Eliberarea lui Liviu Dragnea provoacă un SEISM în Justiție: Stelian Ion, din nou în SCANDAL cu CSM

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, afirmă vieri faptul că majoritatea din CSM nu a dorit să suplimenteze ordinea de zi cu solicitarea de apărare a independenţei autorităţii judecătoreşti atunci când este „ţinta atacurilor dezlănţuite ale unui condamnat definitiv”, ceea ce reprezintă „o decizie bizară, în contradicţie cu menirea CSM de garant al independenţei justiţiei„. „Votul meu de astăzi din CSM a fost pentru apărarea independenţei justiţiei în urma acuzaţiilor fostului lider PSD, Liviu Dragnea, condamnat definitiv, care a executat o parte din pedeapsă în penitenciar şi care se consideră «deţinut politic»”, adaugă el.

Votul meu de astăzi din CSM a fost pentru apărarea independenţei justiţiei în urma acuzaţiilor fostului lider PSD, Liviu Dragnea, condamnat definitiv, care a executat o parte din pedeapsă în penitenciar şi care se consideră «deţinut politic». Din păcate, majoritatea din CSM nu a dorit să suplimenteze ordinea de zi cu solicitarea de apărare a independenţei autorităţii judecătoreşti atunci când este ţinta atacurilor dezlănţuite ale unui condamnat definitiv”, a declarat Stelian Ion, vineri.

El consideră că este „o decizie bizară, în contradicţie cu menirea CSM de garant al independenţei justiţiei şi care îi lasă pe judecători singuri în faţa unor acuzaţii grave”.

Voi apăra întotdeauna judecătorii şi procurorii atunci când sunt atacaţi şi supuşi presiunilor cu scopul de a-i intimida de către politicieni anchetaţi penal, aflaţi în faza de judecată sau condamnaţi definitiv”, a subliniat ministrul Justiţiei.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că face apel la actorii publici să respecte independenţa, imparţialiatea şi autoritatea instanţelor judecătoreşti, precizând că hotărârile judecătoreşti de condamnare, achitare, liberare condiţionată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii. Anunţul a venit după ce fostul lider PSD Liviu Dragnea a declarat că se consideră deţinut politic şi a susţinut că preşedintele Iohannis a dat „comandă” pentru sancţionarea sa, invocând o presupusă mărturisire a ex-ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, faţă de avocata sa, Flavia Teodosiu.

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a ieşit din Penitenciarul Rahova joi, afirmând că a fost o perioadă doi ani şi două luni de suferinţă, abuzuri şi umilinţă, că se consideră deţinut politic. El a afirmat că PSD a devenit un partid de operetă, în buzunarele SRI şi condus de laşi. După ce a ieşit din penitenciar, Liviu Dragnea i-a acuzat pe şefii Penitenciarului Rahova de „abuzuri” în legătură cu pedeapsa primită după ce a dat în 2020 un interviu la Realitatea TV. El a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis că a dat „comandă” pentru sancţionarea sa, invocând o presupusă mărturisire a ex-ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, faţă de avocata sa, Flavia Teodosiu.

„Am avut aprobarea penitenciarului pentru interviul la Realitatea, am avut acces, mi s-a pus la dispoziţie toată tehnica penitenciarului, ora a fost stabilită de penitenciar. (…) Cei care conduc penitenciarul Rahova astăzi trebuie să dea socoteală pentru toate abuzurile pe care le-au făcut (…). La mine a fost o comandă de sus, a fost o comandă foarte clară. Flavia (avocata Flavia Teodosiu – n.red.) mi-a spus că i-a spus Predoiu, când era ministrul Justiţiei, până să vină Stelică ăsta la Justiţie, că totul vine de la Iohannis„, a declarat Dragnea.

Magistraţii Tribunalului Giurgiu au admis, joi, cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiţionată. Din 27 mai 2019, fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, se afla în penitenciar, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
 •  

One thought on “Eliberarea lui Liviu Dragnea provoacă un SEISM în Justiție: Stelian Ion, din nou în SCANDAL cu CSM

 • sâmbătă, 17 iulie 2021 la 13:48
  Permalink

  Livache, dacă tăceai, filozof ramâneai.
  Te așteaptă zile negre. Curg dosarele unul
  câte unul ca lui Constantinescu și Mazăre.
  Alți borfași. N-aș vrea să fiu în pielea ta.
  La mulți ani la Rahova, banditule !!

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *