Elevii constănțeni vor DEMITEREA lui Cîmpeanu (MEN) pentru că „își bate joc de toată Educația”: „A amânat creșterea salariilor profesorilor”

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Bacău (AEBC), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) solicită revocarea de urgență din funcție a Ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, deoarece acesta amână creșterea salariilor profesorilor. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că nu va crește salariile profesorilor în urma rectificării bugetare, spunând că această creștere nu ar fi o prioritate. Amintim faptul că salariile profesorilor ar fi trebuit să crească la 1 septembrie 2020, creșterea fiind însă amânată pentru 1 septembrie 2021, astfel aceasta reprezentând cea de-a doua amânare a măririi remunerațiilor.

Tragem un semnal de alarmă cu privire la faptul că, prin stagnarea creșterii salariale, calitatea actului educațional întâmpină o scădere, profesorii având nevoie de compensații materiale optime, direct proporționale cu munca pe care o depun, pentru a lucra într-un mod eficient. Mai mult, tinerii din zilele noastre nu sunt motivaţi de salariul mic de profesor şi aleg alte cariere, ducând la o lipsă majoră de cadre didactice dedicate acestei profesii. Astfel, școlile ajung să angajeze persoane fără pregătire, aproximativ 18.000 dintre cadrele didactice din anul școlar 2019-2020 fiind necalificate pentru postul ocupat, conform statisticii oficiale a Ministerului Educației. Considerăm faptul că ministrul a dat dovadă de un profund dezinteres atât faţă de profesori, cât și față de întregul sistem de învățământ. Acesta nu a dovedit de-a lungul timpului faptul că are în prim-plan bunăstarea elevilor sau a profesorilor, periclitând constant asigurarea unui sistem de învățământ calitativ. În acest sens, solicităm revocarea din funcție a ministrului Sorin Cîmpeanu având în vedere dezinteresul constant față de educație și lipsa de respect acordată activității cadrelor didactice!”, transmit asociațiile reprezentative.

„Ministerul Educației are nevoie de o conducere fermă, nu de indivizi siniștri care își bat joc de toți actorii sistemului de învățământ, de la profesor la elev. Sorin Cîmpeanu a dovedit în mod repetat faptul că este incompetent și deconectat de la realitatea sistemului de învățământ, refuzând să ia măsuri reale care să crească calitatea acestuia. La momentul actual elevii și profesorii au fost abandonați de către autorități, în urma anunțurilor făcute de ministru. Astfel, rectificarea bugetară nu va crește salariile profesorilor, nu va da transport gratuit elevilor, și multe altele. Profesorii au nevoie de salarii decente pentru a-și desfășura activitatea, iar amânarea creșterii salariale este inacceptabilă. Consider că domnul ministru ar trebui să reflecte intens cu privire la activitatea sa în cadrul ministerului, activitate nulă din punct de vedere al rezultatelor, și dacă într-adevăr ține la educația din țara aceasta, să își dea de urgență demisia, pentru că este clar că prezența lui în instituție nu aduce nicio contribuție nimănui”- a declarat Ariana Dudună, președinte AEC.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *