Estimări: Joe Biden – 71,6 milioane de voturi, Trump – 68 de milioane. Numărătoarea continuă

Candidatul democrat la fotoliul de la Casa Albă a înregistrat până joi peste 71,6 milioane de voturi, potrivit CNN, şi a devenit candidatul cu cele mai multe voturi, potrivit Associated Press, în pofida faptului că nu s-au numărat toate voturile. Candidatul republican Donald Trump a obţinut 68 de milioane de voturi, potrivit CNN.

Aceste date impresionante ilustrează prezenţa în alegeri puternică a americanilor – de peste 160 de milioane -, potrivit estimărilor site-ului Electproject. În 2016, 137,1 milioane de alegători s-au prezentat la urne.

În anumite state au fost bătute, de asemenea, recorduri. În Iowa, unde Trump a obţinut o victorie, anul acesta au participat la vot 1.825.000 de alegători şi au bătut recordul de 1.589.951 din 2012. În Michigan au votat aproximativ 5,3 milioane de alegători, un nou record.

Candidatul democrat la Casa Albă Joe Biden s-a angajat ca în prima zi a preşedinţiei sale să revină la acordul de la Paris privind clima, din care SUA s-au retras oficial miercuri. Retragerea Statelor Unite ale Americii din acordul de la Paris vizând combaterea schimbărilor climatice a devenit efectivă miercuri, a doua zi după alegerile prezidenţiale. Trump a anunţat pentru prima dată în 2017 retragerea SUA din acord.

Astăzi, administraţia Trump a ieşit oficial din acordul de la Paris privind clima. Şi în exact 77 de zile, o administraţie Biden i se va alătura”, a transmis Biden.

În paralel, președintele SUA, Donald Trump, îi acuză pe democrați că încearcă să fraudeze alegerile prezidențiale din SUA. În sprijinul afirmațiilor sale, Trump a postat o imagine din Detroit, acolo unde voturile se numără cu ferestrele blocate de către muncitori.

Voturile absenților din Detroit se numără într-o stare de haos! Au fost blocate ferestele și observatorii”, a transmis Trump.

Echipa de campanie a preşedintelui SUA Donald Trump şi republicanii din statul Georgia au intentat proces pentru suspendarea numărării voturilor, fiind al treilea demers legal cu privire la numărarea voturilor în alegerile din SUA. În cadrul procesului un judecător va cere autorităţilor din Chatham County, unde domină democraţii, să ”securizeze” şi să stocheze buletinele de vot primite după ora locală 19:00 în ziua alegerilor. Potrivit reclamantului, un angajat a adăugat buletine de vot primite prin poştă care nu au fost ”procesate corespunzător” peste altele, provocând îngrijorări că unele buletine de vot primite după ora 19:00 ar putea fi amestecate. În Georgia, toate buletinele de vot trebuie primite până la ora 19:00 în ziua alegerilor pentru a fi numărate. Cei doi candidaţi la preşedinţia SUA nu şi-au revendicat încă victoria în statul Georgia.

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale americane de marţi Joe Biden a obţinut victoria în statul cheie Michigan, extinzând astfel marja în faţa rivalului său, preşedintele Donald Trump, conform proiecţiilor posturilor CBS, CNN şi NBC, informează EFE.

Cu cei 16 delegaţi pe care Michigan îi acordă în Colegiul Electoral, Biden ajunge la un total de 264 de voturi faţă de 214 de care beneficiază Trump. Câştigătorul are nevoie de 270 de voturi ale Colegiului electoral.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *