Elevi constănțeni din cadrul școlii militare de la Fălticeni, în practică la IJJ Constanța

În perioada 07 ianuarie – 25 martie a.c., 6 elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, se vor pregăti să devină jandarmi, alături de viitorii colegi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa. Cei 6 elevi au finalizat primul modul de studiu, iar în perioada următoare vor desfăşura un stagiu de pregătire constând în activităţi practice, în cadrul Inspectoratului de Jandarmi  Judeţean Constanţa.

Pe parcursul a trei luni, aceștia vor fi îndrumați de jandarmi cu experienţă, în cadrul unui program de tutelă profesională şi vor participa efectiv la misiunile de ordine publică / pază şi protecţie instituţională, ce revin subunităţilor unde au fost repartizați. Scopul acestui stagiu de practică îl constituie aprofundarea cunoştinţelor teoretice obţinute în cursul anului de învăţământ, perfecţionarea deprinderilor practice referitoare la executarea misiunilor, precum şi dezvoltarea capacităţii de a acţiona alături de colegii lor, în cadrul dispozitivelor specifice.

La sfârşitul celor trei luni, elevii vor fi evaluați cu privire la întreaga activitate desfăşurată împreună cu jandarmii constănţeni. Cei 6 tineri speră ca munca pe care o vor depune să fie una calitativă şi eficientă, iar la absolvirea cursurilor îşi doresc fie repartizați la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *