Efectele pandemiei: 33% din angajatorii din România AU TĂIAT beneficiile extrasalariale

Un studiu realizat de eJobs România arată că în 2021, doar 66% dintre angajatori mai oferă beneficii extrasalariale. Tichetele de masă, abonamentele la clinici medicale private, mașina de serviciu și consilierea psihologică domină topul beneficiilor. Potrivit sondajului realizat de eJobs România, doar 66% dintre angajatorii au declarat că oferă angajaților beneficii extrasalariale. 29% spun că acestea nu au făcut sau nu mai fac de mult timp parte din planul de compensații, iar 5% au renunțat la beneficii în ultimul an, din cauza contextului economic nefavorabil. Aproape jumătate dintre cei din urmă declară, în același timp, că situația nu se va schimba în 2021, iar 54% așteaptă să vadă mersul lucrurilor din următoarea perioadă înainte de a decide dacă le vor reintroduce sau nu. Studiul a mai arătat că tichetele de masă sunt foarte răspândite, aproape 9 din 10 angajatori incluzându-le în pachetele extrasalariale. 55% dintre managerii de resurse umane participanți la sondaj au spus că oferă și abonamente la clinici medicale private, iar o treime au menționat, în aceeași listă, și decontarea transportului ori mașina de serviciu.

Foarte sus în top, dar ca o premieră a ultimilor ani, apare consilierea psihologică, pe care tot mai mulți angajatori încep să o bună la dispoziția angajaților, în special în acele companii în care se lucrează exclusiv sau preponderent de acasă de mai bine de un an. Training-urile și cursurile de dezvoltare personală continuă să fie incluse în bugetele anuale ale companiilor, urmate de abonamentele la sală, de asigurările private de sănătate, pensiile private facultative ori voucherele cadou în diverse magazine partenere”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

Cei mai mulți dintre angajatori spun că valoarea pachetelor de beneficii pe care le oferă lunar fiecărui angajat este situată între 200 și 400 de lei. 13% alocă un buget cuprins între 100 și 200 de lei pe lună, 22% între 400 și 600 de lei, în timp ce 4,3% acordă beneficii lunare evaluate la mai mult de 1.000 de lei, lunar, pentru fiecare angajat.

Sondajul a fost realizat în perioada februarie-martie 2021, pe un eșantion de 115 angajatori. Cei mai mulți reprezintă domenii precum vânzări, producție, call center, IT / software, asigurări, medicină sau construcții.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *