Elevii constănțeni: „România Educată sau România FĂRĂ DIALOG? Iohannis REFUZĂ să afle părerea elevilor și studenților!”

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Mureș (AEM), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM), Asociația Elevilor din Bacău (AEBC), Uniunea Studenților din România (USR) și Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR) condamnă Administrația Prezidențială pentru faptul că nu au invitat toate asociațiile reprezentative ale elevilor și studenților la ultima conferință din cadrul proiectului “România Educată”.

Miercuri, 7 iulie a.c., a avut loc la Palatul Cotroceni o întrevedere cu partenerii de dialog social și cu organizațiile neguvernamentale implicate în proiectul “România Educată”, în scopul determinării unor concluzii la finalul proiectului. În ciuda implicării încă de la începutul proiectului, la întâlnire nu a fost invitat niciun reprezentant din partea asociațiilor independente de elevi, respectiv din partea Uniunii Studenților din România și a Uniunii Naționale a Studenților din România, transmit asociațiile reprezentative.

Organizațiile au luat parte la scrierea proiectului, participând în grupurile de lucru, implicare ce nu ar trebui să fie ignorată de către Administrația Prezidențială. Situația este dezamăgitoare, având în vedere faptul că o dezbatere eficientă se poate realiza doar într-un mod transparent, cu toți actorii implicați.

Considerăm inoportun refuzul autorităților de a dialoga și discuta cu beneficiarii primari ai sistemului de educație, atât preuniversitar cât și universitar. Având în vedere implicarea încă de la începutul proiectului în discuții și în grupuri de lucru, cât și necesitatea realizării unei consultanțe calitative, reprezentative pentru întreaga comunitate de elevi și studenți, prezența reprezentanților organizațiilor era necesară. Solicităm Administrației Prezidențiale ca de acum încolo să nu mai ignore beneficiarii sistemului de învățământ, să păstreze contactul și dialogul cu toți reprezentanții, pentru a lua decizii cât transparente și a da dovadă de interes real față de nevoile elevilor și studenților!”, mai arată asociațiile reprezentative.

Într-o Românie Educată, transparența decizională, dialogul, și consultarea cu actorii implicați trebuie să triumfe, însă ziua de astăzi ne-a fost dovedit faptul că opiniile beneficiarilor primari ai educației nu sunt relevante pentru autorități. Asociația Elevilor din Constanța a făcut parte din proiect încă de la începutul său, implicându-se activ în grupuri de lucru și în scrierea sa, numai ca acest efort să fie desconsiderat astăzi, prin lipsa invitației la dezbaterea de încheiere. Pentru asigurarea unei educații de calitate este nevoie de o consultare diversificată, reprezentativă pentru întreaga comunitate de elevi și studenți. Dacă ne dorim cu adevărat să atingem dezideratul formulat în numele proiectului, este nevoie ca atitudinea ignorantă față de elevi a autorităților să ia sfârșit”, a subliniat și președintele AEC, Ariana Dudună.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Elevii constănțeni: „România Educată sau România FĂRĂ DIALOG? Iohannis REFUZĂ să afle părerea elevilor și studenților!”

 • duminică, 5 septembrie 2021 la 21:48
  Legătură permanentă

  Color-changing swimshorts

  Dive into the ocean and your swimshorts suddenly change color! These swimshorts ara AMAZING!

  Hurry! 50% Off Worldwide For Limited Time Only!

  Get it here: coolshorts.online

  Regards,

  Demetrius

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *