Elevii constănțeni îl DEMOLEAZĂ pe Lupu (CJC): „NU mai are scuze! Să pună în aplicare decizia instanței!”

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită de urgență Consiliului Județean Constanța să încheie contractele de serviciu public și să rectifice bugetul, pentru a asigura gratuitatea elevilor la transport județean în concordanță cu legea! Marți, 21 septembrie a.c., a fost publicată hotărârea instanței din procesul dintre AEC și CJC cu privire la transportul elevilor. Aceasta prevede suspendarea art. 3 alin. (1) din HCJ 20/2021, articol ce restricționa asigurarea gratuității elevilor la transport gratuit de primirea unor fonduri de la bugetul de stat. Amintim faptul că ieri, în cadrul unui comunicat de presă transmis de Consiliul Județean Constanța, Mihai Lupu a afirmat că „Așteptăm motivarea instanței de judecată și în funcție de aceasta vom acționa în consecință”.

Elevii constănțeni consideră că amânarea executării hotărârii judecătorești până la motivarea instanței nu a fost necesară și că, acum că CJC are motivarea, nu mai are nicio scuză pentru a nu rezolva problema. Asociația Elevilor din Constanța a depus deja plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele lui Mihai Lupu din cauza refuzului de a pune în executare hotărârea încă de la pronunțare, iar în contextul în care starea de ilegalitate a județului Constanța va persista, elevii vor depune un memoriu de arestare preventivă.

„Solicităm Consiliului Județean Constanța să respecte drepturile elevilor și hotărârile instanței! Nerespectarea unor hotărâri judecătorești este o încălcare flagrantă a statului de drept, un fapt care nu are ce căuta în România. Astăzi, a fost epuizată ultima scuză a Consiliului Județean Constanța pentru a încălca hotărârea instanței și a nu asigura transportul gratuit al elevilor: lipsa motivării. În contextul actual, în care instanța a zis clar că elevii trebuie să beneficieze de transport gratuit, orice scuză devine o minciună. Vom continua să ne luptăm pentru drepturile noastre până când Consiliul Județean Constanța va înțelege odată pentru totdeauna că respectarea legii nu este opțională!”, a declarat președintele AEC, Ariana Dudună.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *