Spread the love

Ne pregătim de o nouă iarnă, care va veni, cel mai probabil, cu noi episoade de viscol. De aceea, atât autoritățile, cât și populația se așteaptă, din nou, să rămână fără curent electric și, implicit, fără apă și căldură, în condițiile în care unele stații de pompare funcționează pe bază de curent electric. An de an, din cauza condiţiilor meteo deosebite (ninsori abundente și viscol puternic) sunt afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii ENEL. Din această cauză, abonații furnizorului de electricitate au ajuns la disperare și înjură Enel pentru tot ceea ce se întâmplă atunci când afară este vreme rea.

În ciuda acestor probleme, compania ENEL anunță că îi merge foarte bine din punct de vedere al profitului. Astfel, profitul înregistrat de companiile deținute de ENEL în România (înainte de plata taxelor, dobânzilor, deprecierii și amortizării) a urcat cu 5% în primele 9 luni ale acestui an, la 180 de milioane de euro. De asemenea, ENEL arată că profitul înregistrat înainte de plata taxelor și dobânzilor a crescut cu 10%, de la 71 de milioane euro, în primele trei trimestre ale anului trecut, la 78 de milioane de euro, în perioada similară a acestui an. Reprezentanții companiei mai arată că cifra de afaceri a evoluat, la rândul său, pozitiv, apreciindu-se de la 847 de milioane de euro, în primele 9 luni ale anului precedent, la 918 milioane de euro, în primele 3 trimestre ale acestui an, echivalentul unei creșteri de 8%.

Toate bune și frumoase din punctul de vedere al ENEL, nu însă și din cel al primarilor din județul Constanța, care, deși încearcă să nu se pună rău cu compania monopolistă, mai ales acum în prag de iarnă, spun că aceste profituri raportate ar trebui să se regăsească și la investiții.

„Cred că cei de la ENEL ar trebui să mai facă și ceva investiții, pentru că rețelele sunt pe zi ce trece tot mai vechi. Ei nu le schimbă, iar cum bate vântul un pic mai tare se rupe cablul și din această cauză toată lumea are de suferit. Nu știu ca în zona noastră să fi venit cei de la ENEL să facă investiții, mai ales că raportează că au profit. Iarna se apropie și cu siguranță că vom avea probleme“, a declarat primarul comunei Istria, Ioan Herdean, pentru TOMIS NEWS.

La rândul său, primarul orașului Băneasa, Paul Coliș, recunoaște că sunt întreruperi de curent în zonă, mai ales în timpul iernii, dar, cu toate astea, edilul spune că are o relație bună cu cei de la ENEL și nu are ce să le reproșeze.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *