„Eroii din linia întâi”: Apel la 112 de la o femeie internată în spital pentru că dorea să meargă la toaletă – NIMENI nu o băga în seamă

O femeie în vârstă de 79 de ani, internată la Spitalul Judeţean Mavromati Botoşani, având fractură la picior, a sunat la 112 pentru că era ignorată de cadrele medicale şi dorea să meargă la toaletă. Reprezentanţii de la dispeceratul serviciului de urgenţă au luat legătură apoi cu cadrele medicale, iar pacienta a primit ajutor. Potrivit Monitorul de Botoşani, o femeie în vârstă de 79 de ani a ajuns la Spitalul de Urgenţă Mavromati din Botoşani, având o fractură de femur şi a fost internată temporar într-o zonă până când medicii stabileau dacă are sau nu COVID.

La un moment dat, ea a vrut să meargă la toaletă şi a cerut ajutorul cadrelor medicale, dar nu a fost băgată în seamă. Atunci pacienta a sunat la 112 şi a explicat această situaţie. Reprezentanţii dispeceratului pentru serviciul de urgenţă au luat legătura cu cadrele medicale şi situaţia s-a rezolvat. Conducerea Spitalului Judeţean Botoşani nu a făcut un comentariu despre această situaţie, dar a prezentat fişa pacientei.

Pacienta s-a prezentat în Urgenţe la ora 02.22, cu o fractură complexă la nivelul femurului, care necesita internarea pe secţia de ortopedie şi operaţie. Potrivit protocoalelor, peste 20 de minute aceasta a fost investigată în urgenţă, unde i s-au făcut radiografii şi i s-au luat analize specifice. I-au fost administrate o serie de calmante, din cauza durerilor pe care le avea de la fractură. Peste o oră de la prezentare, la 03.24, aceasta a fost evaluată din nou şi i-a fost făcut şi testul Covid, pentru că era nevoie de internare. La ora 06.17 femeia a fost internată pe secţia Oftalmologie, care este o secţie tampon, pentru cazurile care necesită internare, până la sosirea rezultatului testului Covid”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Botoşani, Ioan Asaftei, citat de Monitorul de Botoşani.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *