Eugen Tomac îi cere lui Cristian Diaconescu să joace cu MANDATUL PE MASĂ în „balamucul general” din PMP

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, l-a acuzat pe Eugen Tomac că a schimbat, împreună cu susținătorii săi, statutul PMP, în așa fel încât cei cu probleme penale să nu fie automat excluși din partid. În replică, Eugen Tomac îi cere lui Cristian Diaconescu să participe la ședințele PMP și să-și asume funcția în care a fost ales.

După noile atacuri lansate în spaţiul public, îi răspund domnului Președinte Diaconescu cu realism și responsabilitate, așa cum am tratat în mod firesc și până acum dezbaterea internă a PMP. Este regretabil faptul că, de trei luni de zile, nu a dorit convocarea unei ședințe a Colegiului Național pentru a dezbate situația internă a PMP. Totodată, la fel de regretabil este și faptul că domnul Cristian Diaconescu a refuzat participarea la convocările statutare ale acestui for din cursul lunii curente. În legătură cu statutul, fac precizarea că însuşi Președintele Cristian Diaconescu a inițiat, prin secretariatul general al PMP, un proiect de modificare a statutului partidului, iar, în ședința de ieri, au fost analizate toate propunerile de modificări aduse acestuia. Menționez categoric că, tocmai pentru a nu lăsa loc unor interpretări neavenite, personal, nu am făcut nicio propunere în acest sens. În ceea ce privește speculațiile privitoare la articolul 24 din statutul PMP, pentru a elimina orice interpretare răuvoitoare, le voi solicita colegilor să fie convocată de urgență o nouă ședință a Colegiului Național, pentru a anula modificarea la care face referire domnul Diaconescu. Consider însă că realitatea este denaturată propagandistic, în scop manipulator și, evident, incorect. Dincolo de aspectele care pot fi dezbătute într-un partid, pe mine mă îngrijorează, domnule Președinte Diaconescu, faptul că un partid precum PMP, pe care l-am lăsat la 5%, a ajuns astăzi să figureze în marja de eroare a sondajelor de opinie. Aceasta este realitatea și de aici trebuie să pornească dezbaterea noastră internă, la care refuzați consecvent, nemotivat și nejustificat să participați. Vă invit din nou public la dialog și vă rog să aveți curajul ca tot ceea ce transmiteți unilateral și cosmetizat în spațiul online și social media, să asumați și în fața liderilor de organizații ai PMP din întreaga țară. Asumați-vă funcția de președinte în forul statutar al PMP, domnule Președinte Diaconescu!”, a transmis Tomac.

Preşedintele PMP Cristian Diaconescu acuză tabăra adversă din partid, condusă de europarlamentarul Eugen Tomac, că a făcut o modificare la Statutul partidului prin care penalii condamnaţi printr-o hotărâre judecătorească NEDEFINITIVĂ, nu mai pot fi suspendaţi din partid, indiferent de natura faptelor lor. Liderul PMP cere demisia tuturor celor care au votat această modificare şi îl solicită lui Eugen Tomac să explice „derapajul odios pe care PMP, prin această modificare abominabilă a Statutului, l-a făcut de la normele statului de drept pe care s-a angajat că le susţină şi să le respecte”.

Balamucul generat în interiorul PMP de cei care au pus gând rău acestui partid, construit cu truda depusă de miile de membri care au îndrăznit să creadă şi să spere la un partid conservator creştin democrat, un partid care apără valorile democratice şi statul de drept, cu scopul de a-l transforma într-o simplă jucărie foarte utilă pentru tranzacţionat funcţii, privilegii şi avantaje, a continuat aseară cu un nou episod. De data aceasta un episod care s-a transformat brusc dintr-o dramă într-un moment îngrozitor pentru viitorul partidului. Un atac odios la statutul PMP şi la valorile pe care acest partid şi-a asumat încă de la înfiinţare că le va respecta şi le va apăra în societate”, a scris Cristian Diaconescu, într-un mesaj pe Facebook.

Preşedintele PMP arată că, „în cadrul unei şedinţe paralele a Colegiului Naţional, au fost operate o serie de modificări la Statutul Partidului Mişcarea Populară, pentru ca acest partid să devină un adăpost pentru penali şi pentru toţi cei care sunt suspectaţi de fapte penale”.

„Astfel, până la şedinţa de ieri, Statutul PMP prevedea la Capitolul II – CALITATEA DE MEMBRU AL PARTIDULUI MIŞCAREA POPULARĂ, litera F – Suspendarea din calitatea de membru, art. 24: Suspendarea din calitatea de membru al partidului se poate face numai în următoarele situaţii: alin. (a) – există o hotărâre judecătorească NEDEFINITIVĂ de condamnare a membrului pentru fapte de corupţie sau asimilate acestora. Acestă prevedere a fost eliminată din statut şi înlocuită cu „o hotărâre judecătorească DEFINITIVĂ”, scrie liderul PMP.

Potrivit lui Diaconescu, „în concluzie, penalii condamnaţi printr-o hotărâre judecătorească NEDEFINITIVĂ, nu mai pot fi suspendaţi din partid, indiferent de natura faptelor lor”.

În acest context, în calitate de preşedinte al PMP solicit demisia tuturor celor care au aruncat la coşul de gunoi loialitatea faţă de integritatea acestui partid şi faţă de statul de drept şi au votat pentru transformarea PMP într-un partid al penalilor şi al celor suspecţi de fapte de corupţie. De asemenea, îi solicit public europarlamentarului Eugen Tomac ca în cel mai scurt timp posibil să explice românilor care l-au votat, membrilor partidului PMP dar şi partenerilor europeni din Partidul Popular European (PPE) derapajul odios pe care PMP, prin această modificare abominabilă a Statutului, l-a făcut de la normele statului de drept pe care s-a angajat că le susţină şi să le respecte”, solicită preşedintele PMP.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.