EȘEC între PNL și USR: candidaturi SEPARATE! Stelian Ion (USR Constanța), propunerea pentru șefia Camerei Deputaților: „Sunt chestiuni concrete care trebuie rezolvate în perioada asta”

Condamnarea definitivă de luni a președintelui PSD, Liviu Dragnea, are și efecte instituționale. Dacă la partid sunt probleme pentru că Dragnea nu a lăsat nici un document privind preluarea ștafetei, fiind convins că va fi achitat, situația este similară dar mai complicată la Camera Deputaților.

Liviu Dragnea era președintele camerei inferioare a Parlamentului, care a rămas, odată cu condamnarea, fără lider. Astfel, deputații trebuie să rezolve problema cu președinția forului. În opinia opoziției, lucrurile au fost clare doar 24 de ore, întrucât PNL și USR nu au reușit marți, în primele rânduri de negocieri, să cadă de comun acord și să aibă o singură propunere. Prin urmare, din partea USR, deputatul constănțean Stelian Ion pentru preluarea șefiei Camerei Deputaților, a anunțat Dan Barna, care şi-a exprimat speranţa că partidele din opoziţie vor ajunge într-un final la o soluţie.

„Am primit și eu vestea de curând și aștept să mă întâlnesc cu președintele partidului, Dan Barna, să aflu detalii, pentru că nu am participat la negocieri. Este important să avem un candidat pentru această funcție. (…) Sunt niște chestiuni concrete care trebuie rezolvate în perioada asta și ceea ce se întâmplă acum sunt negocieri. Vom vedea dacă, în final, pentru că nu știu dacă e decizia finală a tuturor partidelor, o candidatură unică oferă șanse mai mari. Este de preferat, noi cu gândul acesta am mers la negocieri, cu candidatură unică, dar nu în orice condiții. Este firesc să oferi și să primești ceva în schimb, din care toată lumea are de câștigat, nu dacă cineva doar cere și nu primește nimic”, a spus deputatul Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

Din partea PSD, înlocuitorul lui Liviu Dragnea ca președinte interimar este deputatul Carmen Mihălcescu. PRO România a anunțat că va avea o propunere proprie, încă nedecisă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *