Erdogan are ambiții spațiale: A discutat cu Elon Musk despre viitoare colaborări cu SpaceX

Recep Erdogan a discutat telefonic cu Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, cu privire la colaborări și proiecte comune viitoare pe care acesta ar putea să le aibă cu Turcia, a anunțat miercuri Agenția de Comunicații a președinției turce, conform Daily Sabah. Conform unui comunicat al agenției, conversația dintre Erdogan și Musk s-a concentrat pe tehnologie spațială și pe colaborarea dintre compania aerospațială SpaceX și sectoarele privat și public din Turcia.

Vom continua să urmărim evoluțiile din domeniul tehnologie, și la noi în țară dar și în afară, și vom continua să sprijinim orice inițiativă care ajută poporul nostru”, a transmis Erdogan pe rețelele sociale după discuția cu Musk.

Convorbirea între liderul de la Ankara și Elon Musk vine după ce Turcia și-a lansat satelitul de comunicații Türksat 5A pe orbită cu ajutorul rachetei Falcon 9 a SpaceX. La momentul în care Türksat 5A va ajunge în spațiu, Turcia va avea șapte sateliți activi. Trei dintre ei sunt folosiți pentru comunicații în timp ce alți trei sunt folosiți pentru observație. Cu puțin timp în urmă, SpaceX a trimis în spațiu un număr record de sateliți cu un singur zbor de rachete – 133 de sateliți comerciali și guvernamentali și 10 sateliți ai SpaceX, aceștia din urmă adăugându-se „mega-constelației” de minisateliți de telecomunicații Starlink, destinați să ofere internet în bandă largă pe întreg globul.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.