Elevii constănțeni: „Primarul Chițac MINTE în raportul de activitate! Este JOSNIC, mai mult decât PENIBIL!”

Vergil Chițac se laudă cu numărul mare de elevi care iau burse după ce acum câteva zile se plângea de ei, transmite luni seară Asociația Elevilor din Constanța. Asociația critică Raportul de activitate al edilului – lansat luni – și trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care primarul Vergil Chițac minte cu privire la bursele elevilor.

În cadrul raportului, există un pasaj cu privire la burse în care este menționat faptul că „a fost acordat cel mai mare număr de burse oferit în ultimii 5 ani”. Aceste afirmații vin după ce vineri, cu 3 zile în urmă, Primarul Vergil Chițac a afirmat în cadrul ședinței de Consiliu Local faptul că bursele de merit nu sunt reprezentative, argumentând astfel refuzul său de a mări bursele elevilor.

Considerăm josnic faptul că primarul, după ce refuză mărirea burselor elevilor în ciuda faptului că a primit bani de la bugetul de stat, fără niciun argument, să se laude apoi cu numărul mare de elevi care beneficiază de burse. În fapt, numărul mare de elevi care au beneficiat de burse este datorat strict de unul din doi factori, și anume meritul propriu al elevilor și dorința lor de a învăța sau de a performa în anumite domenii, în cazul bursei de merit și de performanță, sau creșterea numărului de elevi care se încadrează într-o categorie socio-economică aflată la risc de abandon școlar, în cazul bursei de ajutor social sau de studiu. Astfel, instituția se laudă fie cu meritele elevilor, care sunt strict personale, instituția neavând vreun impact asupra lor, sau cu riscurile la care elevii se află, fapt pe care în considerăm mai mult decât penibil”, transmite AEC.

„Solicităm ferm adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local care să rectifice hotărârea adoptată vineri, pentru a mări bursele elevilor! Consider josnic modul în care Primăria Constanța distorsionează adevărul fără pic de rușine. Aceleași argumente care au fost folosite pentru a tăia un beneficiu al elevilor și a bloca mărirea burselor au ajuns să fie folosite pentru creșterea capitalului de imagine al primarului Vergil Chițac. Meritele elevilor nu trebuie să fie folosite pentru creșterea imaginii instituției care nu dorește altceva decât răul lor!”, a subliniat președintele AEC, Ariana Dudună.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *