Efectul guvernării: Taxe și impozite mai mari pentru constănțeni! Proiectul, aprobat cu votul independentului Popescu: „Eu nu sunt în campanie electorală, așa cum sunt partidele care au votat împotrivă”

Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul municipiului Constanța, supus dezbaterii joi, cu prilejul ședinței ordinare a Consiliului local, ar fi putut să aibă altă soartă dacă nu ar fi existat doi pioni importanți: consilierul independent Andrei Popescu și proaspătul exclus din PNL, Victor Constantin.

Renegat din partid, Victor Constantin parcă în spirit de revanșă s-a poziționat în cadrul ședinței, votând cot la cot cu Andrei Popescu, în dauna PNL și, de multe ori, în favoarea majorității PSD.

CITEȘTE ȘI:

Referitor la Andrei Popescu, acesta a precizat dinainte de votul final că va vota proiectul de buget pentru că nu vrea să blocheze funcționarea unui întreg oraș.

CITEȘTE ȘI:

În ceea ce privește proiectul privind taxele și impozitele, Popescu a avut o intervenție mai serioasă, formulând amendamente care se referă la: eliminarea taxei pentru folosirea tramei stradale pentru autoutilitarele cu tonaj cuprins între 2.5 si 3.5 tone, majorarea taxei de parcare pentru persoanele juridice, ținând cont că acestea nu sunt obligate să elibereze locurile de parcare în intervalele orare prevăzute pentru persoanele fizice și menținerea taxei de habitat la 5 lei, în condițiile în care propunerea primarului municipiului Constanța era de 7,5 lei.

„După negocieri, am căzut de acord asupra sumei de 6,5 lei, mai mică decât cea propusă în proiect. (…) Eu nu fac politica unui partid, ci fac politica orașului. În plus, am formulat un amendament legat de majorarea burselor pentru elevi, amendament ce va deveni realitate fie la prima rectificare bugetară, fie pentru semestrul întâi al anului școlar 2019-2020. (…) Nu în ultimul rând țin să menționez că, la propunerea mea, a fost recunoscută contribuția actorului Alexandru Mereuță la scrierea istoriei culturii constănțene, prin aprobarea acordării titlului de cetățean de onoare maestrului Mereuță”, a precizat, după ședință, consilierul Andrei Popescu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.