Elevii constănțeni, despre școala online: „NU satisface aproape deloc nevoile educaționale”

În urmă cu câteva săptămâni, Consiliul Județean al Elevilor Constanța, structura de reprezentare a tuturor elevilor din județul Constanța, a lansat un formular de consultare, pentru a evalua starea învățământului online, în contextul încheierii primului semestru al acestui an școlar. Astfel, chestionarul s-a bucurat de peste 800 de respondenți din județ, drept pentru care s-au identificat principalele carențe ale educației din mediul digital.

REZULTATE: 46,9% dintre elevii respondenți sunt de părere ca orele online nu le satisfac aproape deloc nevoile lor educaționale, iar 6,3% au semnalat că nu dețin echipamente proprii necesare pentru desfășurarea orelor online. În ceea ce privește abilitățile digitale ale cadrelor didactice, peste un sfert din elevii constănțeni (27,9%) cred că profesorii care le predau la clasă nu sunt aproape deloc pregătiți să transpună conținuturile curriculare în spațiul virtual.

Reprezentanții elevilor constănțeni au trimis adrese către toate unitățile de învățământ din județ, pentru a transmite atât rezultatele chestionarului, cât și o serie de propuneri și recomandări care să fie luate în considerare de directori, autorități locale și cadre didactice.

Având în vedere că am făcut tranziția către educația online în urmă cu aproape un an, Consiliul Județean al Elevilor Constanța lansează primul raport care radiografiază calitatea orelor virtuale. Acum, după luni de încercare de adaptare la contextul pandemic, este absolut necesar să ne întoarcem către elevi mai mult ca niciodată, să le înțelegem nevoile și, cel mai important, să formulăm propuneri pentru ca viața școlară din mediul online să fie îmbunătățită”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

Raportul este disponibil integral AICI!

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *