. Nu au apă și canalizare, nu au gaze, locuitorii se încălzesc la sobe cu lemne. Mă refer la cele de lângă granița cu Bulgaria, la Ostrov în principal. Angajamentul PMP este să nu mai existe cetățeni de mâna a doua și a treia. Ne dorim, dacă vom fi aleși, să sprijinim autoritățile, ca până în 2024 80% din localități să aibă gaze. Ne dorim să sprijinim agricultorii, să aducem internet în toate școlile, să îi sprijinim pe cei care vor să facă agroturism, să dezvoltăm sistemul de irigații, servicii de salubritate mai ieftine”, a spus Elena Băsescu.

Președintele PMP a subliniat că are încredere, la Constanța, în Claudiu Palaz și Elena Băsescu. De asemenea, Eugen Tomac a mai vorbit despre subiectul pensiilor speciale dar și despre reducerea numărului de parlamentari la 300 – obiectiv mai vechi al PMP.

Este dificil să îi convingi pe oameni să accepte un dialog, când presiunea zilei este despre locul de muncă, școală, spital, nevoia de a fi în siguranță zi de zi. (…) Eu îmi pun mari speranțe în tandemul Băsescu – Palaz la Constanța. PMP are aici o echipă cu care sunt convins că vom reuși să ne atingem obiectivele. (…) Am văzut cum politicienii vin și propun idei deja promovate și pe care noi le-am susținut de ani de zile. De exemplu, povestea cu eliminarea pensiilor speciale. Nici PSD, nici USR nu au făcut mare lucru, implicit inițiativa PNL a fost construită ca să nu reușească. Am votat eliminarea pensiilor speciale, dar când le introduci pe toate într-o singură lege e clar că e sortit eșecului. Noi nu am propus o lege pachet, ci inițiative care vizează eliminarea pensiilor speciale pentru senatori și deputați, pentru aleșii locali. Ele sunt în Parlament. (…) Statul trebuie să mențină pensiile speciale pentru militari, pentru că și-au riscat viața pentru demnitatea națiunii române, pentru onoarea României. (…) La fel și pentru foștii deținuți politic. Pentru parlamentari și magistrați trebuie plafonate. (…) Cei din USR nu au depus nici o inițiativă de reducere a numărului de parlamentari la 300. Singurul partid (PMP – n.r.) care a făcut un asemenea demers – de două ori – odată respins în bloc, a doua oară adoptată în Senat, se află de un an de zile în sertarele Camerei Deputaților. Românii așteaptă reducerea la 300. Se poate face și până pe 6 decembrie”, a spus Eugen Tomac.

Tot referitor la obiectivele PMP – partid unionist, Eugen Tomac a subliniat că a venit timpul să se facă o apropiere de Republica Moldova cu pași mai rapizi.

Pentru noi – de când era Elena Băsescu europarlamentar – relația cu Republica Moldova reprezintă o prioritate. Am ținut steagul sus la Bruxelles și București. Astăzi avem un președinte al Moldovei care este și cetățean român. (…) UE, prin România, are la Est de Prut peste un milion de cetățeni și vom propune ca în viitorul Cabinet să existe un minister pentru relația cu Moldova. A venit timpul să facem enorm de mult pentru această apropiere cu pași mai rapizi de UE”, a mai spus Tomac.

La rândul său, Claudiu Palaz a vorbit despre faptul că nici până astăzi nu a primit clarificări de la Instituția Prefectului Constanța cu privire la modalitatea desfășurării campaniei electorale, astfel că PMP-iștii continuă să deruleze campania… din om în om.

Este o altfel de campanie, probabil peste 100 de ani o să mai avem ocazia să mai facem așa, e groaznic ca mod de desfășurare. Nici până la această dată nu ni s-a spus cum trebuie să procedăm, chiar dacă ne-am adresat instituțiilor – Prefecturii. Cred că nici ei nu cunosc… Am considerat că avem posibilitatea să facem acest lucru și vom face campanie din om în om. Procedăm în mod legal”, a spus Claudiu Palaz.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.