EȘEC în prima rundă de negocieri a coaliției de guvernare. Cîțu a FUGIT din ședință. Barna: „S-au discutat toate scenariile. Continuăm…”

Coaliția este în fața primului scandal major, după demiterea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Din acel moment, între partenerii de guvernare a avut loc un adevărat război al declarațiilor. Premierul a fost numit „zombie politic” de ministrul Transporturilor Cătălin Drulă și „vătaf” de conducerea USR PLUS. De partea cealaltă, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că orice ministru care vorbește împotriva premierului trebuie să aibă „bagajele făcute”. Ședința de Coaliție în care ar trebui discutate tensiunile dintre PNL și USR PLUS a început la ora 17.

La ședința Coaliției au venit liderii USR PLUS. La discuțiile cu PNL și UDMR au participat Dan Barna, Dragoș Tudorache, Cătălin Drulă și Cristian Ghinea. Întrebat dacă se va ajunge astăzi la o decizie în Coaliție, Dan Barna a declarat „vom vedea…”. USR PLUS a decis ca mandatul să fie unul ferm: retragerea sprijinului politic pentru premierul Florin Cîțu, iar evaluarea miniștrilor și a premierului să fie făcută de liderii coaliției, nu la Palatul Victoria.

Florin Cîțu a ales să plece din ședința coaliției guvernamentale, în care liderii USR-PLUS i-au cerut demisia. Cîțu a ieșit din ședință pentru a merge la o emisiune la o televiziune de știri. Premierul a fost apărat de gărzile SPP în momentul în care reporterii s-au îndreptat spre el ca să îl întrebe ce s-a decis în întrunirea de la Palatul Parlamentului.

Ședința coaliției de guvernare s-a încheiat după mai bine de patru ore de negocieri. Liderii partidelor de guvernare au încercat să ajungă la un consens la problemele apărute în ultimele zile după demiterea ministruui Sănătății, dar nu au reușit. Cele două tabere au încercat să găsească o rezolvare la criza din guvern, dar nu au stabilit nimic clar. Liberalii sunt fermi pe poziție: Nu îl schimbă pe Cîțu de la șefia Guvernului!

S-au discutat toate scenariile. Continuăm mâine la ora 16.00”, a declarat Dan Barna în lift, la ieșirea de la ședință.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *