2 comentarii la „EDITORIAL Vă mai bateți mult joc de țara asta sau trebuie să punem mâna pe par?

 • duminică, 29 ianuarie 2017 la 12:26
  Legătură permanentă

  V-ati simtit frustrati de un singur subiect din cele descrise mai sus, pai daca ar fi sa ne luam dupa gandirea voastra, hai sa cerem si noi autonomiei Dobrogei si ne-am spalat pe cap cu Romania, avem port, avem Delta, avem litoral. Credeti ca noua nu ne-ar fi fost mai bine daca eram singuri? Dar noi privim imaginea in intregime cand vine vorba de Romania, ca asta ne e tara, cu bune si cu rele. Eu imi iubesc tara, Romania, cu toate ca sunt si eu minoritar in Dobrogea, voi ce tara iubiti?

  De ce nu ati vorbit si de celelalte subiecte expuse in articol? Nu va doare ce se intampla acum in Romania?

  P.S. am fost in toamna prin trecere pe la Sfantul Gheorghe, am si eu o intrebare, vi se pare normal ca, colegiul National care il aveti in oras este scris numai in ungureste? Cum adica colegiu National, pai in ce tara traim, stimabililor. Si daca tot vreti la voi in tara, Ungaia, de ce nu mergeti acolo? Aaa, pt ca ungurii nu va vor, de-aia, ca sa nu va zic, cum vi se adrseaza ungurii cu care mai si lucrez, cand ii intreb de ungurii din Romania. Asa ca nu o mai dati se gard, va convine bine, nu, luati calea spre alte meleaguri (ca si asa suntem cu totii intr-o mare familie in UE, cat o mai fi, profitati) cum au facut si inaintasii vostri, si sa nu va simtiti lezati ca v-am spus asta.

  Răspunde
  • duminică, 29 ianuarie 2017 la 19:55
   Legătură permanentă

   Pentru ca cee e frustrant e tocmai un discurs national-comunist pe care te-ai astepta sa-l auzi la RTV sau A3 emis impreuna cu niste puncte ce par a condamna psd-ismul.. Or problema principala de la care emana toate celelalte e tocmai centralismul impus de Ionel Bratianu si care le-a profitat cel mai mult comunistilor, sau mergand mai departe in timp din elanul centralizator al Principatelor unite ale Moldovei si Valahiei ce a rezultat intr-un stat unitar in locul unuia federal cum e firesc in cazul unirilor voluntare. Se vorbeste despre modelul francez , uitand ca pentru Corsica exista parlament s guver propriu- ceea ce nu e tocmai fiiresc, firesc ar fi sa existe in toate regiunile. SI da in cazul Romaniei aceeasi autonomie si pentru Dobrogea ca si pentru Ardeal, doar ca nu e treaba ardelenilor ce decid dobrogenii ca e mai bine pentru ei si nici invers, oricat de tentatanta ar fi perspectiva de a te amesteca in problemele domestice ale colocatarilor.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *