Emmanuel Macron: „Europa trebuie să fie mai SUVERANĂ”

Europa a reacţionat rapid la criza coronavirusului, ceea ce a arătat că ea trebuie să fie mai suverană şi mai autonomă în domenii precum sănătatea, energia sau tehnologia, a declarat luni preşedintele francez Emmanuel Macron în cadrul unui summit internaţional de afaceri virtual „Choose France”, menţionând că schimbarea administraţiei americane reprezintă o oportunitate pentru Europa, potrivit Reuters. Pe ansamblu, Europa se îndreaptă spre punerea în aplicare a unor măsuri mai eficiente pentru stăvilirea epidemiei de COVID-19, a apreciat şeful statului francez:

Peste tot în Europa, acţionăm pentru adaptarea strategiei de a ţine mai bine sub control pandemia”, a declarat Macron în cadrul summitului de investiţii „Choose France”.

Guvernul francez examinează în prezent oportunitatea de a institui sau nu o a treia carantină la nivel naţional pentru a limita răspândirea coronavirusului, această problemă urmând să fie discutată în şedinţa executivului programată pentru miercuri. Emmanuel Macron s-a reunit luni într-un summit virtual cu 100 de şefi de companii multinaţionale într-o tentativă de a-i convinge să investească în continuare în Franţa, în pofida epidemiei de COVID-19. Cu această ocazie, compania Merck urmează să anunţe o investiţie de 42 de milioane de euro în fondul său de sprijin pentru cercetare. Guvernul francez lucrează pentru a organiza în vară un summit sub acelaşi slogan „Choose France” la Palatul Versailles, faţă în faţă de această dată, potrivit France 24.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *