Elevii constănțeni au luat foc pe Consiliul Județean: „ÎNCALCĂ legea de ȘAPTE luni! DAȚI BANI pentru transportul gratuit!”

Asociația Elevilor din Constanța solicită Consiliului Județean să acorde bani în buget pentru transportul elevilor la următoarea rectificare bugetară și să stopeze starea de ilegalitate în care se află încă de la începutul lunii noiembrie. Miercuri, 16 iunie a.c., a fost publicată pe site-ul Consiliului Județean Constanța ordinea de zi a următoarei ședințe de CJ ce urmează să aibă loc săptămâna viitoare, pe 23 iunie. Pe ordinea de zi este prevăzut un proiect de rectificare bugetară, care însă nu prevede acordarea de fonduri pentru transportul județean gratuit al elevilor.

Deși gratuitatea transportului județean este prevăzută în Legea Educației Naționale 1/2011 la art. 84 alin. (1) încă din luna noiembrie, legea nu a fost pusă în aplicare, nefiind încheiate contractele de serviciu public și fiind astfel încălcat dreptul elevilor pe tot parcursul anului școlar, arată AEC.

Deși gratuitatea transportului județean este prevăzută în Legea Educației Naționale 1/2011 la art. 84 alin. (1) încă din luna noiembrie, legea nu a fost pusă în aplicare, nefiind încheiate contractele de serviciu public și fiind astfel încălcat dreptul elevilor pe tot parcursul anului școlar. Mi se pare strigător la cer faptul că, timp de 7 luni, Consiliul Județean nu a fost în stare să pună în aplicare o lege clară, precisă, și să își respecte atribuțiile. Sute de elevi din județ au fost prejudiciați în decursul anului școlar. Respectarea legii nu poate fi amânată, iar la momentul actual nimic nu poate fi considerat mai urgent decât accesul elevilor la educație. Mai mult, astăzi, 18 iunie a.c., am avut o discuție împreună cu Inspectorul Școlar General, Sorin Mihai, care a afirmat faptul că se calculează la momentul actual sumele necesare unei rectificări bugetare. Consider că nicio întârziere nu mai poate fi acceptată, având în vedere riscul la care sunt expuși elevii”, a declarat președintele AEC, Ariana Dudună.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.