Spread the love

A devenit deja o tradiție ca cei mai buni elevi la învățătură din județul Constanța să fie premiați pentru rezultatele lor. Astfel, Consiliul Județean Constanța a premiat luni, 10 decembrie, 95 de elevi și 108 cadre didactice din județul Constanța, care au obținut premii, medalii și distincții în anul școlar 2017 – 2018 la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale. Valoarea totală a premiilor s-a ridicat la aproximativ 230.000 lei. Festivitatea, intitulată „Gala de premiere a elevilor și profesorilorcare au obținut distincții, medalii și premii pe parcursul anului școlar 2017-2018”, a avut loc, luni, la Centrul Cultural Județean „Jean Constantin“. La festivitate a participat și președintele CJC, Marius-Horia Țuțuianu, care și-a început discursul cu un citat celebru al marelui poet Mihai Eminescu:

„«Caracterul însă al unei școli bune e ca elevul să învețe în ea mai mult decât i se predă, mai mult decât știe însuși profesorul». Cea mai mare parte a timpului o petreceți la școală. Aici, pe lângă faptul că vă lărgiți orizontul de studiu, dobândiți noi perspective și, cel mai important, descoperiți care vă este linia pe care vreți să vă dezvoltați în viață. Tot la școală descoperiți și instrumentele prin care să vă atingeți obiectivele. Sunteți elite și în semn de recunoaștere a performanțelor școlare din diverse domenii, atât dumneavoastră, elevii, cât și profesorii care v-au ajutat să realizați performanța, sunteți premiați de către Consiliul Județean Constanța. Suntem convinși că această apreciere este o recunoaștere a unei munci depuse cu dăruire și, cel mai important, cu foarte multă responsabilitate. Totodată, vă rog să fiți în continuare la fel de perseverenți, să nu uitați că educația autentică și performanța se bazează pe voință și respect. Felicitări și vă doresc să obțineți rezultate cât mai multe“, le-a spus Țuțuianu elevilor.

Președintele CJC a ținut să transmită un gând și profesorilor și îndrumătorilor, cei care duc misiunea dificilă de a modela un elev.

„Vă mulțumesc pentru dăruirea dumneavoastră, pentru profesionalism și vă urez să fiți sănătoși, să fiți răbdători, pentru ca împreună să-i puteți duce pe copii pe o treaptă cât mai înaltă. Să nu uităm că școala este temelia care stă la baza construcției unei personalități educate, responsabile, independente și cel mai important –profesioniste“, a spus Horia Țuțuianu.

Președintele CJC și-a încheiat discursul spunând că și-ar dori ca mulți dintre cei premiați, cu îndrumarea necesară, să ajungă în administrația publică constănțeană în posturi cât mai înalte.

„Mi-aș dori ca la terminarea studiilor să rămâneți în țară“, a conchis președintele CJC în mesajul transmis elevilor.

Pentru concursurile și olimpiadele internaționale au fost premiați 10 elevi și 10 cadre didactice cu un premiu în valoare de 2.000 de lei fiecare. Pentru olimpiadele naționale, atât elevii, cât și profesorii au primit stimulente financiare în valoare de 1.500 de lei pentru locul I, 1.250 de lei pentru locul II și 1.000 de lei pentru locul III. Au fost premiați 20 de elevi pentru locul I, 26 de elevi pentru locul II și 28 pentru locul III. De asemenea, a fost acordat și un premiu I, în valoare de 3.000 de lei, echipei de rugby a Liceului cu program sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanța și un premiu II, în valoare de 2.500 de lei, echipei de handbal băieți a Școlii gimnaziale „Constantin Brâncuși“ din Medgidia. În total, după cum aminteam mai sus, au fost premiați 95 de elevi și 108 cadre didactice din județul Constanța.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *