Elevii constănțeni vor DEMITEREA lui Cîmpeanu (MEN). „Transportul NU este o glumă!”

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Bacău (AEBC) solicită lui Florin Cîțu să propună revocarea din funcție a lui Sorin Cîmpeanu. Marți, 3 august a.c., Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a susținut o conferință de presă în care a declarat faptul că a solicitat, pentru rectificarea bugetară, suplimentarea fondurilor pentru burse și pentru Programul Masă Caldă. Totuși, acesta nu a solicitat fonduri pentru transportul gratuit al elevilor, în ciuda existenței unei obligații impuse de Legea Educației în acest sens.

Încă de când transportul elevilor a devenit gratuit, nu au fost acordate sume de la bugetul de stat, împlinindu-se, în teritoriu, 9 luni de ilegalitate. Astfel, drepturile elevilor au fost încălcate. Mai mult, în urma protestelor Asociației Elevilor din Constanța, prim-ministrul Florin Cîțu a afirmat faptul că va acorda fonduri la rectificarea bugetară pentru transportul elevilor. Promisiunea sa a rămas în vânt, transportul elevilor fiind în continuare neglijat. Mai mult, în urma unor solicitări transmise Consiliului Județean Constanța, președintele Mihai Lupu a afirmat într-o adresă faptul că nu a dat transport gratuit din cauza lipsei fondurilor de la bugetul de stat. Astfel, problema se materializează la nivel județean prin încălcarea drepturilor elevilor, transmit luni asociațiile reprezentative. Astfel, având în vedere lipsa de responsabilitate arătată, prin nesolicitarea de fonduri pentru transportul elevilor la rectificarea bugetară, în ciuda existenței unei necesități în acest sens, semnalată atât de reprezentanții elevilor cât și de către Consiliile Județene, considerăm necesară revocarea din funcție a ministrului Sorin Cîmpeanu.

Transportul elevilor nu mai poate fi tratat ca un joc politic al autorităților! Solicităm acordarea de fonduri pentru transportul elevilor la rectificarea bugetară și propunerea spre revocare a Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu! Ministrul Educației are responsabilitatea de a solicita de la bugetul de stat, la rectificare, fondurile pentru toate domeniile necesare. A fost semnalată de nenumărate ori necesitatea alocării de la bugetul de stat pentru transportul elevilor, dar Sorin Cîmpeanu continuă totuși să o ignore. Mai mult, având în vedere promisiunile premierului Florin Cîțu, considerăm că singurul mod în care acesta își mai poate dovedi decența față de elevi este prin propunerea spre revocare a ministrului, deoarece acesta a dovedit că nu are vreun interes în a rezolva problema transportului. În conducerea Ministerului Educației este nevoie de oameni cu coloană vertebrală și cu un interes real față de nevoile elevilor, nu de persoane ce nu fac altceva decât să pericliteze accesul elevilor la educație de câte ori au ocazia!”, precizează președintele AEC Constanța, Ariana Dudună.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.