Elevii constănțeni RESPING propunerea Ministerului Educației cu privire la PRELUNGIREA vacanței de primăvară

Asociațiile de elevi din România condamnă propunerea Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, de a extinde vacanța de primăvara cu trei săptămâni, astfel încât aceasta să includă Paștele catolic și pe cel ortodox, dar și decalarea examenului de Evaluare Națională. Marți, 23 martie a.c., în timpul unei conferințe de presă Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat propunerea prelungirii vacanței de primăvară cu trei săptămâni pentru reducerea mobilității în perioada lunii aprilie. Astfel, vacanța de primăvara va fi între 2 aprilie și 4 mai. În luna martie a anului 2020 s-a decis mutarea orelor în mediul online, în primă instanță pentru o perioadă de două săptămâni. De atunci, majoritatea elevilor și-au desfășurat orele în această manieră, care s-a dovedit a nu fi eficientă pentru elevii din România. În primul rând din lipsa unor metode clare de predare și evaluare, iar în al doilea rând, din cauza lipsei dispozitivelor și a accesului la internet pentru aproape un milion de elevi, alături de alt număr destul de mare de cadre didactice.

Asociațiile de elevi susțin că în aceste momente, mai mult ca niciodată este nevoie de o predare efectivă, în special pentru elevii claselor terminale, care la sfârșitul acestui an școlar vor susține probele de Evaluarea Națională, respectiv de Bacalaureat și că singura soluție care ne poate ajuta, acum în ultima parte a anului școlar este prezența fizic și luarea tuturor măsurilor necesare în vederea recuperării și acumulării materiei. În ciuda faptului că informațiile se asimilează mai greu în mediul online, lipsa predării totale pe o perioada de o lună ar însemna și mai multe lacune, lucru care va fi clar vizibil în rezultatele obținute la examenele naționale. De asemenea, reprezentanții elevilor sunt de părere că predarea se poate face totuși online, dacă suspendarea cursurilor pentru cele 2 săptămâni se face în vederea scăderii numărului de cazuri, „soluția” MEC nefiind cu adevărat justificată.Elevii consideră că o lună de pauza este de neacceptat în situația de față și consideră măsura o bătaie de joc la adresa întregului sistem de educație.

Solicităm Ministerului Educației și Cercetării să nu pună pauză educației pentru o lună, având în vedere nevoia stringentă de realizare efectivă a orelor de curs și să ia măsurile necesare pentru ca în ultima parte a acestui an școlar, educația să reprezinte cu adevărat o prioritate. De ce să luăm pauză de o lună când avem foarte multă materie de recuperat? Care sunt motivele din spatele acestei decizii? Noi, elevii, nu am fost consulați. Suntem de părere că trebuie să facem tot posibilul ca școala și predarea să fie pe bune. Degeaba susținem că închidem ultimele școlile dacă dăm o vacanță de o lună care va destabiliza elevii și ritmul lor de învățare”, a declarat președintele AEC, Sabina Spătariu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *