Emil Banias revine în Consiliul Județean. Palaz: „Vom vota PENTRU!”

În ultima zi a lunii mai a.c., secretariatul general al ALDE, sub semnătura lui Daniel Chițoiu, a transmis către Consiliul Județean Constanța solicitarea de a-i retrage mandatul de consilier județean lui Emil Banias, fratele deputatului Mircea Banias.

Fostul consilier județean a atacat în instanță pentru a-și recupera mandatul de consilier județean și… a câștigat. Între timp, PMP Constanța anunță, joi, faptul că va susține revenirea lui Banias în CJC.

„Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin presedintele Claudiu-Iorga Palaz susține aplicarea prevederilor legale și respectarea hotărârilor judecătorești în cazul fostului consilier județean, Banias Emil-Sorin si precizeaza faptul ca PMP va vota repunerea sa în funcția de consilier județean, asa cum a dispus instanta de judecata. Pe această cale, Partidul Mișcarea Populară face un apel către Prefectul interimar al județului Constanța, domnul Done Ionuț, să nu se implice în jocurile politice și să pună în aplicare Sentința civilă nr. 1190 din 16 septembrie 2019, pronunțată de Tribunalul Constanța, prin care a fost anulat Ordinul nr. 261/2017 de încetare a mandatului de consilier județean, Banias Emil Sorin. Facem precizarea ca acesta a castigat definitiv procesul privind excluderea din ALDE (conform Deciziei civile nr.872/CA/ 27 iunie 2019) si totodata a anulat si ordinul prefectului privind incetarea mandatului de consilier judetean, iar conditiile pentru care a fost emis acesta fiind anulate de catre instanta de judecata, definitiv! Totodata, solicit presedintelui Consiliului Judetean Constanta sa initieze un proiect de hotarare pe ordinea de zi a sedintei CJC, privind repunerea in drepturi a consilierului Banias Emil Sorin”, au transmis reprezentanții PMP.

Banias ar urma să revină ca independent, pe locurile ALDE, în detrimentul lui Steluța Lebidov.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.