Elevii din Constanța i-au dat un verdict dur șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat: „Există foarte mulți medici care nu vin la slujbă din fericire, din dorința de a face bine, ci vin din obligație“

Elevii din Constanța l-au scos la tablă pe șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din România, Raed Arafat, căruia i-au adresat vineri o mulțime de întrebări, în special despre ceea ce ar trebui să se facă pentru ca sistemul medical din țara noastră să funcționeze mai bine. Discuțiile au avut loc în Aula B a Universității „Ovidius“, în cadrul celei de-a doua ediții a „Dialogului despre viitor“, organizat de Asociația Elevilor din Constanța.

„Este un concept pe care l-am creat în 2017 când realizatorul TV Dragoș Pătraru a venit și ne-a vorbit despre provocările carierei sale și cum a reușit să treacă peste ele. De asemenea, tot atunci, au avut o serie de dezbateri privind realități din societatea românescă. Ei bine, astăzi (vineri 23 iunie, n.r.) l-am avut pe Raed Arafat ca să ne vorbească despre provocările carierei sale, despre cum le-a depășit și, de asemenea, despre provocările sistemului sanitar din România. La finalul întâlniri a fost organizată o sesiune de întrebări și răspunsuri“, a spus președintele Asociației Elevilor din Constanța, Mihai Tănase.

Tânărul elev a mai precizat că nu trebuie să fii specialist ca să constați că sistemul sanitar din țara noastră are multe probleme, dar care, crede președintele AEC, vor fi rezolvate.

„Cred că principalele probleme din sistemul sanitar sunt lipsa unei aparaturi de specialitate, lipsa personalului pregătit, probabil, și de multe ori faptul că există foarte mulți medici, și nu mă pronunț asupra tuturor, care nu vin la slujbă din fericire, din dorința de a face bine, ci vin din obligație. Consider că atunci când faci ceva trebuie să o faci și din dorință proprie, trebuie să fii fericit că o faci, pentru că e singurul mod în care poți să faci ceva bine“, a conchis Mihai Tănase.

arafat

La rândul său, Raed Arafat i-a sfătuit pe elevi să aibă încredere în ei, în viitorul lor și să aleagă bine ce vor să facă, dar mai ales să aleagă ce le place să facă.

„Contează foarte mult dacă ai pasiune și dacă îți place ce vei face în viitor. Dacă alegi lucrurile pe alte considerente, decât cel al pasiunii și a dedicării, riscul este să faci toată viața un lucru în care nu vei excela. Deci, este foarte important atunci când îți alegi o meserie, care trebuie făcut mai mult ca un hobby decât ca obligație. Eu nu le-am recomandat tinerilor să se facă neapărat medici, ci le-am arătat cum pot să schimbe lumea și lucrurile, pentru că puterea unui om nu trebuie subestimată niciodată și nici a unei echipe. Modul în care vrei să schimbi lumea depinde numai de tine“, a spus Raed Arafat. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a mai spus că sistemul medical din România s-a îmbunătățit, poate că nu așa cum s-au așteptat unii.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.