Elevii constănțeni îl acuză pe Lupu (CJC) că SFIDEAZĂ Tribunalul Constanța: „NU a depus documentația necesară!”

Termenul de judecată pentru procesul Asociației Elevilor din Constanța cu Consiliul Județean Constanța ce vizează acordarea transportului gratuit al elevilor a fost amânat, deoarece Consiliul Județean Constanța nu a depus documentația necesară.

Solicităm instanței preschimbarea termenului de judecată!”, transmit cei de la AEC. Marți, 31 august a.c., a avut loc primul termen al procesului dintre Asociaţia Elevilor din Constanţa și Consiliul Judeţean Constanţa pentru acordarea gratuității elevilor la transportul județean, așa cum prevede legea.

Termenul a fost amânat din cauza faptului că nu a fost depusă documentația necesară de către Consiliul Județean, acesta urmând să se desfășoare în data de 16.09.2021. Astfel, este pus în pericol accesul elevilor la educație în următorul an școlar, având în vedere faptul că termenul va avea loc la 3 zile după începerea anului școlar.

Considerăm faptul că situația de astăzi reprezintă o sfidare a Consiliului Județean a Constanța, nu numai față de elevi, ci și față de justiție. Această amânare nu trebuie să fie o oportunitate de care aceștia să profite pentru a prejudicia elevii. Elevii nu trebuie să sufere din cauza deciziei instituției de a-și încălca obligațiile procesuale! Apreciem ca nejustificată amânarea cu 16 zile a termenului, având în vedere faptul că unicul motiv din spatele amânării este nedepunerea documentației de către Consiliul Județean, documentație care poate fi depusă într-un timp mult mai rapid, nefiind necesare în niciun context peste 2 săptămâni”, subliniază cei de la AEC.

În acest sens, AEC a depus o cerere de preschimbare a termenului de judecată către Tribunalul Constanța, astfel încât termenul să aibă loc înainte de începerea cursurilor din viitorul an școlar, pentru ca elevii să nu fie puși în situația de risc de a le fi încălcate drepturile. Astfel, AEC solicită preschimbarea termenului la data de cel târziu 10 septembrie şi critică iresponsabilitatea Consiliului Județean Constanța.

Considerăm decizia Consiliului Județean Constanța de a nu depune documentația drept una sfidătoare, dând dovadă astfel de faptul că nu au niciun interes în a asigura accesul elevilor la educație și în a respecta drepturile noastre. Astăzi, CJC-ul nu numai că și-a încălcat obligațiile procesuale, ci și-a și încălcat obligația morală față de elevii din județul Constanța. Este inacceptabil ca o instituție publică care are obligația de a se asigura că elevii ajung la școală și de a le da transport gratuit nu face altceva decât să fugă de lege și să încerce să manipuleze opinia publică”, a declarat președintele AEC, Ariana Dudună.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Elevii constănțeni îl acuză pe Lupu (CJC) că SFIDEAZĂ Tribunalul Constanța: „NU a depus documentația necesară!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *