Elevii constănțeni: „Dezbaterea publică cu privire la ARACIP, o totală lipsă de profesionalism!”

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) solicită demiterea Ioanei Lazăr în urma atitudinii agresive din cadrul dezbaterii referitoare la ARACIP și modificarea urgentă a formei actuale a proiectului de Hotărâre de Guvern.

Luni, 27 decembrie, începând cu ora 8:00, a avut loc dezbaterea publică organizată de Ministerul Educației cu privire la proiectul de Hotărâre de Guvern pentru adoptarea regulamentului ARACIP. În ciuda anunțării dezbaterii într-o dată nefavorabilă, reprezentând ziua Sfântului Ștefan, mobilizarea la nivelul dezbaterii a fost una mare, fiind aproximativ 100 de participanți în întâlnirea online. La nivelul dezbaterii, au luat cuvântul reprezentanți ai AEC, AVE și AEM, cu toții punctând necesitatea modificării structurii Consiliului ARACIP, criticând includerea reprezentanților Ministerelor, Asociației Școlilor Particulare și Sindicatelor în el, precum și scăderea ponderii de experți.

În cadrul intervențiilor venite din partea societății civile, Secretarul General al Ministerului Educației, Ioana Lazăr, a dat dovadă de o atitudine total necorespunzătoare poziției pe care o ocupă și comportându-se neprofesionist cu cei prezenți la întâlnire,ridicând tonul la participanți, întrerupând intervențiile lor. Astfel, dezbaterea a ajuns să semene mai degrabă cu o scenă de bullying pe care o putem identifica într-o școală, decât cu o discuție cu niște oficiali ai statului. Considerăm propunerea Ministerului Educației de structură a Consiliului ARACIP drept una jalnică, având în vedere raportul de experți mai mic decât raportul de funcționari ai Ministerelor, și solicităm ca structura conducerii ARACIP să nu fie modificată. Solicităm ca proiectul de HG pentru aprobarea Regulamentului ARACIP să nu fie adoptat în forma actuală și ca Ioana Lazăr să fie demisă de urgență!”, au precizat asociațiile reprezentative.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *