EDITORIAL Purtătorii de fracuri de la „Fundația Mării Negre” s-au reunit la masă rotundă. Cazul Dan Dungaciu și golănașii de la Chișinău

Fundația Universitară a Mării Negre. Ați auzit de ea? Nici noi. Nu are nici o treabă cu universitățile, pentru că nu e universitate, doar se autoinvită la aristocrații de genul. De asemenea, nu are nici o treabă nici cu Marea Neagră, fiind o adunătură jenant de restrânsă de fracuri de la București. Mai vine și pe la Constanța, dar mai rar, spre aproape deloc. Domnii, însă, reprezentați de Dan Dungaciu, obișnuiesc să ne explice, după cum e și titulatura, cum e cu sociologia, geopolitica, Marea Neagră ș.a.m.d.

O tentativă similară a avut loc chiar azi, tot la București, unde-i șade bine Mării Negre, nu-i așa?, când domnul Dungaciu a adunat toată floarea cea vestită a lălăielii politice de la Chișinău, cu prilejul proximelor alegeri din cel de-al doilea stat românesc. Printre acești inutili, un loc de frunte a fost asigurat de mass-media sponsorizată de Vlad Plahotniuc, torționarul politic al moldovenilor de peste Prut; Andrei Năstase, fără nici o legătură cu fiul multipușcăriașului de la noi, activist civic și fondator al platformei civice pentru nimic, dar și fostul candidat la prezidențialele din Republica Moldova, Maia Sandu.

Toată acea plictiseală de la București s-ar fi desfășurat exact cum și-ar fi dorit organizatorii, adică multă lălăială și, la final, un comunicat de presă despre realizări și concluzii inegalabile. Partea proastă s-a petrecut în toiul dezbaterilor, când candidatul independent la alegerile europarlamentare, George Simion, s-a ridicat și a ținut un scurt discurs, care le-a stricat ploile Dungacilor și celorlalți plahotniuci și guguștiuci. Video disponibil AICI!

Față în față cu reacțiunea, Maia Sandu a avut o reacție de politician: să mai așteptăm 200 de ani, să vedem, să muncim, să bla, adică să nu facem nimic. De fapt, să își ducă ei afacerile în tihnă, iar fraieritul electorat să se mulțumească cu răbdarea. Despre ce afaceri vorbim noi aici? Păi, nenea Plahotniuc, cu altă identitate, deține o proprietate în Bucureștiul care sponsorizează Chișinăul. Hai, că nu e chiar așa frumos. Mafia din București sponsorizează mafia de la Chișinău, ca să fim mai exacți! Guvernul nostru pompează bani într-o veselie în politicienii de dincolo de Prut, ca să ne înjure în fiecare zi (cazul Dodon și gașca veselă socialistă) sau ca să ne spună că… dezbracă-te, dar îmbracă-te (cazul unioniștilor de conjunctură). În realitate, domnii prezenți azi la dezbaterea Fundației Universitare a Mării Negre nu au nici un interes să facă nici o Unire, singurul interes fiind acela de a ne suge de bani, pentru ca ei să își păstreze funcția de președinte, de premier și adunătura inutilă de mulți, foarte mulți, parlamentari. Convinși că, odată uniți, rămân fără banii de la București, golănașii de la Chișinău ne livrează nouă placa geopoliticii care e complexă și proștii nu înțeleg și să așteptăm că pe lumea ailaltă se vor întâmpla chestii, iar propriului electorat îi livrează vrăjeala cu Europa, numai bună ca să țină în continuare peste patru milioane de români captivi într-un stat artificial și falimentar.

TOMIS NEWS nu face nici un secret din faptul că susține candidatura la europarlamentare a lui George Simion, dintr-un motiv foarte simplu și de bun simț: gata cu vrăjeala! Iar, pe domnul Dungaciu, îl așteptăm la vară la Constanța, când iar ne va spune cât de deștept este el și cât de proastă e toată lumea. Hai cu Forumul, nea Dănuț!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *